Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Chinese tomatensoep

Chinese tomatensoepEen lekkere soep is wat mij betreft altijd goed, vandaag gaan we daarom voor de echte Chinese tomatensoep.

Als er iets is dat bij ons thuis uit een pakje op tafel komt dan is het wel de Chinese tomatensoep. Maar dat kun je natuurlijk ook zelf maken. Ik had eerder al eens gelezen dat Francesca op haar blog een heel erg lekker recept voor Chinese tomatensoep had geplaatst (klik hier om deze te lezen). Dit recept moest ik echt eens maken, dus dat deed ik.

De soep is vooral door vriendlief meer dan goedgekeurd. Deze soep is qua smaak precies zoals de soep die je bij de Chinees besteld. En het is dus helemaal niet moeilijk om het te maken. Ik vind het lekker om reepjes omelet en vermicelli aan de soep toe te voegen, dat heb ik aangepast aan het originele recept. En het meest ongewone ingrediënt uit deze soep is appelmoes. Dat klinkt niet Chinees toch?

De soep is een beetje zoetig, een beetje ‘tomatig’ en extra lekker met de kip als je het mij vraagt.

Recept Chinese Tomatensoep

Chinese tomatensoep

Chinese tomatensoep

45 minuten
6 borden

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 kippenbouten
  • 1 liter kippenbouillon
  • 140 gram tomatenpuree
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 100 ml water
  • 400 ml gepelde tomaten
  • 1 eetlepel azijn
  • 4 eetlepels appelmoes
  • zout en peper
  • 100 gram vermicelli
  • 3 stengels lente ui
  • 2 eieren

Bereiding

  • Snipper de ui en pers de knoflook. Doe dit samen met de kippenbouten en bouillon in een grote pan en breng dit aan de kook. Laat het 15 minuten op laag vuur pruttelen.
  • Haal de kip uit de bouillon en laat het even afkoelen. Zeef de bouillon.
  • Zet de lege pan weer op het vuur en verwarm een  olijfolie in de pan. Doe de tomatenpuree er bij en bak dit een minuutje mee terwijl je het doorroert. Roer de bloem en gemberpoeder er door, doe er een 100 ml water bij en blijf roeren tot er geen klontjes meer in zitten. Voeg de gepelde tomaten, azijn, appelmoes en kippenbouillon er bij. Laat dit 10 minuten zacht koken. Pureer de soep hierna met een staafmixer glad. Voeg eventueel extra zout of peper toe samen met de vermicelli.
  • Pluk de kip van de kippenbouten, snijd de lente ui in ringen. Roer de eieren los en meng dit met een eetlepel water. Bak dit in een koekenpan met een beetje olie tot een mooie omelet. Snijd de omelet in reepjes.
  • Roer de stukjes kip, ringen lente ui en reepjes omelet door de soep en verwarm dit nog even kort mee vooor je het serveert.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

20 Reacties

  1. Kimberley 10 april 2021 om 15:40

    Hoi Brenda, ik wil dit recept heel graag maken, maar kloppen zinnen in je bereidingswijze niet:

    Er staat:
    Zet de lege pan weer op het vuur en verwarm een de olijfolie Doe de tomatenpuree er bij en bak dit een minuutje mee terwijl je het doorroert..

    Wat moet er eigenlijk na de olijfolie staan?

    1. Kimberley 10 april 2021 om 15:41

      En bij een… de olijfolie… wat moet hier staan?

      1. Brenda Hoff 13 april 2021 om 18:32

        Hoi Kimberly, die zin klopte inderdaad niet zie ik. Is nu aangepast. De olijfolie verwarm je in de pan en dan gaat de tomatenpuree erbij.

  2. Anneke 7 mei 2021 om 11:01

    Hij is heerlijk ik heb hem gemaakt

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept