Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Pannenkoeken Recepten overzicht

Pannenkoeken overzicht recepten2Speciaal voor jullie een pannenkoeken recepten overzicht. De hele week zitten ze al in mijn hoofd.. Dat wil zeggen: dat ik de hele week al weet dat ik komend weekend op tafel ga zetten.  Omdat er zoveel pannenkoek recepten op mijn blog staan besloot ik ze eens op een rijtje te zetten en dit overzicht met jullie te delen.

Pannenkoeken recepten overzicht

Mijn keuze voor dit weekend? Pannenkoeken als ontbijt zijn onweerstaanbaar, maar ik denk dat ik toch ga voor pannenkoeken als avondmaaltijd. Ik ga dan voor het basisbeslag pannenkoeken, en deze beleg ik old school met stroop. En dan bak ik er meteen ook eentje (of meer) met appel en spek. Voor welke variant ga jij?

 

Pannenkoeken beslag recept

Basisbeslag pannenkoek

De gewone (basis) pannenkoek is wat mij betreft altijd goed. Ik ga het liefst voor een pannenkoek met stroop. Heerlijk vind ik dat! Het basisbeslag is voldoende voor een goedgevulde pannenkoek. De recepten van mijn twee favorieten heb ik met je gedeeld.

Zoet gevuld

 • Gevuld met appel en spek – sinds ik deze pannenkoek bij een pannenkoekenhuis at afgelopen zomer is deze combinatie mijn favoriet. Het lekkerste vind ik deze met het beslag voor de eierpannenkoeken.
 • Appeltaart pannenkoek – een lekkere pannenkoek gevuld met appel en rozijntjes.

Pannenkoeken ontbijt

 

Ontbijt of lunch

Ik ben gek op pannenkoeken als ontbijt of lunch. De snelle (en ook wel gezonde) banaanpannenkoekjes eet ik zeker eens per week. In het weekend trakteer ik ons soms ook op lekkere luchtige American Pancakes. En als je echt wilt uitpakken ga je voor het pannenkoekentaartje met banaan of de blueberrypancakes met yoghurt en citroen.

Pannenkoeken overzicht 2

Nog een paar andere variaties die lekker zijn en niet mogen ontbreken in het pannenkoeken recepten overzicht: 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

7 Reacties

 1. Ruth 3 februari 2017 om 09:06

  Toevallig gaan wij vanavond ook pannenkoeken eten. Mijn favoriet blijft stiekem gewoon een pannenkoek met kristal suiker maar pannenkoeken met chocopasta zijn ook heerlijk!

  1. Brenda Kookt 3 februari 2017 om 15:47

   Kristalsuiker vind ik ook veel lekkerder dan poedersuiker op de pannenkoek, en chocopasta is natuurlijk altijd goed :)

 2. Nico 3 februari 2017 om 09:42

  Pannenkoeken lekkeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeer bedankt weer Brenda

 3. marielle 3 februari 2017 om 11:43

  Zelf zou ik niet zo snel pannenkoeken op tafel zetten, maar maar sinds ik kids heb eten we ze regelmatig. Mijn favo is een pannenkoek met appel en rozijnen. Of eentje met heel veel fruit. De kids daarentegen houden erg van een ‘kale’ pannenkoek met fruit, stroop en jawel vruchtenhagel ;)

  1. Brenda Kookt 3 februari 2017 om 15:47

   Ik kan me voorstellen dat de kids het erg lekker vinden. Die van mij is er ook nu al gek op ;) Rollen de hagels er niet uit als je vruchtenhagel p de pannenkoek eet?

   1. Marja 3 februari 2017 om 20:29

    Gewoon een beetje boter eronder. Net als op de boterham. Lekker hoor, doe ik met kristalsuiker altijd. Dat rolt er ook uit.

   2. Mariëlle 4 februari 2017 om 00:09

    Als je de pannenkoek een beetje invouwt als het ware (net zoals je wel aan het einde van een wrap doet) en ze het met de handen op laat eten, dan valt er nagenoeg niets uit :) En bovendien smelten de hagels zo lekker!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *