Pizza vlechtbrood
Bewaren
Recepten als deze doen het altijd goed. Een lekker stuk pizzabrood bij de borrel vindt iedereen toch lekker? Daarom deel ik deze lekkere pizza vlecht. Een simpel vlechtbrood die je in een mum van tijd op tafel zet!
Op feestjes vind ik het altijd lekker naast koude hapjes ook een warme snack te serveren. Pizza is altijd gewild. Bij deze deel ik het recept van de pizza vlechtbrood. Ik heb het brood gevuld met salami en mozzarella. Maar natuurlijk kun je hier lekker mee variëren.
Maak een vegetarische variant door de salami weg te laten en gegrilde groenten toe te voegen, of voeg bijvoorbeeld tonijn toe als je hiervan houdt.
Het brood kun je van te voren bereiden. Bewaar het in de koelkast en schuif hem voordat je het gaat serveren in de oven om af te bakken.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze pizza vlechtbrood
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220 ºC en bekleed het bakblik met bakpapier.Stap 2
Verwarm de gezeefde tomaten, breng op smaak met oregano en zout en peper.Stap 3
Snijd de mozzarella in plakjes, snijd de verse basilicum grof.Stap 4
Bestrijk de rechthoekige deeglap met de tomatensaus. Beleg het midden van de deeglap met plakjes salami en vervolgens met de mozzarella. Bestrooi met verse basilicum.
Stap 5
Snijd het deeg boven en onder het beleg in zodat strengen ontstaan. Vouw de strengen om en om naar het midden, over het beleg zodat een gevlochten brood ontstaat.Stap 6
Bestrijk de bovenkant van het deeg met olijfolie en bak het pizza borrelbrood in 25 minuten af.Stap 7
Snijd het brood voor het serveren in stukken.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze pizza vlechtbrood
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220 ºC en bekleed het bakblik met bakpapier.Stap 2
Verwarm de gezeefde tomaten, breng op smaak met oregano en zout en peper.Stap 3
Snijd de mozzarella in plakjes, snijd de verse basilicum grof.Stap 4
Bestrijk de rechthoekige deeglap met de tomatensaus. Beleg het midden van de deeglap met plakjes salami en vervolgens met de mozzarella. Bestrooi met verse basilicum.
Stap 5
Snijd het deeg boven en onder het beleg in zodat strengen ontstaan. Vouw de strengen om en om naar het midden, over het beleg zodat een gevlochten brood ontstaat.Stap 6
Bestrijk de bovenkant van het deeg met olijfolie en bak het pizza borrelbrood in 25 minuten af.Stap 7
Snijd het brood voor het serveren in stukken.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
3 reacties
Ri
Hij was heerlijk. Gemaakt voor gathering op oudejaarsavond met/bij vrienden. Aanrader.
Demi | StudioKOOK
Wat een lekker idee!
Walter
Dergelijke zaken staan altijd leuk op brunches dezer dagen. Ipv kant-en-klare zaken laat hier nog wat creativiteit toe. Doe aub enthousiast verder in 2017. Groetjes aan al je dierbaren.