Ga naar de inhoud

Melanzane alla Parmigiana

Zin in een Italiaanse ovenschotel? Deze Melanzane alla Parmigiana maak ik met geroosterde aubergine, tomatensaus en lekker veel kaas!

25 minuten Voorbereidingstijd
20 minuten Bereidingstijd
Delen op

Melanzane alla Parmigiana

ovenschotel-aubergine

Een lekkere Italiaanse ovenschotel met aubergine, dat is melanzane alla parmigiana. Een meer dan prima gerecht voor deze woensdag lijkt me.

In het ProeVkantoor pakket dat ik ontving zat ook een aubergine. Nu moet ik toegeven dat ik daar meestal niet zo gek op ben. De aubergines in Italië zijn super lekker, maar de Nederlandse aubergines vind ik altijd tegenvallen. Dan kook ik liever met courgette. Maar omdat ik ze in huis had moest ik er nu toch iets mee doen. En dan kan het maar beter iets lekker zijn. En aubergine parmigiana is lekker. Erg lekker.

Dit is een Italiaanse ovenschotel van aubergine, met tomatensaus en lekker veel kaas. Ik vind het extra lekker als de aubergine even in de oven (of grillpan) is geroosterd. En ik gebruik niet alleen Parmezaanse kaas, ook mozzarella.

aubergine-parmigiana

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze melanzane alla parmigiana

Voorbereiding: 25 minuten
Bereiding: 20 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 ºC, bekleed een bakplaat met bakpapier en vet de ovenschaal in.
2
Stap 2
Snijd de aubergine in plakken en verdeel dit over de bakplaat. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met zout en peper. Grill de aubergine aan beide kanten 8 minuten. Haal de aubergine er hierna uit en verhoog de temperatuur van de oven tot 200 ºC.
3
Stap 3
Snipper de ui en pers de knoflook, fruit dit aan in een koekenpan met olijfolie. Voeg de tomatenblokjes toe. Roer er een eetlepel olijfolie en snuf zout door en verwarm dit nog 5 minuten.
4
Stap 4
Snijd de mozzarella in plakken en de basilicum in stukjes.
5
Stap 5
Verdeel 1/3 van de tomatensaus over de bodem van de schaal. Leg hier de helft van de plakjes aubergine op en verdeel hier gruyère over. Vervolgens nog een laagje tomatensaus en aubergine. Verdeel hierover het laatste deel van de tomatenblokjes en hierover de mozzarella, basilicum en Parmazaan.
6
Stap 6
Zet de schotel in de oven en verwarm 20 minuten.

Het is lekker om dit met brood, pasta of aardappeltjes te eten.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Sinterklaas loempia's
Speculaasmuffins met mandarijn-icing en strooigoed
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Gevulde varkenshaas met truffeltapenade

8 reacties

Addy

Brenda, Kun je deze ovenschotel ook een dag van tevoren voorbereiden en de dag daarna in oven ‘afbakken’?

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Hoi Addy, ja dat kan met deze schotel prima hoor

Laura

Hallo, Bedoel je tomaten uit blik of verse? graag een antwoord. groetjes

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Tomaten uit blik

Arjan

Lekker! Vanavond maar eens maken

Laat een bericht achter

Gerda

Het is erg lekker! Bedankt.

Laat een bericht achter

Margreet

Ben net nog in italy, wachten op het vliegveld, en hier prefereert men de Ricotto kaas geraspt bij aubergine. Was ook erg lekker!

Laat een bericht achter

Jonna@Burgertrutjes

Super lekker, gister verse pesto gemaakt dus dat kan ik er nog extra aan toevoegen

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op