Visrolletje met spek en pesto

Visrolletje met pesto en spek

Vrijdag, visdag! Daarom vandaag een lekker gerechtje met panga. Visrolletje met spek en pesto.

Met vis varieer ik te weinig. Zonde want het hoeft helemaal niet moeilijk te zijn om iets lekkers te maken met vis. Dit visrolletje is daar het bewijs van.

Met neme een mooi stukje panga, een plakje spek, groene pesto, Parmezaanse kaas en pijnboompitjes. Dit alles rol je op tot een mooi rolletje en zet je rechtop in de ovenschaal. Even in de oven en voor je het weet heb je een super lekker hapje.

Rolletjes van vis met pesto en spek

Visrolletjes met spek en pesto

Bereidingstijd 5 minuten en 20 minuten baktijd

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 2 pangafilets (ontdooid)
  • 4 plakjes gerookt ontbijtspek
  • 2 theelepels groene pesto
  • 1 eetlepel pijnboompitjes
  • peper en zout

Extra benodigd: 2 sateprikkers en een ovenschaal

Bereiding:

Vet de ovenschaal in en verwarm de oven voor op 180 ºC.

Dep de ontdooide pangafilets droog met keukenpapier en bestrooi ze aan de beide kanten met peper en een klein beetje zout. Beleg de filets aan de bovenkant met 2 plakken spek. Draai de filets hierna om zodat de spek aan de onderkant ligt. Besmeer de filets met de pesto en bestrooi met pijnboompitjes. Rol de belegde pangafilets op zodat de pesto-laag binnen de visrolletjes zit. Steek een sateprikker in de rolletjes zodat het blijft zitten. Leg de visrolletjes rechtop in de ovenschaal.

Verwarm de visrolletjes 20 minuten in de oven zodat de vis gaar is en de spek krokant.

———————————————

Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

 


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
6 comments
  1. Tussen(..) De Pasta pollo alla parmigiana was hier een groot succes! Mijn conservatieve pasta etende man ( moet met tomatensaus) heeft 3x opgeschept en vond hem heerlijk! Ik moet hem maar vaker zo maken zei hij!! :-)

      1. De visrolletjes waren ook een groot succes :-) Heerlijk om ze allemaal van het eten zien genieten en het oprollen viel me mee :-)Ik had er jou gratineerde broccoli caprese bij gemaakt en gebakken aardappeltjes met rozemarijn. Een Italiaans maal zeg maar ;-) De recepten zijn met de dochters meegegaan :-)

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk