Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

Spinaziewok met paprika en champignons

Spinaziewok receptDit is een van de gerechten die ik al jaren eet op ‘makkelijke eetdagen’ maar die ik nog niet eerder heb gedeeld. De spinaziewok zoals wij dit bijgerecht noemen.

Het gerecht is ontzettend simpel, daarom heb ik het ook nog niet eerder gedeeld. Het leek me te simpel voor brendakookt.nl. Maar aan de andere kant eten wij de spinaziewok regelmatig en er zijn vast bezoekers die opzoek zijn naar een makkelijk gerecht met verse spinazie.

 

Spinaziewok

Tijdens een gesprek dat ik laatst had met een paar vrienden bleek dat een aantal vaak spinazie a la crème of dergelijke kopen en bijna geen verse spinazie eten. Zonde, want verse spinazie is zoveel lekkerder! Daarom vond ik het toch nodig om dit receptje met jullie te delen.

Het is makkelijk, snel en lekker. Tip: je kunt ook restjes groenten die nog in de koelkast liggen mee bakken. Daarbij is de spinaziewok goed te combineren met van alles. Ik eet dit bijvoorbeeld met mihoen, aardappeltjes of pasta.

 

Spinaziewok recept

Spinaziewok met paprika en champignons

20 minuten

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika
  • 125 gram champignons
  • 400 gram verse spinazie
  • olijfolie om in te bakken
  • zout en peper

Bereiding

  • Snipper de ui en pers de knoflook. Verwarm olijfolie in een wok of grote koekenpan en fruit de ui hier samen met de knoflook in aan.
  • Snijd de paprika in blokjes en de champignons in plakjes. Voeg dit bij de ui en bak dit even mee. Doe de spinazie er bij en roerbak dit kort mee tot de spinazie slinkt.
  • Breng op smaak met zout en peper en serveer direct.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

6 Reacties

  1. Suus 16 mei 2017 om 13:46

    Heerlijk! Wij eten ook regelmatig een variant van deze spinazie wok. Ik wok er altijd wat sojasaus doorheen, ook erg lekker!

  2. a.g.vluggen 18 mei 2017 om 16:07

    dit recept kan prachtig smaken.
    Maak het regelmatig. Bak er kipfilet bij. Of gewoon spekjes.
    Simpel? Nou reken maar! Waarom moeilijk?

  3. Janneke 28 november 2017 om 20:15

    Heerlijk! Ik heb er nog wat tomaat en olijven doorheen gehusseld.

  4. Nanda 10 juni 2020 om 19:14

    Lekker ik maak het met rookspekjes en sambal

  5. joke 16 augustus 2020 om 14:15

    Ben ook spinazie gaan wokken makkelijk en super voedzaam was de bevroren spinazie zo zat dus at t nooit meer maar dit is super en je kan er zoveel door heen doen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept




Makkelijk & Snel

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en ontvang tijdelijk een heerlijk recept uit mijn nieuwste kookboek Makkelijk & Snel helemaal gratis!