Aardappel en zoete aardappel uit de oven

Gegratineerde aardappel en zoete aardappel uit de ovenTijd voor een lekker bijgerecht, aardappel en zoete aardappel uit de oven. Simpel, maar érg lekker. En het is weer eens wat anders dan standaard aardappelschijfjes.

Afgelopen week ga ik tips voor het bereiden van een groot stuk vlees zoals de picanha (klik hier om deze terug te lezen). En daarbij at ik als bijgerecht dit recept uit de oven.

Het is een lekkere mix van schijfjes aardappel en zoete aardappel in de schil, met tijm en Parmezaanse kaas uit de oven. Extra lekker om dat de Parmezaanse kaas in de oven krokant wordt gebakken. Deze ovenschotel is niet alleen lekker bij een goed stuk vlees maar ook erg lekker bij een stukje vis.

Bijgerecht aardappel en zoete aardappel

Aardappel en zoete aardappel uit de oven

Aardappel en zoete aardappel uit de oven

30 minuten

Ingrediënten

  • 3 grote aardappelen
  • 2 grote zoete aardappelen
  • 1,5 theelepel gedroogde tijm
  • 3 eetlepels fijngeraspte Parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels extra vergine olijfolie
  • zout en peper

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  • Was de aardappelen en zoete aardappelen goed. Snijd de (zoete) aardappelen in plakjes en kook dit in ruim water 7 minuten voor.
  • Giet de (zoete) aardappelschijfjes af en laat ze uitlekken. Verdeel de schijfjes om en om in een ovenschaal of op een bakplaat. Bestrooi met zout en peper, gedroogde tijm, en Parmezaanse kaas. Besprenkel tot slot met de olijfolie.
  • Bak de schijfjes 25 minuten in de oven.
Pin dit recept
Afdrukken

Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
3 comments
  1. Lijkt me erg lekker, mede door de parmezaanse kaas en tijm. En het is idd weer eens wat anders dan de “gewone” aardappelschijfjes. Ik ga het zeker uit proberen. Bedankt voor de tip.
    Groetjes en een kusje voor Fem.
    Marja. ???????

  2. Hoi Brenda!
    Ik heb altijd een beetje moeite gehad met zoete aardappel. De laatste keer dat ik dat gebruikt heb is denk ik alweer een jaar geleden!
    Maar dit ga ik zeker even proberen, het ziet er zo lekker uit!
    Wie weet vind ik wel de liefde voor de zoete aardappel terug!

    Ik zou het erg leuk vinden als je een kijkje op mijn website kan nemen :)
    Groetjes een beginnend hobbykok-blogger!

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk