Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Snap Shots januari #1

Snap Shots januari 0114

Vandaag geen recept, maar de nieuwe editie van de Snap Shots. Hét kijkje in mijn (food)leven.

Op dit moment begint mijn foodleven weer een beetje op gang te komen. Voor mijn gevoel heb ik nu naast het verzorgen van ons moppie, en het geven van borstvoeding weer een beetje tijd voor andere dingen. Zoals wandelen met de kinderwagen, zelf boodschappen doen, én het bedenken, uitwerken en koken van recepten.

Kijk mee naar mijn foodfoto’s van de afgelopen twee weken. En dan ontdek je meteen een heel erg leuk nieuwtje ;)

Snap Shots januari 0102

Ontbijten in een huis dat naar vers gebakken granola ruikt, heer-lijk! Dit is de granola van Sans Bakmixen. Sandra woont bij mij in de buurt en maakt verantwoorde bakmixen met natuurlijke ingrediënten, waaronder granola en speltkoekjes. Via de website is het mogelijk deze en meer bakmixen te bestellen.

Snap Shots januari 0113

Ik ben Brenda en ik kan niet kiezen. Zondagavond aten we zelfgemaakte pizza. Leuk en lekker, maar dan kan ik dus niet kiezen wat er op moet. Er is zoveel lekkers.. Daarom verdeelde ik mijn deel van het pizzadeeg in drieën. Ik belegde een deel met salami, eentje met zalm en de laatste met serranoham.

Snap Shots januari 0112

Steeds vaker vind ik weer tijd om zelf de keuken in de duiken. Er zijn inmiddels al een aantal recepten voor het blog gekookt en op de foto gezet. Nu moet ik nog even de tijd en rust vinden om het uit te werken ;)

Snap Shots januari 0104

Er zijn heel veel roze koeken gegeten de afgelopen weken. Dat is namelijk een ideale kraamkoek als er een meisje is geboren. Daarom vond ik het tijd dat ik zelf weer eens aan de bak ging. Voor mijn collega’s bakte ik de roze koeken uit het Guilty Pleasures kookboek. Inmiddels heb ik het recept ook al op het blog gedeeld, hier kun je mijn versie van de koeken bekijken.
Snap Shots januari 0103

En ook bij mij gaat er wel eens iets fout in de keuken. Zie rechts de mislukte roze koeken, en links de gelukte.

Bij de rechterkant was de boter nog te koud waardoor het niet goed mengde met de suiker en eieren. Resultaat: een vette massa. De linkerkant lukte wel, hier is de koek mooi droog en luchtig. Wat een verschil hé?

Snap Shots januari 0109

Dit is een bijzonder taartje, ik had namelijk iets te vieren. Ik ging naar mijn werk om Fem aan alle collega’s te laten zien. Iedereen was natuurlijk ontzettend nieuwsgierig naar haar. Maar dat was niet het enige dat ik kwam doen. Ik heb namelijk ook mijn baan opgezegd!

Na mijn verlof keer ik niet meer terug, maar ga ik aan de slag voor Brenda Kookt! Straks is Brenda Kookt dus mijn enige baan en heb ik er geen andere baan meer naast. Ik vind het heel erg spannend, maar heb er ook super veel zin in om straks fulltime voor mijn blog en alles wat daarbij hoort aan de slag te gaan. Ik heb van mijn hobby mijn werk gemaakt, hoe tof is dat!?

Daar mocht wel een taartje op  gegeten worden toch? Dit is een tiramisu-gebakje.

Snap Shots januari 0111

Mijn eerste uitje: een gezellige avond met de hele vriendengroep.

Snap Shots januari 0101
Omdat ik nu vaak thuis ben heb ik de mogelijkheid om lekker uitgebreid te lunchen. En dat doe ik dan ook regelmatig. Ik moet toch toch voor ons zorgen? ;)

Snap Shots januari 0107

Kinderverjaardagen staan tegenwoordig in het teken van Frozen.

Snap Shots januari 0105
Super leuk: als ik op een feestje kom waar een recept van mijn blog wordt gemaakt. Sandra maakte het caprese borrelstokbrood uit de oven. Een beetje een gepriegel om alles er tussen te krijgen hé San, maar lekker was ie wel!

Snap Shots januari 0106

Zondagochtend ontbijten als het buiten nog donker is. Een nieuwe ervaring ;) Zo heb je wel wat aan je (zon)dag.

Snap Shots januari 0108

10! Op Facebook heb ik afgelopen weekend de 10K gehaald, ik heb daar nu 10.000 volgers! Super leuk, ik keek al lang uit naar dit getal.

Volg je me ook al op instagram? Mijn username is brendakookt Hier deel ik de lekkerste foodfoto’s. Sommige halen de Snap Shots, maar niet allemaal.

Snap Shots januari 0110

Lunchen met een blij aapje naast me <3 Het recept voor dit ‘Hemelse broodje geitenkaas’ ga ik nog met jullie delen. Dit is het lekkerste broodje geitenkaas dat je ooit hebt gehad…

En met deze belofte komen we alweer aan het einde van deze editie van de Snap Shots. De komende weken heb ik ook nog verlof en is mijn moppie lekker bij me. Al staan er ook een paar leuke uitjes op de planning. En vanaf nu wil ik weer gezonder eten, minder suikers vooral. En niet meer alles wat los en vast zit, zoals ik nu doe. Misschien dat ik binnenkort weer eens een eetdagboekje voor jullie bij houd als stok achter de deur. 

———————————————

Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

28 Reacties

  1. Marlotte 27 januari 2016 om 07:14

    Haha, ik verdeel mijn pizza ook altijd in meerdere stukken, zodat ik lekker kan variëren. Heerlijk!

  2. Fran 27 januari 2016 om 08:24

    Gefeliciteerd! Wat fijn dat je van je hobby je werk kunt maken. Dat is niet voor iedereen weggelegd en daarom des te leuker dat jij het wel kunt.

    Ik vind je blog erg leuk en maak ook regelmatig een recept van je. Dus in de toekomst blijf ik je lekker volgen.

  3. Nancy 27 januari 2016 om 09:04

    Veel succes met Brenda kookt. Ik ben benieuwd naar je recepten met minder suiker.

  4. Cornelieke 27 januari 2016 om 09:13

    Super leuk voor je en inderdaad best een spannende beslissing. Kunnen we in de toekomst dus nog veeeeelll meer lekkere recepten verwachten als je er full time mee aan de slag gaat. ;-)

  5. Lianne 27 januari 2016 om 09:18

    Gefeliciteerd met jou stap richting het fulltime bloggen! Super leuk ?

  6. Cheese and Chinese 27 januari 2016 om 10:13

    Zo leuk om te zien allemaal! Ben vooral benieuwd naar dat ‘hemelse’ broodje geitenkaas :-)

  7. Sanne 27 januari 2016 om 11:30

    Whoop, whoop! Ik volg je al vanaf het begin (comment alleen niet zo veel;)) en vind het zo gaaf dat je nu van Brenda Kookt je werk kan maken! Gefeliciteerd!

  8. 88 Food 27 januari 2016 om 11:58

    Gefeliciteerd Brenda, wat super dat je je baas ontslagen hebt en nu 100% voor de blog kunt gaan! We houden van mensen die hun dromen volgen, heel veel succes!

  9. Anne 27 januari 2016 om 12:17

    Wat geweldig nieuws! Hoe super is dat!!! Geweldige foto’s! Ga snel wat recepten uit proberen..

  10. Daniëlle 27 januari 2016 om 13:19

    Gefeliciteerd! Wat een stoer besluit om je baan op te zeggen en volledig voor Brenda Kookt te gaan!
    En dat broodje geitenkaas ziet er echt verukkelijk uit, ben benieuwd naar het recept!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *