Melanzane alla Parmigiana
Bewaren
Een lekkere Italiaanse ovenschotel met aubergine, dat is melanzane alla parmigiana. Een meer dan prima gerecht voor deze woensdag lijkt me.
In het ProeVkantoor pakket dat ik ontving zat ook een aubergine. Nu moet ik toegeven dat ik daar meestal niet zo gek op ben. De aubergines in Italië zijn super lekker, maar de Nederlandse aubergines vind ik altijd tegenvallen. Dan kook ik liever met courgette. Maar omdat ik ze in huis had moest ik er nu toch iets mee doen. En dan kan het maar beter iets lekker zijn. En aubergine parmigiana is lekker. Erg lekker.
Dit is een Italiaanse ovenschotel van aubergine, met tomatensaus en lekker veel kaas. Ik vind het extra lekker als de aubergine even in de oven (of grillpan) is geroosterd. En ik gebruik niet alleen Parmezaanse kaas, ook mozzarella.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze melanzane alla parmigiana
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 ºC, bekleed een bakplaat met bakpapier en vet de ovenschaal in.Stap 2
Snijd de aubergine in plakken en verdeel dit over de bakplaat. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met zout en peper. Grill de aubergine aan beide kanten 8 minuten. Haal de aubergine er hierna uit en verhoog de temperatuur van de oven tot 200 ºC.Stap 3
Snipper de ui en pers de knoflook, fruit dit aan in een koekenpan met olijfolie. Voeg de tomatenblokjes toe. Roer er een eetlepel olijfolie en snuf zout door en verwarm dit nog 5 minuten.Stap 4
Snijd de mozzarella in plakken en de basilicum in stukjes.Stap 5
Verdeel 1/3 van de tomatensaus over de bodem van de schaal. Leg hier de helft van de plakjes aubergine op en verdeel hier gruyère over. Vervolgens nog een laagje tomatensaus en aubergine. Verdeel hierover het laatste deel van de tomatenblokjes en hierover de mozzarella, basilicum en Parmazaan.Stap 6
Zet de schotel in de oven en verwarm 20 minuten.Het is lekker om dit met brood, pasta of aardappeltjes te eten.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze melanzane alla parmigiana
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 ºC, bekleed een bakplaat met bakpapier en vet de ovenschaal in.Stap 2
Snijd de aubergine in plakken en verdeel dit over de bakplaat. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met zout en peper. Grill de aubergine aan beide kanten 8 minuten. Haal de aubergine er hierna uit en verhoog de temperatuur van de oven tot 200 ºC.Stap 3
Snipper de ui en pers de knoflook, fruit dit aan in een koekenpan met olijfolie. Voeg de tomatenblokjes toe. Roer er een eetlepel olijfolie en snuf zout door en verwarm dit nog 5 minuten.Stap 4
Snijd de mozzarella in plakken en de basilicum in stukjes.Stap 5
Verdeel 1/3 van de tomatensaus over de bodem van de schaal. Leg hier de helft van de plakjes aubergine op en verdeel hier gruyère over. Vervolgens nog een laagje tomatensaus en aubergine. Verdeel hierover het laatste deel van de tomatenblokjes en hierover de mozzarella, basilicum en Parmazaan.Stap 6
Zet de schotel in de oven en verwarm 20 minuten.Het is lekker om dit met brood, pasta of aardappeltjes te eten.
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
8 reacties
Addy
Brenda, Kun je deze ovenschotel ook een dag van tevoren voorbereiden en de dag daarna in oven ‘afbakken’?
Brenda Kookt
Hoi Addy, ja dat kan met deze schotel prima hoor
Laura
Hallo, Bedoel je tomaten uit blik of verse? graag een antwoord. groetjes
Brenda Kookt
Tomaten uit blik
Arjan
Lekker! Vanavond maar eens maken
Gerda
Het is erg lekker! Bedankt.
Margreet
Ben net nog in italy, wachten op het vliegveld, en hier prefereert men de Ricotto kaas geraspt bij aubergine. Was ook erg lekker!
Jonna@Burgertrutjes
Super lekker, gister verse pesto gemaakt dus dat kan ik er nog extra aan toevoegen