Festivalburger: Krokante visburger met wasabisaus (+win tickets voor de Parade!)

Krokante visburger met wasabimayo

gesponsord artikel

We zitten volop in het festival-seizoen. En zeg je festival dan zeg je muziek, zon, gezelligheid en lekker eten. Burgers! Want als je de hele dag op een festival aan het genieten bent moet je goed eten.

Een burger kan niet zonder een lekker sausje en daarom daagt Hellmann’s mij, en ook jullie, uit om de perfecte festivalburger te maken. Want hé, wat is er lekkerder dan een burger met een lekker fris en romig sausje?

Laat mij hieronder in de comments (of bij mijn post op facebook) weten wat jouw ultieme festivalburger is en maak kans op 2 kaarten voor de Parade! Deel jouw ultieme burger voor 2 juli. De winnende festivalburger wordt door mij gemaakt en het recept deel ik hier op het blog. Tip: denk out of the box! Een hamburger kan met (verschillende soorten) vlees of vis gemaakt worden maar kan ook vegetarische zijn door het bijvoorbeeld van zoete aardappel of rode biet te maken. Ik ben super benieuwd naar jullie inzendingen.

Door naar mijn ultieme festival burger met vis. Mijn festival visburger is gemaakt van witvis en heeft een vleugje citroen in een krokant jasje. De wasabisaus zorgt voor pit, het krokante jasje voor bite en de komkommer is lekker knapperig en fris. Wat mij betreft een top combinatie.

Festivalburger met krokante visburger en wasabimayo

Krokante visburger met wasabisaus

Bereidingstijd 30 minuten

Ingrediënten voor 3 burgers

 • 350 gram visfilets (ik nam pangafilet)
 • 2 stengels lente ui
 • 1 eetlepel verse peterselie
 • sap van een halve citroen
 • 4 eetlepels paneermeel
 • 2 eetlepels bloem
 • 1 ei
 • 3 eetlepels panko (of paneermeel)
 • zout en peper
 • 4 eetlepels Hellmann’s
 • 1 toetje wasabipasta
 • 3 afgebakken kaiserbollen
 • 6 blaadjes romaine sla
 • ringen rode ui
 • plakjes komkommer

Bereiding

Snijd de vis in grove stukken en hak dit in een keukenmachine (of het bakje van de staafmixer) samen met de lente ui, peterselie, citroensap, paneermeel en zout en peper fijn. Kneed 3 burgers van de gehakte vis.

Verdeel de bloem, ei en panko over 3 diepe borden en roer het ei los. Haal de vis eerst door de bloem, daarna door het ei en vervolgens door de panko zodat een mooi laagje ontstaat.

Verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de visburgers hierin op middelhoog vuur aan beide kanten krokant.

Meng Hellmann’s met de wasabipasta.

Beleg de afgebakken kaiserbollen met sla, een visburger, wasabisaus, komkommer en rode ui. Serveer de krokante visburgers met een partje citroen.

Dit artikel is een samenwerking met Hellmann’s, lees mijn disclaimer

 


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
12 comments
 1. Jummie, dit is voor mij de manier om een burger te eten, dit doe ik namelijk nooit. Ik hou n.l. niet van vleesburgers maar mijn man des te meer. Maar ik ben dol op vis! En er schoot me meteen een recept te binnen voor een andere burger. Wat zeg ik, twee. Een met vis en een vegetarische. Ik post ze wel op fb :-) Ik vind het verzinnen van een recept heel leuk en ben benieuwd hoe je ze vind!

 2. mijn ultieme festivalburger vind ik een burger met angus beef waarin jalapenos zijn verwerkt, om een beetje pit te geven. met een zoete saus en een lekker zuurtje door augurk.

 3. Ik hou niet zo van vis, dus een visburger zou ik niet snel kiezen, al ziet hij er wel heerlijk krokant uit!

  Ik ga voor een hotdogbunbroodje met kreeft, Hellmann’s mayo, bieslook en wat citroen. Daarbij een pikant sausje van Hellmann’s mayo en chillipepertjes.

  Groetjes!

 4. Een “caesar burger”:
  Een krokant geroosterde bol (met knoflook), gegrilde kip, romaine sla, parmezaanse kaasschilfers, spiegelei, saus met ansjovis en eventueel rode ui en kappertjes…

 5. Het zijn nu al 3 burgers, een Indische vis-, kip- en groenteburger en ik heb ze alle drie in klad op papier. Zondag wil ik er twee met mijn gezin proberen, dochters komen iedere zondag mee eten :-) Reuze gezellig! Welke dat het zondag worden weet ik nog niet, dat laat ik nog wel weten. Ook hoe ze het vonden, maar we zijn allemaal dol op Indische gerechten!

 6. Mijn favo festival burger: dat is er eentje waar ik in ieder geval genoeg mee heb gegeten. Aan meer eisen hoeft die burger niet te voldoen, want daar kun je helaas al héél blij mee zijn!

  Ik maak héél graag kans!

 7. Mijn ultieme festivalburger is een van mijn eigen klassiekers: de Dutch Deluxe. Een simpele burger die ook daadwerkelijk te maken is op een gasstelletje voor de tent. De benodigheden: Een broodje, ketchup en mayo, augurk en ui en natuurlijk een goed stuk rundvlees. Tadaa, prima bodem voor een rondje drinken!

 8. Mijn favoriete burger is geen festivalburger, maar wel een hele lekkere! (van de Biertuin)

  Het is gemaakt van kikkererwten, wortel, hazelnoot + walnoot.
  Met rode kool en mangochutney! Echt smullen…. !

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk