Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Snap Shots november #1

snap-shots-november-0113

De afgelopen weken waren lekker druk. Ik merk dat de drukte rondom de feestdagen begint te komen. Hierdoor heb ik tussen het werken door weinig foodfoto’s gemaakt en dat merken we natuurlijk meteen aan dit overzicht met foodfoto’s. Deze editie is iets korter dan jullie van me gewend zijn.

Afgelopen week heb ik sinterklaasrecepten gekookt en ben ik ook begonnen aan de kerstplanning. Naast het werken is er ook goed genoten van lekker eten. Kijk mee naar mijn food snap shots van de afgelopen weken:

snap-shots-november-0110

We beginnen met beschuit, thee met honing en 24 kitchen. De griep had me ineens te pakken, wat kun je je dan beroerd voelen zeg. Gelukkig knapte ik na 1,5 dag al op en kon ik daarna ook weer gewoon eten.

snap-shots-november-0112

In het Noord-Hollands Dagblad stond een groot artikel over mij, en mijn boek Snelle klassiekers met een twist. Super leuk!

snap-shots-november-0111

Hier moet ik dus echt aan wennen. Na 15.00 uur ‘s middags is het bijna niet meer mogelijk om foodfoto’s te maken met daglicht. Het wordt ineens wel erg vroeg donker..

snap-shots-november-0109

Monique vierde haar verjaardag met een lekker en gezellig etentje bij Restaurant Amsterdam. Ik nam garnalenkroketjes, steak tartare (helemaal in de stijl van Monique ;)) en de sticky toffee cake toe.

snap-shots-november-0108

En de dag erna mocht ik alweer lekker uiteten. Samen met vrienden aten we (eindelijk!) bij restaurant Marque in Hoorn. Wat een verwennerij zeg! We gingen voor de volle 7 gangen, en het was echt heer-lijk, genieten hoor. En het fijne is dat de zaak niet ‘te stijf’ en te keurig is. Eten bij Marque is een compleet avondje uit, om 19.00 uur waren we er en om 01.00 uur liepen we de zaak weer uit.

snap-shots-november-0107

snap-shots-november-0106

De gerechten zijn hoog op smaak waardoor ieder gerecht echt anders is en iedere gang weer een verrassing is. De coquille st. Jacques met aquarello risotto, wasabi stam en Amadei chocolade is de signature dish van chef Mark de Korte. Opvallend genoeg vond ik dit het minst lekkere gerechtje. Maar de andere 6 gangen maakte het voor mij meer dan goed.

Mijn favoriet waren de Bisque van kreeft, het gerechtje met Iberico filet en de Clémentine die je hierboven op de foto ziet. De schil van de clémentine is geconfijt waardoor je hem kunt eten, en deze is gevuld met chocolademousse. Zo lekker!

snap-shots-november-0103

Na een 7-gangendiner mocht ik de volgende morgen aanschuiven bij een 5-gangen ontbijt. Het leven van een foodblogger gaat over rozen ;) Gelukkig was het ontbijt van Quaker en waren de gerechtjes redelijk gezond. Binnenkort vertel ik jullie hier meer over.

snap-shots-november-0104

Vorige week stond in het teken van sinterbakings! Deze week is het sinterklaasweek en publiceer ik heel veel lekkere recepten in dit thema. Nieuwsgierig? Op deze pagina vind je alvast een voorproefje :)
snap-shots-november-0105

Na het harde werken van de afgelopen weken was het tijd voor ontspanning. Samen met vriendinnetje Inge heb ik genoten bij de Veluwse bron. Na een dag relaxen was het in onze B&B tijd voor een lekker wijntje en chocolade. Op de foto zie je de nieuwe Tony’s estafettereep met kaneelbiscuit die de foto niet gehaald heeft.

snap-shots-november-0102

De volgende ochtend stond er een heerlijk uitgebreid ontbijtje voor ons klaar.

snap-shots-november-0101

En ik sluit af met de eerste erwtensoep van dit seizoen. Bij de Hema tijdens een korte pitstop tussen het shoppen.

De komende weken zit ik met mijn hoofd helemaal in kerstsferen. De kerstrecepten voor mij blog moeten gekookt worden! Ook werk ik aan een aantal leuke samenwerkingen met verschillende merken en moet ik nog een aantal taarten maken. Ik ben namelijk bijna jarig ;)  Het resultaat ga ik zeker met jullie delen! 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

6 Reacties

 1. Marina 15 november 2016 om 13:14

  Hi Brenda
  Heb je wee een hartige banketletter gemaakt? Want nadat ik het vorig jaar volgens jouw recept gemaakt heb, wil ieder jaar een variatie daarvan maken
  Alvast bedankt voor je reactie
  Kook ze!
  Groet,
  Marina

 2. Daniëlle 17 november 2016 om 16:50

  Oei ik heb nu zin in erwtensoep door jouw laatste foto ;)!

  1. Brenda Kookt 18 november 2016 om 06:43

   Ja echt he? Ik moet ook snel zelf erwtensoep maken, dat is nog lekkerder.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *