Zoals ik twee weken geleden al voorspelde waren de afgelopen weken gezellig druk. Prive heb ik de komende maanden veel feestjes en gezellige (eet)afspraken staan. Maar ook voor de blog is het lekker druk ivm de aankomende feestperiode en er lopen ook nog leuke dingen ter promotie van mijn boek Snelle klassiekers met een twist (heb je hem al in huis?)
Hierdoor is het ook niet zo gek dat deze editie van de snap shots weer bommetje vol is. Ik heb zo veel gedaan! Joost was jarig, ik at sushi met vriendinnen, en alleen, was bij de boekpresentatie van het nieuwe boek van Miljuschka, organiseerde een tapas etentje, mocht koken voor auteurs Susan Smit en Marion Pauw en bereidde de eerste verjaardag van Fem alvast voor. En natuurlijk wordt er tussendoor ook gewoon gewerkt :) Snel door naar de foodfoto’s!
Ik kan er echt van balen als de granola op is. Extra lekker deze tijd van het jaar is granola met speculaaskruiden. Hier vind je het recept.
En die verse granola moet natuurlijk meteen geproefd worden. Zie hier een kommetje yoghurt met warme appel en peer met kaneel, granola en een paar kruidnootjes. Wat een traktatie :)
Aan het werk onder een kleedje op de bank met de laptop op schoot en trek in iets lekkers. Maar ik moest van mezelf ook fruit eten. Daar werd het deze combi: een cracker pindakaas/banaan en een paar blokjes chocolade.
Joost was jarig! En ik besloot niet alleen zijn favoriete taart (de monchoutaart) te maken, maar ook een layer drip cake. Toen ik bezig was vond ik het erg spannend, zou dit wel lukken en mooi en lekker worden?
Het antwoord: ja en JA! Bekijk dit artikel voor foto’s en het recept.
Hij wilde een toetje met chocolademousse. Dus die kreeg ie, van 3 soorten chocolade. Het recept deel ik snel met jullie. Het was zo lekker!
Bruidsfoto’s kijken en sushi eten met vriendinnetjes <3
Snelle gezonde lunch tussen het werken door: haverpannenkoekjes met haver en een beetje appelstroop
Ik was op de boeklancering van het nieuwe boek van Miljuschka Witzenhausen, Lekker Miljuschka! Binnenkort vertel ik jullie nog veel meer over dit lekkere kookboek.
Ik krijg veel pakketjes opgestuurd met producten die ik mag testen. Dit was veruit de leukste foodpost ever:
De familie Gkazas bezorgde een fles Gkazas olijfolie met een olijfboompje. En dat is niet alles. Op Kreta staat in de olijvengaart een mega olijfboom met daarop een bord met mijn naam. De komende drie jaar heb ik gewoon mijn eigen olijfboom, super tof!
Hier moet ik aan wennen: fotograferen op de grond met een rondkruipende mini me is niet zo handig. Natuurlijk weet ze niet hoe snel ze dr vingers in het eten moet stoppen, en ze vindt het ook leuk om op mijn set te gaan zitten..
Tijdens een rondje hardlopen langs de supermarkt om gerookt ontbijtspek te halen. I did it! De calorieën die ik er af heb gerend werden er dezelfde avond weer aan gegeten.
De aftrap van de sinterklaasbaksels! Net als voorgaande jaren komt er weer een sinterklaasweek aan met heel veel lekkere sintrecepten.
Mijn kleine moppie wordt bijna een en ik wilde heel graag een cakesmash met haar doen. Dus dat deed ik. Binnenkort deel ik hier een artikel (met foto’s) over.
Nog een keer sushi, deze keer helemaal voor mezelf.
Een gekkenhuis: ‘Uit eten’ met 8 vriendinnen en onze 17 kids! Nadat ze gespeeld hadden in een klim-en-klauterhal moest er natuurlijk gegeten worden. Wat een hectiek, maar wat is het leuk om alle kids zo samen te zien.
Het blijft leuk: koken uit eigen boek! Voor een tapas etentje met vriendinnen maakte ik de lekkere Thaise viskoekjes uit Snelle klassiekers met een twist.
Dit mag niet ontbreken bij een borrel en etentje met vriendinnen.
Maandagochtend bakings….
Auteurs Marion Pauw en Susan Smit werken aan een nieuws boek, Hotel Hartzeer, dat in maart verschijnt. De afgelopen week vonden gesprekken plaats met experts, specialisten en ervaringsdeskundigen en er moest natuurlijk ook gegeten worden. Ik mocht langskomen om voor de dames en hun gast Connie Palmen.
Het boek gaat over liefdesverdriet. En wat is er dan lekkerder dan een kom dampende risotto? (recept komt uit mijn kookboek)
Samen met de twee super leuke dames.
En ik weet wel wat er nog lekkerder is dan een kom dampende risotto, chocolade! Daarom nam ik als toetje de perfecte smeuiige brownies uit mijn boek mee.
Zo. Dat waren de afgelopen twee weken. Wat was het leuk! En wat heb ik veel gedaan (en gegeten). De komende weken gaan we op deze voet verder, de agenda staat weer vol. En ik heb er zin in! Kom dus over twee weken zeker terug om de nieuwe snap shots te bekijken.
Is het bij jullie deze laatste maanden van het jaar ook altijd zo druk met gezellige afspraken?