Hummus van rode biet

Hummus van rode biet

Het is super gemakkelijk om hummus te maken. Je stopt een aantal ingrediënten in een keukenmachine en voor je het weet is het getransformeerd tot een lekker smeerseltje. Hummus! En daarmee kun je lekker variëren, deze keer met rode biet.

De pompoenhummus die ik vorig jaar maakte is nog steeds mijn favorietje. Als ik het afgelopen jaar hummus maakte was het de variant met pompoen (klik hier voor het recept). Maar met hummus kun je nog veel meer kanten op, je kunt verschillende groenten toevoegen om er een andere twist aan te geven. Bijvoorbeeld een rode hummus, hummus van rode biet.

De rode bieten hummus heeft een aardse smaak. Het is lekker op een cracker of boterham als gezond smeersel maar je kunt er bijvoorbeeld ook komkommer of andere groenten in dippen. En mijn favoriet: bietenhummus met geitenkaas!

Rode bieten hummus

 

Hummus van rode biet

Bereidingstijd 15 minuten

Ingrediënten:

 • 1 grote voorgekookte rode biet
 • 275 gram uitgelekte kikkererwten
 • 2 eetlepels sesamzaad
 • 1 teen knoflook
 • sap van een halve citroen
 • halve theelepel komijnpoeder
 • halve theelepel paprikapoeder
 • peper en zout

Bereiding:

Snijd de rode biet in blokjes en snijd de knoflook in stukjes. Voeg dit samen met de kikkererwten, sesamzaad, citroensap en de kruiden in het bakje van de staafmixer of keukenmachine. Mix dit tot een romig geheel.

 

———————————————

Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

 


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
8 comments
 1. Hallo Brenda,

  Ik wil graag dit maken als alternatief voor alle zoet broodbeleg.
  Als ik van bijvoorbeeld de rode biet een Hummus maak, hoe lang blijft dit dan goed?

  Gerard

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk