Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Patatje stoofvlees

Stoofvlees met patat

Gesponsord artikel

Ohh als ik deze foto’s zie loopt het water me weer in de mond! Dit patatje stoofvlees was echt super lekker. Een dikke vette tip als je jezelf wilt verwennen met een lekker patatje.

Patatjes zijn lekker. Maar persoonlijk vind ik wat ik er bij ga eten net zo lekker en belangrijk. Ik kan daar namelijk echt van genieten. Hier bij mij in het noorden van het land worden patatjes niet vaak geserveerd met stoofvlees. En dat is jammer. Want goed bereid stoofvlees is zo lekker bij een krokant patatje. Al vind ik persoonlijk wel dat je het stoofvlees niet op de patat moet serveren, want dan wordt het klef en is het lekkere krokante er af ;)

Ik serveer mijn patatje stoofvlees het liefst met zelfgemaakte friet. Omdat dat niet altijd haalbaar is eet ik ook regelmatig verse friet, uit het koelvak van de supermarkt in plaats van de diepvries. De Robuust gesneden friet van CêlaVíta komt dicht in de buurt van zelfgemaakte frieten en hebben een lekkere stevige bite. Hierdoor worden de patatjes lekker krokant.

Bij deze geef ik je het recept van heerlijk stoofvlees, zonder gebruik van lastige ingrediënten. Door de combinatie van het donkere bier, de appelstroop, mosterd en kruiden is het stoofvlees goed op smaak.

Wanneer verwen jij jezelf met een lekker patatje stoofvlees?

Een leuke tip: CêlaVíta heeft nu een win-actie lopen. Vertel op de website wat jouw ultieme friet verwenmoment is en win een handige friettang! (Klik hier om mee te doen aan deze actie)

Recept friet met stoofvlees

Patatje stoofvlees

Bereidingstijd 20 minuten plus 4 uur stooftijd

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 kilo rundvlees
  • 2 grote uien
  • 2 tenen knoflook
  •  1 flesje donker bier (33 cl)
  • 1,5 eetlepel appelstroop
  • takje verse tijm
  • 1 kruidnagel
  • 2 laurierbladeren
  • 1 eetlepel mosterd
  • scheutje natuurazijn
  • peper en zout
  • boter om in te bakken

Serveer het stoofvlees met verse CêlaVíta friet, rustiek gesneden frieten 700 gram per zak)

Bereiding:

Snijd de ui in halve ringen. Verwarm een stoofpan op het vuur en laat hierin een klont boter smelten. Bak de ui even aan. Pers de knoflook en voeg dit bij de ui, bak dit even kort mee. Voeg het vlees hierbij, breng op smaak met peper en zout en voeg de mosterd toe. Roer door en bak het vlees even aan alle kanten aan. Voeg het bier er bij en schraap de aanbaksels los in de pan, breng het bier aan de kook en draai het vuur hierna zacht.

Voeg het laurierblad, kruidnagel en takje tijm samen met de azijn en appelstroop toe. Laat dit meestoven met de deksel op de pan, na ongeveer 3 a 4 uur is het vlees mooi zacht. Roer het stoofvlees regelmatig door en verwijder voor het serveren het laurierblad en de tijm.

Bereid de verse friet volgens de aanwijzingen op de verpakking. Dit kan in de frituurpan, oven of Airfryer.

Dit artikel is een samenwerking met CêlaVíta, lees mijn disclaimer

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

52 Reacties

  1. Ana 28 oktober 2016 om 13:14

    Hi Brenda, recept twee weken geleden geprobeerd en het was heerlijk. Ik wil het vanavond ook maken maar vroeg me af in hoeverre de smaak veranderd als je wijn gebruikt ipv bier? En hoeveel wijn moet je dan gebruiken?

    Groetjes
    Ana

    1. Brenda Kookt 28 oktober 2016 om 16:44

      Hi Ana, in dat geval zou ik rode wijn gebruiken. De smaak wordt hierdoor nog iets voller en donkerder.

  2. Maike - Kook Gewoon 2 november 2016 om 21:03

    Hoi Brenda, zo leuk om te lezen dat iedereen stoofvlees net weer wat anders klaar maakt! Ik ben er ook dol op (op friet wat minder) en eet het graag met brood of door de pasta. Afgelopen weekend maakte ik het met ras el hanout kruiden ook erg lekker! Groetjes Maike

  3. Wendy 13 februari 2017 om 19:39

    Het was echt heerlijk!!!! Jammer dat ik geen foto in de reactie kan plaatsen van mijn resultaat, maar heb alles precies zo gedaan zoals beschreven en het was echt bijzonder lekker! Als bier heb ik trouwens trappisten gebruikt, in de winkel was zoveel keus, maar deze keus was echt top! Ik ga zeker meer gerechten maken op advies van jou!?

  4. Yolanda 6 november 2017 om 12:37

    Mag ik aannemen dat je 33 cl bedoelt? 33 ml is wel heel weinig.

    Groetjes Yolanda

  5. Wil van der Griend 11 december 2017 om 21:57

    Wat betreft het vlees van Patatje Stoofvlees. Hiervoor heb je rundvlees nodig. Wat voor rundvlees raadt je aan? Dikke rib of sucadelappen. Of juist mager rundvlees?

    1. Brenda Kookt 12 december 2017 om 06:53

      Ik ben in dit geval voor riblappen gegaan, maar het is geen probleem om sucadelappen te nemen.

  6. Myrthe 14 februari 2018 om 14:24

    Moet de kruidnagel er ook uit gehaald worden aan het eind?
    Ben benieuwd naar het resultaat: het staat lekker te stoven in ieder geval.

    1. Brenda Kookt 14 februari 2018 om 16:03

      Ja dat is wel een goede, als je hem kunt vinden.. (heb ik nog weleens moeite mee ;))

  7. Faemke 23 maart 2018 om 11:08

    Dit stoofvlees was werkelijk niet te versmaden!!! Ook de kinderen zaten te smullen, alles ging schoon op… Ik dacht dat je het vlees altijd eerst door de bloem moest halen om een gebonden saus te krijgen, maar dat was nu helemaal niet nodig. Echt een aanrader, dit recept.

  8. Jane 15 juli 2018 om 14:12

    Hallo :),

    Ik wil dit recept morgen gaan halen. Welk bruin bier gebruik je in dit recept en welke mosterd?

    Groetjes Jane

    1. Brenda Kookt 16 juli 2018 om 10:22

      Ik heb dijon mosterd gebruikt, en een donker biertje zoals Hertog Jan Karakter.

  9. Tris 1 oktober 2018 om 12:42

    Hoi Brenda,
    In hoeverre heb je inmiddels het marineren en 2 nachten in zuur laten staan? Ben benieuwd naar je ervaring en mening erover m.b.t de structuur van het vlees.
    Zag dat je het ging proberen maar zag nog geen reactie erover.

  10. Martijn 1 oktober 2018 om 17:33

    De koude maanden zijn weer in aantocht. Een tijd om weer heerlijk in de keuken te gaan koken en dit gerecht gaan we zeker proberen. Hier in het noorden des lands niet zo heel bekend maar o zo lekker. Zal het ook smaken met zoete aardappel friet om is dat geen ideale smaak combi

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *