De koelkast van.. Pauline Weuring

De koelkast van Pauline fotoIn 2017 pakken we hem weer op, het kijkje in de koelkast! Want hé, we zijn stiekem toch allemaal nieuwsgierig wat er bij een ander in de koelkast ligt? Vandaag laat Pauline Weuring haar koelkast zien, en daarbij vertelt ze meteen hoe vaak ze boodschappen doet, waarom we vaker met chipotle moeten koken én wat er absoluut niet in haar koelkast komt.

 

Pauline Weuring

Pauline Weuring is een echte foodie, haar levensmotto is niet voor niets Life, Love, Eat! Ze verzamelt kookboeken en haar hele dag staat in het teken van food, ze staat er mee op en gaat er mee naar bed. Jullie kennen haar vast van Uit Paulines Keuken, een van de eerste Nederlandse foodblogs die zij nu samen met haar zus Annika runt. Inmiddels heeft ze al drie kookboeken op haar naam staan, het voedselzandloper kookboek kennen jullie waarschijnlijk allemaal? Paulines nieuwste kookboek is Feel Good Food. Hierin vind je lichte en makkelijke recepten waar je blij van wordt.

 

De koelkast van Pauline

Pauline vertel eens…

Wat is jouw eet-stijl?

Ik houd van gezond eten maar ik geloof ook heiig in verplicht zondigen. Mijn eetstijl is, hoe saai dat ook klinkt, best wel in balans. Veel verse ingrediënten, alles zelfgemaakt, maar ook frieten met mayo en ijs en pizza. Zo houd je het leuk.

Wat is je guilty pleasure?

IJs. Punt. Ik kan dat echt nooit weerstaan. Maar wel alleen als het lekker ijs is, dus van een goede ijssalon of een goed merk. Zonder al teveel chemische smaakjes, want die laat ik wel staan.

Welk gerecht eet je het liefst iedere week?

Pizza met prosciutto en rucola blijft mijn lievelings. Ik ben sowieso dol op de Italiaanse keuken. Ik kan daar echt geen genoeg van krijgen. Lekkere pasta’s, gnocchi en natuurlijk pizza’s met een dunne bodem. Yum.

Wat komt er niet bij jou op tafel, welk gerecht vind je écht niet lekker?

Ik lust eigenlijk alles maar ben niet zo van de hele gekke dingen. Bloedworst kan ik echt niet eten, alleen al vanwege de naam. Maar ook met orgaanvlees en dingen als zwezerik maak je mij niet echt blij.

 

“Brrr, bloedworst! Alleen de naam al”

 

Waar komt jouw liefde voor eten en koken vandaan?

Ik kom echt uit een AVG gezin, maar mijn oma was altijd met eten bezig. Met haar bakte ik koekjes en als ik ziek was maakte ze kippenragout voor mij. Dus van haar heb ik het een en ander meegekregen. Maar het zit ook gewoon in mijn genen, want als baby vond ik al alles lekker als ik mijn moeder moet geloven.

Wat is je specialiteit in de keuken?

Ik ben goed in smaakcombinaties. Ik weet uit mijn hoofd wat lekker bij elkaar is en welke specerij je gerecht net iets ophaalt. Daarnaast houd ik van makkelijk. Met een handvol ingrediënten kan je al snel iets lekkers op tafel zetten.

Hoe vaak doe je boodschappen?

Eens in de twee weken laat ik een hele lading bezorgen. Dat gaat vooral om de houdbare producten zoals spa rood, pakjes boter en gedroogde rijst en pasta’s. Alle verse dingen haal ik overal vandaan. Ik vind het leuk om naar speciaalwinkeltjes, markten en leuke plekken te gaan voor mijn verse ingrediënten. Meel en bloem haal ik meestal bij de molen, brood het liefst bij de bakker en vlees bij de slager of een zaak zoals de Lindenhoff. Maar daar zit dus geen vast patroon in. Het is maar net wat ik nodig hebben.

 

“Meel en bloem haal ik bij de molen”

 

Welk product zouden meer mensen moeten eten/kennen?

Chipotle. Met deze specerij maak je alles lekker. Het is een gerookte jalapenopeper. Hij is dus pittig maar heeft een heerlijk smokey flavour. Fantastisch bij kip, zoete aardappel of in een mayonaise.

Wat is het lekkerste dat er ooit in jouw koelkast heeft gestaan?

Er ligt altijd wel iets lekkers in mijn koelkast haha. Maar het lekkerste dat ik ooit gemaakt heb is toch wel de banoffee pavlova uit mijn tweede kookboek. Echt een feestje om te eten.

Wat staat er altijd in jouw koelkast?

Ik heb altijd citroenen en kaas in huis. Ik houd van frisse smaken dus citroen is echt mijn ‘go to” product in de keuken. En ik ben dol op kaas. Ik heb altijd verschillende soorten in huis. Op dit moment ligt er brie, gruyere, emmenthaler, roomkaas, halloumi, feta, geitenkaas, cheddar, een lekkere belegen kaas, een harde geitenkaas voor bij de borrel en geraspte old amsterdam. Echt niet gelogen.

Heeft alles in de koelkast een vaste plek?

Ja ik houd nogal van de structuur. Bovenin staan alle potjes zoals jams, pesto en tahin. Het tweede plankje is voor kaas (zoveel heeft gewoon een hele plank nodig). Het derde plankje is voor zuivel, dus kwark, yoghurt en boter. Daaronder wat flesjes en op de onderste vaak wat groente die ik mijn lades niet meer kwijt kan.

 

“Wat er nooit in mijn koelkast komt? Bananen”

 

Wat komt er nooit in jouw koelkast?

Bananen. Want die moet je echt buiten de koelkast bewaren.

Wat doe je met restjes uit de koelkast?

Gebruiken. Ik ben echt van de no waste policy. Weggooien vind ik zonde, dus vind ik voor alles wel weer een oplossing. Ik houd daar met het boodschappen doen ook rekening mee. Ik koop nooit teveel, maar haal liever even wat bij. Zo hoef ik bijna niks weg te gooien.

(Visited 4 times, 1 visits today)

Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
6 comments
    1. Ik bewaar mijn eieren vaak ook in de koelkast. Ik weet dat het niet hoeft, maar toch vind ik het er een goede plek voor. Al is het met bakrecepten vaak handiger om eieren op kamertemperatuur te gebruiken.

  1. Wat me het meeste verbaasd aan deze reeks is dat ik bij iedereen maar 1 koelkast zie.
    Had toch wel verwacht dat je serieus plaatsgebrek zou krijgen als je zoveel met eten bezig bent.

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk