5x Vrijdag Visdag

Vrijdag visdag

TGIF! Yeah het is vrijdag, bijna weekend! En vrijdag is ook een visdag. Daarom vandaag 5 recepten met vis. 5x vrijdag visdag!

Het is gezond om vis te eten, en het is lekker. Vroeger bij mijn ouders thuis was vrijdag al een visdag en dat probeer ik er in te houden. Ik eet namelijk te weinig vis bij de avondmaaltijd. Meestal gaan we voor vlees, en daarom probeer er in ieder geval op vrijdag aan te denken om vis te eten.

Net als met vleesgerechten probeer ik ook met vis lekker te variëren. Om niet iedere keer hetzelfde te eten. Vandaag deel ik 5 tips met vis. En deze 5 lekkere gerechten met vis mogen natuurlijk ook op alle andere dagen van de week gemaakt worden..  :)

Klik op de blauwe gedrukte tekst om de recepten te bekijken

Paksoi met broccoli en zalm

Ik trap af met een lekkere complete maaltijd met vis. Paksoi met broccoli en zalm is een licht gerecht met mihoen. Maar als je wilt kun je de mihoen ook vervangen door pasta of rijst. Bekijk hier het recept. 

Hartige viscrumble

Een warm romig visprutje met een mooi krokant dakje. Dat is de hartige viscrumble. Dit recept is een topper als je het mij vraagt, klik hier om het complete recept te bekijken.

Viscuisine Bretagne

Viscuisine is een product dat je in menig vriezer van de supermarkt terugvindt. Het is (bevroren)vis met daarop een romig-krokant laagje. Erg lekker, maar nog lekkerder als je het zelf maakt. Ik maakte mijn favoriet, de viscuisine bretagne met succes na. Bekijk hier het recept.

Tonijnburger

Van vis kun je ook een burger maken. De tonijnburger met broccoli is weer een wat anders dan een hamburger van vlees. Extra lekker op een hard broodje.

Broodje sushi

Als je aan sushi denkt dan denk je aan vis. En als je een sushi denkt dan denk je misschien dat het te veel gedoe is om het te maken? Maar dat hoeft helemaal niet! Wat dacht je van een snel broodje sushi?

Hoe vaak eten jullie vis? Vertel, hoe vaak eet jij vis? En wat is jouw favoriete vis-gerecht?


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
9 comments
 1. Wij eten 2x in de week vis. Op vrijdag of zaterdag halen we een lekkerbekje voor manlief en kibbeling voor mij bij de visboer..Maar door de week stoof ik een visje, pangasiusfilet of tilapiafilet, in de oven. Heel eenvoudig met een beetje peper en in een laagje witte wijn. Voor mijn dochter die geen alcohol neemt kan het ook in appelsap.
  Soms maak ik een hapjes-diner, dat vind ik leuk en lekker, en daarbij zit dan ook altijd gerookte Noorse zalm Mmmmm Die dunne plakjes op een snee zelfgebakken brood is zo lekker ! Net zoals forelfilet, ook op dat brood :-) Nu heb ik er weer 5 lekkere ideeën bij!

  1. Toevallig heb ik gister op de markt ook een lekker portie kibbeling gehaald, die is nu (natuurlijk) al op. Ik ben ook gek op gerookte zalm, heerlijk! Mijn vriend houdt daar niet van, dus dan is alles voor mezelf ;)

 2. hallo Brenda,
  Ik heb alle 5 recepten opgeslagen en ze zien er verrukkelijk uit.
  Heb je misschien nog een lekker recept voor mosselen?
  Ik had ze deze wk gegeten en had nog over.Ik wou dit gaan opbakken met kerrie en prei
  Eet jij ze wel eens en hoe dan?
  groetjes en bedankt voor de lekkere recepten

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk