De koelkast van… Sabine Koning van OMF

de-koelkast-van-sabine-01

Oh yeah we krijgen vandaag weer een kijkje in de koelkast! Deze keer laat mijn lieve foodie-vriendinnetje en blogcollega Sabine van de blog Ohmyfoodness ons haar koelkast zien.

Sabine heeft twee grote passies de ze combineert op haar blog: koken en reizen komen op Ohmyfoodness.nl samen. En als iemand gedreven is in bloggen dan is het Sabine wel. Al sinds 2002 is ze aan het bloggen, ze kan (en doet) bijna alles zelf. Van websites bouwen tot kookboeken maken (met eigen fotografie) en het maken van super leuke YouTube filmpjes (check hier haar kanaal).

Na haar eerste kookboek Guilty Pleasures die vorig jaar uitkwam is Sabine nu bezig met haar tweede boek waarbij haar twee passies samen komen. Reishonger verschijnt mei 2017. Een bezig bijtje die weet wat lekker is en graag over de grens eet. Oh en er is niet alleen een kookboek in de maak, ook een baby! Nog voor Reishonger uitkomt wordt Sabine mama!

de-koelkast-van-sabine

Wat is jouw eet-stijl?

Ik denk dat ik niet echt een heel duidelijk eetstijl heb. Ik lust ook alles, dus dat maakt het mooi makkelijk. Ik ben heel erg van het kijken naar waar ik echt zin in heb en dit verschilt per week, maar natuurlijk ook per dag. We zijn wel echte vleeseters hier in huis dus dit eten we zo’n vijf keer per week. Ik probeer het af te wisselen met vis en af en toe vega, maar mijn meneer wordt daar nooit echt gelukkig van. Wel ga ik negen van de tien keer voor vers. Verse groenten, goed vlees, goede vis en zonder pakjes en zakjes. Echter ben ik totaal niet anti pakjes en zakjes, soms is dat gewoon heel makkelijk. Goed, terugkomend op je vraag: geen stijl, haha.

Wat is je guilty pleasure?

Dat is niet één ding maar meer een dag. In het weekend wil ik het liefst één dag hebben waarop ik niet hoef te koken. We bestellen of halen dan vaak iets te eten of eten heel simpel. Dat is echt een guilty pleasure. We zijn stiekem best dol op fastfood!

Welk gerecht eet je het liefst iedere week?

Wij eten vrijwel iedere dag iets anders, er komt eigenlijk nooit een gerecht nog een keer voorbij. Wel probeer ik iedere week een pastagerecht in te plannen, omdat we hier allebei dol op zijn. Inhoudelijk is ‘ie dan wel iedere week anders.

Wat is jouw specialiteit in de keuken?

Hmm, ik weet niet of ik die echt heb. Mijn risotto lukt altijd en is altijd lekker, maar of dat nou een specialiteit is durf ik niet te zeggen. Ik denk dat ik online en bij vrienden vooral bekend ben om mijn chocolade fudgetaart, dus dat is wel een specialiteit misschien. Maar aan de andere kant is die taart zó simpel dat iedereen hem kan maken. 

Hoe vaak doe je boodschappen?

Ik doe één keer per week de ‘weekboodschappen’ en tussendoor vaak nog voor video’s, boekrecepten of de verse producten.

Welk product zouden meer mensen moeten eten/kennen?

Ik heb het idee dat we tegenwoordig steeds meer gevarieerd leren eten. De aardappels, groenten en vlees zien we niet meer dagelijks op tafel, we durven allemaal iets meer. Wat ik wel vind is dat mensen vaker naar de toko zouden moeten gaan. Internationaal koken dus. In Nederland blijven we vaak hangen bij de Chinees en een enkele keer Indonesisch, maar buitenlandse gerechten zijn soms zo lekker en zo anders dan onze Hollandse pot. De maaltijdboxen van Knorr lijken in de verste verte natuurlijk niet op de authentieke internationale gerechten natuurlijk. Daar moeten we dus vanaf.

Wat is het lekkerste dat er ooit in jouw koelkast heeft gestaan?

Het lekkerste ooit? Jemig. Dan moet ik toch weer terugkomen op de chocoladefudgetaart. Ik heb 6 pogingen nodig gehad om deze taart te perfectioneren dus de uiteindelijke ‘perfecte’ versie zoals hij in mijn boek staat was in ieder geval een van de meest euforische gerechten, haha. Maar van een goede cheesecake word ik ook wel bizar gelukkig hoor.

Overigens, eigenlijk vind ik het ook wel lekker als er een taart van de bakker in de koelkast staat. Die smaakt soms extra lekker omdat je er zelf geen moeite voor hebt hoeven doen, haha!

Wat staat er altijd in jouw koelkast?

Er staat best een groot scala aan vaste producten in mijn koelkast. Daar koop je dan een hele pot van terwijl je het maar een paar keer gebruikt bijvoorbeeld. Maar steevast en onmisbaar in mijn koelkast: vers fruit en ongezouten roomboter. Die twee worden direct weer gekocht als het op is.

Heeft alles in de koelkast een vaste plek?

Min of meer wel ja. Althans, ik probeer dat wel te handhaven om alles overzichtelijk te houden. Maar vriendlief Tim valt dat nooit zo op, dus negen van de tien keer als hij iets terugzet staat het ergens anders.

Wat komt er nooit in jouw koelkast?

Over deze vraag heb ik lang moeten nadenken, ik heb eigenlijk geen idee? Zoals ik zojuist al zei lust ik (en Tim trouwens ook) eigenlijk alles dus er is niets dat niet in mijn koelkast zou kunnen staan.

Wat doe je met restjes uit de koelkast?

Zoveel mogelijk opmaken. Het lukt me helaas niet altijd maar de laatste tijd probeer ik steeds vaker gerechten te bedenken rondom de restjes. Fruit verwerk ik bijvoorbeeld in shakes of smoothies en groenten in soep of wokschotels. Van vlees en vis zijn er nooit restjes dus dat scheelt. Maarja, wat doe je met een half blik kokosmelk he? Dat is nog best een uitdaging!


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
10 comments
    1. Zorg er voor dat het kliekje ontdooid is (bijvoorbeeld door het de dag van te voren in de koelkast te zetten). Zeg het in een ingevette ovenschaal op 180C ongeveer 20 tot 25 minuten in de oven

    1. Dat is zeker een goede tip! Soms eet ik noodgedwongen dat maar een aantal dagen curry (o.i.d.) achter elkaar. (Gelukkig vind ik dit wel heel lekker haha). Maar, invriezen is een veel betere optie!
      Soms, als ik genoeg kokosmelk over heb, kook ik hier de rijst in. Je krijgt hier een heerlijke smaakvolle kokosrijst van. Dit werkt alleen als je genoeg kokosmelk hebt om in te koken. 50% water, 50% kokosmelk werkt, of meer kokosmelk.

  1. Oh ik ben gek op koelkasten gluren! Als ik kokosmelk over heb dan meng ik dat met zelfrijzend bakmeel en maak er een gestoomd broodje van, of ik gooi het in een smoothie of door een soepje. Ik lunch graag met soepjes dus er is vaak soep waar het in kan :D

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk