Het is super gemakkelijk om hummus te maken. Je stopt een aantal ingrediënten in een keukenmachine en voor je het weet is het getransformeerd tot een lekker smeerseltje. Hummus! En daarmee kun je lekker variëren, deze keer met rode biet.
De pompoenhummus die ik vorig jaar maakte is nog steeds mijn favorietje. Als ik het afgelopen jaar hummus maakte was het de variant met pompoen (klik hier voor het recept). Maar met hummus kun je nog veel meer kanten op, je kunt verschillende groenten toevoegen om er een andere twist aan te geven. Bijvoorbeeld een rode hummus, hummus van rode biet.
De rode bieten hummus heeft een aardse smaak. Het is lekker op een cracker of boterham als gezond smeersel maar je kunt er bijvoorbeeld ook komkommer of andere groenten in dippen. En mijn favoriet: bietenhummus met geitenkaas!
Hummus van rode biet
Bereidingstijd 15 minuten
Ingrediënten:
- 1 grote voorgekookte rode biet
- 275 gram uitgelekte kikkererwten
- 2 eetlepels sesamzaad
- 1 teen knoflook
- sap van een halve citroen
- halve theelepel komijnpoeder
- halve theelepel paprikapoeder
- peper en zout
Bereiding:
Snijd de rode biet in blokjes en snijd de knoflook in stukjes. Voeg dit samen met de kikkererwten, sesamzaad, citroensap en de kruiden in het bakje van de staafmixer of keukenmachine. Mix dit tot een romig geheel.
———————————————
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via Facebook, Twitter of Bloglovin.
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!