Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

De koelkast van… Bart van Olphen

Bart van Olphen, BrendaKookt, De Koelkast vanImage © David Loftus – Foto uit Bart’s Fish Tales Carrera Culinair

De koelkast van Bart van Olphen!

Yes vandaag krijgen we weer een kijkje in een koelkast! Deze keer laat van Bart van Olphen zien wat er in zijn koelkast ligt, en natuurlijk worden mijn vragen ook beantwoord.

Ik denk dat de meeste van jullie Bart zeker kennen, hij is visexpert en oprichter van Fish Tales. Hij zet zich al vijftien jaar in voor duurzame visserij, is auteur van viskookboeken die over de hele wereld worden uitgegeven en werkt nauw samen met beroemde chefs als Jamie Oliver (je kent Bart misschien van Jamie Oliver’s FoodTube).

Sinds kort is zijn vismagazine Fish Tales Magazine gelanceerd, hier komen alle avonturen die Bart heeft verzameld bij elkaar. Bekijk Fish Tales Magazine hier.

Ben je benieuwd welke vissoorten Bart het liefst iedere week eet, en waarom hij het liefst vaak boodschappen doet? Lees dan snel verder!

Bart van Olphen, BrendaKookt, De Koelkast van

Bart vertel eens..

Vind je het ook leuk om in de koelkast van een ander te kijken?
Zeker, volgens mij zegt het wel veel over wie je bent, hoe bewust je bent, je eetstijl, karakter. Het is niet bedoeld om te oordelen, maar ik ben gewoon benieuwd naar welke rol eten in zijn of haar leven speelt.

In wie zijn koelkast zou je een kijkje willen nemen?
Laatst zat ik in een televisieprogramma met Epke Zonderland. Deze sporter is bewust met eten bezig. Voor hem is de juiste voeding natuurlijk van belang om goed te kunnen presteren. Maar wat ik erg leuk vind, is dat hij juist wil presteren door vooral erg lekker te eten.

Wat is jouw eetstijl?
De beste ingrediënten zo simpel mogelijk klaarmaken, geen gedoetjes, geen ‘op bedjes van’, gewoon eerlijk en puur eten.

 

“Chips en kalfskroketten van de FEBO zijn zo ontzettend lekker”

 

Wat is je guilty pleasure?
Ik kan niet altijd de chips laten staan en de kalfskroket van de FEBO is zo ontzettend lekker.

Welk gerecht eet je het liefst iedere week?
Ik eet wekelijks met gemak twee of drie kilo echte Zeeuwse mosselen en er gaat ook geen week voorbij zonder dat ik wilde, gerookte zalm eet.

Hoe vaak doe je boodschappen?
Als ik in Nederland ben, doe ik zeker drie keer in de week boodschappen en dan bij voorkeur bij kleine zaken. Ben helemaal niet anti-supermarkt, maar vind het een goede zaak om de plaatselijke slager, bakker of visboer te supporten. Tip: in Amsterdam haal je bij de beste haring bij Vishandel Smit op de Eerste Constantijn Huygensstraat.

Ik kan nooit ver van tevoren bedenken wat ik allemaal wil gaan eten. Een paar keer op en neer gaan naar de winkel vind ik helemaal niet erg. Het is een soort van meditatie voor me om rustig door de winkel te lopen en te kijken wat voor producten er allemaal liggen.

“Ver van tevoren bedenken wat ik allemaal wil gaan eten, lukt me niet. Een paar keer op en neer gaan naar de winkel vind ik helemaal niet erg”

 

Wat staat er altijd in jouw koelkast?
Mijn koelkast is altijd wel redelijk goed gevuld. Ik heb standaard melk, mosterd, sojasaus, een stuk kaas, Taggiasche olijven (van die kleine zwarte), kappertjes, sambal, witte wijn, wat biertjes, een pak jus, krop sla, selderij, gerookte wilde zalm, mosselen, en Hongaarse salami in huis.

Heeft alles in de koelkast een vaste plek?
Meestal wel. Dat komt denk ik door mijn achtergrond als chef in de keuken. Daar moest altijd alles netjes, schoon en geordend zijn. Thuis vind ik af en toe wel iets terug op een andere plek.

Wat komt er nooit in jouw koelkast?
E-nummers, fabrieksproducten en dan bedoel ik niet mosterd of mayonaise, maar vooral kant-en-klaar maaltijden. Als ik thuis kook, maar ik alles van scratch met verse groenten, producten, en kruiden.

Wat doe je met restjes uit de koelkast?
Ik probeer nooit restjes over te houden, maar ben er toch wel slecht in. De volgende dag heb ik toch wel weer zin in iets nieuws, eet elke dag graag anders.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

2 Reacties

  1. Jonna@burgertrutjesNL 20 april 2017 om 19:07

    Ik houd van deze rubriek! Altijd leuk om als kookfreak binnen te kijken in iemand anders zijn koelkast!

    1. Brenda Kookt 30 april 2017 om 14:43

      Ja echt he? Vind ik ook! En anderen ook zo te zien want het artikel is erg goed bekeken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *