Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

Carpaccio pastasalade

Pastasalade met carpaccioVandaag gaan we voor een lekker snel recept met een twist. Een Carpaccio pastasalade. Een pastasalade met carpaccio dus.

Ik houd van carpaccio maar bestel het bijna nooit als we in een restaurant eten. Ik wil namelijk graag nieuwe dingen proberen en een carpaccio is inmiddels niet zo nieuw meer. Thuis eet ik niet zo snel een traditionele carpaccio omdat we niet vaak aan voorgerechten doen. Daarom deel ik vandaag een lekkere oplossing voor iedereen die ook van carpaccio houdt. Een lekkere maaltijdsalade met carpaccio. Lekker als lunch of als avondmaaltijd.

De ingrediënten van een carpaccio variëren, bij ieder restaurant is de carpaccio anders. Dit kan tot een teleurstelling leiden. Zo heb ik eens een carpaccio geserveerd gekregen met alleen een paar kappertjes en 3 snippers parmezaanse kaas er op. Wat mij betreft moet een carpaccio salade goed gevuld zijn en dat is bij deze maaltijdsalade van pasta met carpaccio goed gelukt.

De Parmezaanse kaas heb ik vervangen door snippers oude kaas. Dit is extra lekker met de zongedroogde tomaatjes, rucola en kappertjes. En door de dressing te mengen met de pasta is deze ook goed op smaak.

 

Carpaccio met pasta

Carpaccio pastasalade

Carpaccio pastasalade

25 minuten

Ingrediënten

  • 1 pakje carpaccio vlees circa 100 gram vlees
  • 150 gram pasta
  • 1 eetlepel zongedroogde tomaatjes
  • 2 handjes rucola
  • halve eetlepel kappertjes
  • 2 eetlepels snippers oude kaas
  • 2 eetlepels pijnboompitjes
  • 1 eetlepel witte wijn azijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel honing
  • peper en zout

Bereiding

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan.
  • Meng de witte wijn azijn met olijfolie en honing en breng op smaak met zout en peper.
  • Snijd de zongedroogde tomaatjes en kappertjes in stukjes. Snijd (of scheur) het carpacciovlees in grove stukken.
  • Meng de gekookte pasta met de dressing, roer dit goed door elkaar zodat de dressing mooi verdeeld is.
  • Voeg vervolgens de rucola, het carpaccio vlees, zongedroogde tomaatjes, kappertjes en oude kaas toe. Meng dit door elkaar en bestrooi tot slot met de pijnboompitjes.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

17 Reacties

  1. Anne 31 mei 2016 om 08:01

    Wauw, dit lijkt me echt top. Pasta met carpaccio!

  2. Iris 31 mei 2016 om 09:52

    Oee dit ziet er heerlijk uit! Dit ga ik zeker voor mijn zus maken als ze weer een keer thuis is. Zij is dol op pasta én carpaccio dus dit is wel een goude combinatie!

  3. Heike 1 juni 2016 om 12:29

    Dat ziet er lekker uit en ga het zeker snel proberen!!

  4. Maria 2 juni 2016 om 22:37

    Vandaag gemaakt. Heerlijke combinatie. En snel op tafel!

  5. Monique 13 september 2016 om 18:12

    Beste Brenda, wat een fantastisch recept. Maak het vanavond voor de tweede keer. Echt heel lekker!!

  6. Inge Hindriks 12 november 2016 om 17:34

    Heel erg lekker en snel op tafel. Mijn kinderen van 12 en 14 vonden deze salade ook heerlijk!

  7. Inge 28 december 2016 om 18:37

    Lekker hoor! Ik heb de kappertjes alleen ingewisseld voor cherry tomaatjes :P

  8. Danielle 26 februari 2017 om 21:22

    Beste Brenda! Wat lijkt mij dit heerlijk! Ik vraag me alleen af of je dit een avond van te voren al kan maken?

    1. Brenda Kookt 27 februari 2017 om 06:21

      Hoi Danielle, in dat geval zou de pastasalade een dag van te voren voorbereiden, maar het vlees op het laatste moment toevoegen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept