Oerbrood met noten

oerbrood-met-noten

gesponsord artikelDit snelle oerbrood met noten past perfect bij mijn back to normal project. Van dit lekkere brood met veel noten en verschillende granen kun je namelijk ongegeneerd lekker snoepen.

Het oerbrood heb ik gemaakt met Brinta Oergranen als basis. Dit is een nieuwe graanmix van Brinta. Brinta Oergranen bevat maar liefst 5 verschillende granen, namelijk rogge, haver, gerst, tarwe en spelt. De oergranen zijn 100% natuurlijk en zijn rijk en vezels en bevatten geen toegevoegde suikers. Brinta Oergranen is een grove granenmix welke je kunt eten als muesli met yoghurt, maar je kunt er nog veel meer mee. Zo heb ik de granen verwerkt in dit grove brood.

Het oerbrood is super gemakkelijk om te maken. Nadat je de ingrediënten mengt laat je het mengsel even staan zodat de zaden het vocht kunnen opnemen en hierna schuif je het in de oven. Mijn oerbrood is geen brood zoals je in de supermarkt koopt. Het is stugger en grover van structuur. Dit komt doordat ik de oergranen heb aangevuld met ongebrande noten, rozijnen en lijnzaad. Hierdoor vult het brood goed, het is ook lekker om als tussendoortje te eten. Eet het kaal, of met een lik jam.

brood-met-brinta-oergranen

Oerbrood met noten

Oerbrood met noten

20 minuten
+ 1 minuut

Ingrediënten

 • Bereidingstijd 20 minuten plus 2 uur wachttijd en 1 uur oventijd.
 • 400 gram ongeroosterde en ongezoute notenmix ik nam 320 gram noten en 80 gram rozijnen
 • 150 gram Brinta Oergranen
 • 4 eetlepels gebroken lijnzaad
 • snuf zout
 • 2 eieren
 • 2 eetlepels maple syrup of honing
 • 2 eetlepels olijfolie
 • 200 ml water

  Extra benodigd: cakevorm van 31 cm, huishoudfolie

   Bereiding

   • Vet de cakevorm in en beleg de vorm met een bakpapiertje.
   • Hak de noten grof. Maal 1/3 van de Brinta Oergranen fijn met een keukenmachine. Meng de noten met de Brinta Oerganen, lijnzaad en zout. Meng in een andere kom de eieren met maple syrup, olijfolie en het water.
   • Roer met een pollepel of spatel de droge ingrediënten met de natte ingrediënten. Verdeel het mengsel als het gemengd is over de bakvorm.
   • Bedek de bakvorm met plasticfolie en laat het 2 uur staan. (de zaden nemen het vocht op, hierdoor wordt het brood straks zachter)
   • Verwarm de oven voor op 180 ºC.
   • Bak het brood 25 minuten, haal het brood hierna uit de vorm. Keer het brood om en bak het op een bakplaat nog 25 minuten met de ongebakken kant naar boven. Laat het brood afkoelen voor je het in plakken snijdt.
   Pin dit recept
   Afdrukken

   Brinta Oergranen zijn nieuw en op dit moment al verkrijgbaar bij Jumbo, PLUS, BONI, Jan Linders, VOMAR en Deen. Verkoopprijs is € 1,99.

   Dit artikel is een samenwerking met Brinta, lees mijn disclaimer


   Brenda Hoff
   Brenda Hoff
   Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
   9 comments
   1. Beste Brenda, graag had ik dit brood gemaakt maar de winkels die je aangeeft om de oergranen te kopen zijn enkel te vinden in Nederland. Is dit ook bij Albert Heyn te verkrijgen in België? Dat zou pas geweldig zijn.

   2. Erg benieuwd naar die nieuwe Brinta! Wij noemen die pap gewoon ‘brinta’ hier ;-) En daarvan is tarwe het hoofdingrediënt. Zijn de granen hierbij wel beter verdeeld?

   3. Hoi Brenda,

    Ik wil het oerbrood gaan maken, maar hoe lang kan je het brood bewaren. Kan je het ook invriezen.

    groetjes astrid

    Gisteravond lekker de Granola van je blog gemaakt, blijft lekker

    1. Hi Astrid, je kunt het brood 2-3 dagen bewaren. Ik heb het zelf nog niet ingevroren, maar je kunt het zeker proberen. Volgens mij moet dat kunnen. En granola blijft lekker he? Je kunt de Oer Granen ook verwerken in granola, in plaats van havermout.

   Geef een reactie

   Misschien vind je dit ook leuk