Stamppotje van zoete aardappel met spinazie en chorizo

Zoete aardappel stamppot met spinazie

Op een regenachtige dag maakte ik vorige week restjes uit de koelkast op. Ik had trek in iets warms en echte comfortfoood. En in dat geval kwam ik toch weer uit op een stamppotje. Deze keer met restjes chorizo, zoete aardappel en spinazie.

Sinds ik vaak thuis ben en vanuit huis werk merk ik dat ik vaker in de supermarkt kom. Als ik een rondje ga wandelen met Fem beland ik vaak in het winkelcentrum. Hierdoor neem ik regelmatig extra eten mee en blijven er meer restjes in de koelkast liggen. Deze probeer ik vanaf nu niet meer weg te gooien (zo zonde!) maar te verwerken in gerechten.

Dit restjes-gerecht was een toppertje, de volgende keer zou ik deze ingrediënten ook kopen om dit stamppotje te kunnen maken. En daarom verdiend het recept een plekje op mijn blog. Om er voor te zorgen dat de stamppot niet te zoet is heb ik naast de zoete aardappel ook de normale (gele?) aardappel toegevoegd. Hierdoor overheerst de zoete aardappel niet.

Stamppot van zoete aardappel

Stamppotje van zoete aardappel met spinazie en chorizo

Bereidingstijd 25 minuten

Ingrediënten voor 2 personen:

 • 200 gram aardappel
 • 1 grote zoete aardappel
 • 300 gram verse spinazie
 • 150 gram chorizoworst
 • pijnboompitjes
 • 20 gram roomboter
 • peper en zout

Bereiding:

Schil de aardappelen (de normale en de zoete) snijd het in blokjes en kook het in een laagje heet water gaar. (dit duurt 10 tot 15 minuten)

Verwarm een beetje olie in een koekenpan of wok en bak de spinazie hier in gaar. Rooster in een droge koekenpan (zonder boter of olie) de pijnboompitjes. Snijd de chorizo in blokjes.

Giet de aardappelen af maar houdt een kopje apart. Breng de aardappelen op smaak met peper en zout, voeg een klontje boter toe en een beetje van het kookvocht en stamp dit door elkaar. Roer de spinazie en blokjes chorizo door de stamppot en top de stamppot van zoete aardappelen af met pijnboompitjes.


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
16 comments
 1. Deze was er tussendoor geglipt, maar gelukkig bewaar ik je recepten over ‘t algemeen. Zodoende kan ik deze alsnog maken. Morgen is het aan de beurt.
  Het ziet er zo ontzettend smakelijk uit. En ik ben gek op chorizo, dus bij voorbaat een toppertje.
  Bedankt voor ‘t recept.
  Groetjes en een kusje voor Fem.
  Marja. ????????

 2. Gisteren dit heerlijke stamppotje gemaakt. Ik had alleen nog extra een uitje en knoflook toegevoegd. Was zeer zeker voor herhaling vatbaar.

 3. Ik ben dit nu aan t maken. Maar de spinazie gaat er bij ons gewoon rauw doorheen hoor. Doodzonde om er eerst prut van te maken ;-)

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk