Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Snap Shots december #1

snap-shots-december-0127

Ik hoop dat je zin hebt om plaatjes te kijken, want ik heb er veel voor je klaargezet deze keer. De afgelopen 2 weken waren gezellig druk en er zijn veel foodfoto’s gemaakt.

We vierden de eerste verjaardag van onze kleine meid, en de verjaardag van Sinterklaas. En daarna ging ik direct door naar kerst. Ik bezocht een aantal leuke kerstevents: lunchte in het Conservatorium Hotel, bezocht het kerstevent van Hema en afgelopen weekend gaf ik workshops op het Allerhande Kerstfestival. En tussen al het lekkere eten door is er natuurlijk ook hard gewerkt om er voor te zorgen dat er veel heerlijke kerstinspiratie voor jullie klaar staat op brendakookt.nl de komende weken. Kijk mee naar mijn afgelopen twee weken in foodfoto’s:

snap-shots-december-0112

Al heel lang wist ik dat ik voor de verjaardag van Fem ‘iets met spikkels’ wilde. Uiteindelijk was ik super blij met het resultaat. Het recept van de ‘Disco Dip Drip Cake’ heb ik natuurlijk al met jullie gedeeld. Klik hier om het recept te bekijken.

snap-shots-december-0125

Dit familieportret wilde ik jullie niet onthouden ;) Heel veel liefde voor deze foto <3

snap-shots-december-0111

Nog even een detailfoto van dé taart.

snap-shots-december-0124

En nog een foto van de binnenkant. Van de binnen was de taart echt perfect als je het mij vraagt. Het zijn 4 lagen cake met 2x een laag jam en een laag boter crème ertussen.

snap-shots-december-0110

Zo leuk: koken uit mijn eigen kookboek: de tomatensoep met mascarpone en pesto-olie.

snap-shots-december-0107

Nog meer taart.

snap-shots-december-0108

En gourmetten omdat het sinterklaas is. Kneuterig, maar ook lekker en gezellig. Het hoort er voor mij zeker bij in de decembermaand.

snap-shots-december-0109

5 december vierden we geen sinterklaas, maar kwam een hulpje van sinterklaas toch nog iets lekkers brengen. En ja als je lekker zit te smullen zijn de schaaltjes leeg voor je het weet… oeps!

snap-shots-december-0101Dinsdag 6 december had ik een hele fijne werkdag. Het Conservatorium Hotel nodigde mij (en mijn foodie-vriendinnen) uit om het Kerstmenu te komen voorproeven. Daar zeg ik geen nee tegen ;)

Met Kerstmis en Oud & Nieuw zijn De brasserie en restaurant Taiko beide geopend. Tijdens de Pre XMAS tasting werden de kerstgerechten van beide restaurants gecombineerd. Klik hier voor meer informatie en om te boeken. Ik kan je zeggen: het is een ontzettende aanrader, zoo lekker!

De tafel was super feestelijk gedekt, hierdoor belandden we meteen in kerstsferen. De muzikale ondersteuning hielp hier ook zeker aan mee. De vier voorgerechten waren om te delen: steak tartare met Nashi peer, hamachi sashimi, salade van king crab en avocado en wilde wortel met geitenyoghurt en Chardonnay vinaigrette. De Steak tartare en salade van king crab waren favoriet, zo veel smaak!

snap-shots-december-0103Als tussengerecht (niet op de foto) werd een heerlijke knolselderij ‘cappuccino’ met witte truffel en mini paddenstoelen geserveerd.

Het family-style hoofdgerecht is Beef Wellington met Bordelaise-saus, een hele mooie zachte aardappelpuree, stoofpeertjes en geroosterde kastanjes in gezouten karamel. Check de twee blije meisjes op de foto, hier werden Sabine en ik heel erg blij van!

snap-shots-december-0102

Het ‘Winter Wonderland’ dessert was de perfecte afsluiter van een heerlijke middag. Een combinatie van mango met kokos, passievrucht, amandel en meringue.

snap-shots-december-0113

Na de Pre-XMAS lunch bezocht ik het HEMA kerstevent. Ook daar was veel lekker kersteten aanwezig. Maar door de lekkere lunch had ik niet bepaald trek ;)

snap-shots-december-0114

The day after was er werk aan de winkel!

snap-shots-december-0115

En lunchte ik gewoon weer met crackers kaas.

snap-shots-december-0118

En: vinkte ik alle to-do list taken af. Zo fijn!

snap-shots-december-0117

Ook lekker: de eerste homemade snert van dit seizoen <3

snap-shots-december-0122

Als het kind nog slaapt en de kerstboom is opgetuigd kan het relaxen beginnen. Ik vind het heerlijk om dan even te gaan zitten met een foodmagazine, Foodies Big Christmas issue in dit geval! Wil je komend jaar ook relaxen met (en koken uit) Foodies? Reageer dan vandaag nog op deze foto op Facebook- of Instagram, ik geef twee jaarabonnementen weg. De winnaars worden 14 december getrokken.

snap-shots-december-0123

Later deze week komt er iets super lekkers online. En de kom was helemaal voor mij :)

snap-shots-december-0121

Zaterdag ging ik met Joost op pad naar Utrecht. Eerst lekker de stad in en lunchen bij Anne & Max…

snap-shots-december-0104.. daarna door naar het Spoorwegmuseum waar ik een workshop op het Allerhande Kerstfestival gaf. Zo tof om jullie daar te ontmoeten.

snap-shots-december-0119

Op het kerstfestival was veel te proeven, maar dat lieten wij aan ons voorbij gaan. We gingen namelijk nog een hapje eten in de stad bij Dogma Hotdogs. Serieus: de lekkerste hotdogs ever!

De worsten, sauzen en broodjes zijn naar eigen recept. Je proeft echt te ingrediënten, dit is niet te vergelijken met een standaard hotdog. Ik at: ‘Gruwelijk gebed’ met truffelmayo, Parmezaanse kaas, krokante uitjes, zuurkool, tomatensalsa en pulled pork. Erbij: huisgemaakte frieten.

snap-shots-december-0106

Zondag was ik ook aanwezig bij het Allerhande Kerstfestival. Deze keer gaf ik een demo op het grote podium. De kerstman vergezelde me daarbij. En daarna mocht ik ook nog een aantal boeken signeren, zo leuk!

snap-shots-december-0120

Nu was het wel tijd om te proeven. Samen met Jorien en Maaike die gezellig mee waren gekomen deed ik een rondje over het festival.

snap-shots-december-0126

En een oliebol is óók Kerst, of eigenlijk Oud & Nieuw! Yum!

snap-shots-december-0128

En ik sloot het weekend thuis op de bank af met een patatje truffelmayo.

De komende week maak ik me op voor de Kerstdagen. Ik kook de laatste kerstrecepten voor de blog en werk recepten uit. Daarbij ben ik ook al bezig met leuke plannen voor 2017. Zitten jullie al in kerstsferen? Weet je al wat je gaat koken met de kerstdagen of zoek je nog inspiratie? Breng in dat laatste geval zeker nog een bezoekje aan brendakookt.nl want er komt nog feestelijke kerstrecepten en leuke tips online. 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *