Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Nieuw: Koopmans Oviebollen!

oviebollen-oliebol-uit-de-oven

gesponsord artikelVandaag mag ik jullie een heel erg leuk nieuw product tippen: Koopmans Oviebollen! Nee dat is geen typefout, het gaat inderdaad om de Oviebol. Een oliebol die je in de oven bakt, in plaats van met de frituurpan.

Dit is natuurlijk dé tijd van het jaar om zelf lekkere oliebollen te bakken. Vind je oliebollen wel erg lekker maar houd je niet van het frituren en alles wat daarbij komt kijken? (o.a. de geurtjes?) Dan is de Oviebol de oplossing!

Samen met mijn bloginsiders mocht ik de Koopmans Oviebollen alvast testen, ben je benieuwd wat we er van vinden? Lees dan snel verder!

oviebollen-met-chocolade

Oviebollen bakken

Het beslag van de Oviebol is gemakkelijk te bereiden door de gist en mix uit het pak te mengen met handwarm water. Hierna laat je het een half uurtje rijzen en dan is je beslag klaar.

De Oviebollen bak je in een muffinvorm welke je invet met olie en bestuift met bloem. Zo krijg je de Oviebollen na het bakken gemakkelijk uit de vorm. Met een lepel schep je het beslag eenvoudig in de vorm. Na 20 minuten in de oven zijn de Oviebollen klaar. In huis ruik je inmiddels een subtiele maar bekende oliebollen geur. Het is niet overheersend, persoonlijk vind ik het juist lekker, hierdoor krijg je nog meer trek in de Oviebollen.

Minder rond, krokant en luchtig van binnen

Van het beslag kun je 12 Oviebollen bakken, deze zijn kleiner en minder rond dan je van de oliebol gewend bent .Dit komt doordat de bol in de muffinvorm gebakken wordt. Persoonlijk zou ik de volgende keer 9 of 10 Oviebollen bakken van het beslag zodat ze iets groter worden. De Oviebollen zijn lekker krokant van buiten en luchtig van binnen, zoals je van de oliebol gewend bent.

De Oviebol is niet per se gezonder dan de traditionele oliebol, over de muffinvormpjes giet je namelijk een theelepel zonnebloemolie. Maar zeg nou eerlijk, een oliebol hoort ook gewoon vet te zijn toch?

oviebol-koopmans

Tip: Vul de Oviebol!

Voordeel aan de Oviebol vind ik dat je het gemakkelijk een twist kunt geven omdat het goed geschikt is om extra ingrediënten toe te voegen. Zo kun je een zoete of juist een hartige bol bakken.

Zelf heb ik chocolate chips toegevoegd aan de helft van het beslag, maar je kunt ook kiezen voor:

 • ham en kaas (zo krijg je een lekkere hartige oliebol)
 • ananas
 • olijven en zongedroogde tomaat
 • appel of peer met kaneel
 • banaan (en chocolade?)

Zorg er wel voor dat je de Oviebol vult met fijne stukjes vulling, grove stukjes ‘vallen’ tijdens het bakken naar de bodem.

Bloginsiders

Niet alleen ik mocht de Oviebol testen, mijn bloginsiders ook! Via social media heb ik veel Oviebollen voorbij zien komen inmiddels, super leuk om te zien! Een paar reacties van mijn bloginsiders:

Kelly van Healthkelly – Nadat ze ietsjes afgekoeld waren zijn we met zijn vijven zowat op de Oviebollen gedoken omdat we zo nieuwsgierig waren. En alle vijf waren we het er over eens: mmmmm echt lekker! Ze zijn minder vet maar ook weer niet te droog vanwege de olie die je toch toevoegt.”

Tamara Jellema – YUMMIEEEH! Ik ben echt megaaaaa fan! Eindelijk een niet mega vette oliebol waar ik wel van kan genieten! Super lekker! Volgende keer gooi ik er pure chocolade stukjes doorheen.

Lianne van de_zoetekauw – Ik had er weinig vertrouwen in, maar deze oliebollen zijn lekker! Ik werd ik echt positief verrast. Het waren heerlijke oliebollen. Lekker knapperig korstje, iets minder vet, maar zeker niet minder smakelijk. Kortom: ik ga ze nog een keer kopen en bakken voor Oud & Nieuw. Ik vind het gewoon sneller en gemakkelijker dan in de frituur en de smaak is nog steeds en echte oliebol!

Conclusie

Koopmans Oviebollen zijn ideaal als je wél oliebollen wilt eten, maar niet kunt of wilt frituren. Zelf vind ik het ook handig dat je alle Oviebollen tegelijkertijd kunt bakken en er niet bij hoeft te blijven staan. En de Oviebol is heel goed geschikt om mee te variëren, zo kun je iedere keer een andere Oviebol maken.

En wat vind jij van de Oviebol? Heb je er eerder van gehoord of misschien zelf al geprobeerd? Ben je nieuwsgierig geworden en ga je ermee aan de slag? Of kies je toch voor de oude en vertrouwde oliebol uit de frituurpan?

 

Koopmans Oviebollen zijn voor € 1,49 verkrijgbaar bij o.a. Albert Heijn, Boni, Deen, Dekamarkt, Dirk van den broek, Hoogvliet, Jumbo, en  Vomar.

Dit artikel is een samenwerking met Koopmans, lees mijn disclaimer

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

4 Reacties

 1. Lianne - De Zoetekauw 27 december 2016 om 10:17

  Ik heb inderdaad weer een pakje gekocht. Vind het ideaal! Leuk dat je mijn reactie hebt vermeld in het artikel. :)

 2. Eline 27 december 2016 om 13:28

  Ik vroeg mij af wanneer ik wat hoor over deze actie, heb me ingeschreven en het lijkt me super leuk om ze te testen! Elke dag kijk ik in mijn mail of ik wat onvangen heb. Ik zie nu dat er al mensen zijn die het getest hebben.
  Groetjes, Eline

 3. Monique ten Hoeve 29 december 2016 om 10:50

  Ik heb ze gisteren in de airfryer gemaakt. We gaan ze morgen weer een keer maken, dan met andere smaken.

 4. Tineke Kragt 15 februari 2019 om 13:00

  Ik heb ze gisteren voor het eerst gehad ik vond het een succes! Veel lekkerder als die vette oliebollen!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *