Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Stamppotje van zoete aardappel met spinazie en chorizo

Zoete aardappel stamppot met spinazie

Op een regenachtige dag maakte ik vorige week restjes uit de koelkast op. Ik had trek in iets warms en echte comfortfoood. En in dat geval kwam ik toch weer uit op een stamppotje. Deze keer met restjes chorizo, zoete aardappel en spinazie.

Sinds ik vaak thuis ben en vanuit huis werk merk ik dat ik vaker in de supermarkt kom. Als ik een rondje ga wandelen met Fem beland ik vaak in het winkelcentrum. Hierdoor neem ik regelmatig extra eten mee en blijven er meer restjes in de koelkast liggen. Deze probeer ik vanaf nu niet meer weg te gooien (zo zonde!) maar te verwerken in gerechten.

Dit restjes-gerecht was een toppertje, de volgende keer zou ik deze ingrediënten ook kopen om dit stamppotje te kunnen maken. En daarom verdiend het recept een plekje op mijn blog. Om er voor te zorgen dat de stamppot niet te zoet is heb ik naast de zoete aardappel ook de normale (gele?) aardappel toegevoegd. Hierdoor overheerst de zoete aardappel niet.

Stamppot van zoete aardappel

Stamppotje van zoete aardappel met spinazie en chorizo

Bereidingstijd 25 minuten

Ingrediënten voor 2 personen:

 • 200 gram aardappel
 • 1 grote zoete aardappel
 • 300 gram verse spinazie
 • 150 gram chorizoworst
 • pijnboompitjes
 • 20 gram roomboter
 • peper en zout

Bereiding:

Schil de aardappelen (de normale en de zoete) snijd het in blokjes en kook het in een laagje heet water gaar. (dit duurt 10 tot 15 minuten)

Verwarm een beetje olie in een koekenpan of wok en bak de spinazie hier in gaar. Rooster in een droge koekenpan (zonder boter of olie) de pijnboompitjes. Snijd de chorizo in blokjes.

Giet de aardappelen af maar houdt een kopje apart. Breng de aardappelen op smaak met peper en zout, voeg een klontje boter toe en een beetje van het kookvocht en stamp dit door elkaar. Roer de spinazie en blokjes chorizo door de stamppot en top de stamppot van zoete aardappelen af met pijnboompitjes.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

16 Reacties

 1. Inge 2 oktober 2019 om 08:32

  Kan je ook de aardappel weglaten en meer zoete aardappel gebruiken?

 2. Emma 16 oktober 2019 om 13:52

  Makkelijk en lijkt me lekker! Heb je eventueel een vega alternatief voor chorizo?

  1. Felisha 28 oktober 2019 om 14:23

   Hi Brenda, hier ben ik ook benieuwd naar. Heb je een alternatief voor chorizo?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *