Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

De koelkast van Pascalle Bonnier (Havermoutje)

Pascalle Bonnier Havermoutje, de koelkast vanMisschien denk je Pascalle wie? Maar als ik zeg dat dit Pascalle Bonnier van Havermoutje is dan gaat er vast een belletje bij je rinkelen. Pascalle laat ons vandaag zien wat er in haar koelkast staat en ze geeft natuurlijk ook antwoord op mijn vragenvuur.

 

Pascalle Bonnier

Pascalle ken je dus van Havermoutje. Naast de blog en razendpopulaire instagramaccount heeft ze samen met haar man Mathijs al drie toffe kookboeken gemaakt (Havermoutje, Nootje en Kooltje!) en een vierde boek: Maak het zelf! Stuk voor stuk prachtige boeken met thema’s waar je super veel mee kunt. En wat super tof is: de prachtige foto’s hebben ze voor alle boeken zelf gemaakt! Pascalle en Mathijs werken niet voor niets ook onder de naam Atelier Kok & Bonnier, ze maken hele toffe dingen.

Check de toffe roze koelkast shinen in de keuken! Ik was benieuwd of Pascalle vaak havermout eet, hoe het allemaal begon en welke gekkigheid er in de koelkast staat. Dit lees je allemaal hieronder.

Koelkast van Pascalle Bonnier havermoutje

 

Pascalle vertel eens..

Wat is jouw eet-stijl?
Mijn eetstijl is heel gevarieerd, wel vergetarisch en meestal ook heel gezond.
Maar ik eet natuurlijk ook wel eens een patatje of een tosti met wit brood en veel kaas!

Waar komt jouw liefde voor goed en lekker eten vandaan?
Eigenlijk was ik rond mijn 14e ernorm gefascineerd door het feit dat je alles zelf kon maken. Brood, koekjes maar ook vond ik het leuk om m’n eigen crackers te maken of muesli repen te fabriceren voor onderweg. Het klinkt gek dat ik daardoor gefascineerd was maar ik ben echt opgevoed met het idee dat je je brood koopt bij de bakker, koekjes haal je in de supermarkt enz. Door alles zelf te maken heb je ook in de hand hoe de smaak wordt van bijvoorbeeld je brood. Dat vind ik echt heel leuk en ik kan daar nog steeds elke dag van genieten als ik een broodje bak.

Welk product zouden meer mensen moeten kennen en meer mee moeten koken?
Met haverproducten! Heel veel mensen eten havermout als ontbijt, maar de mogelijkheden zijn zo eindeloos dat je je niet moet beperken tot haver alleen als ontbijt te eten. Denk bijvoorbeeld aan een havermout-groente burger. Daar zitten ongeveer alle vitaminen en mineralen in die je nodig hebt voor een gezond avondmaal. Daar kan geen biefstuk tegen op (qua gezondheid dan) ;)

 

“Je moet je niet beperken tot alleen een havermout ontbijt. Er zijn zoveel mogelijkheden!”

 

Wat komt er niet bij jou op tafel, of wat vind je écht niet lekker?
Wat ik echt niet lekker vind is echt een hele moeilijke vraag want ik vind eigenlijk alles wel lekker. Ik eet natuurlijk geen vlees dus dat zal ik niet zo snel op tafel zetten. Dingen die ik echt niet lekker vind zijn: groenten die te lang zijn doorgekookt, gefrituurde groenten, Chinees eten, inktvis ringen, witte broodjes met van die gele pudding, marsepein gebakjes en slagroomtaarten. En ik hou echt niet van die groene drill pudding hahah

Hoe vaak eet je havermout en hoe is Havermoutje ontstaan?
Havermout eet ik elke dag! Niet altijd in de vorm van een bakje havermout gemaakt met melk maar ook ’s ochtends in de vorm van Granola of een haverbroodje. ’s Avonds maak ik vaak haverburgers. Elke dag krijg ik mijn dosis haver in ieder geval wel binnen!
Havermoutje is echt ontstaan omdat ik elke dag havermout eet. Mathijs, mijn man, heeft bedacht dat we op instagram een account moesten gaan aanmaken over havermout. Toen we op instagram zaten deelden we daar onze recepten en kregen we opeens super veel volgers. Toen zijn we benaderd door een uitgeverij. Dat is echt een heel leuk moment in ons leven geweest!

Sta je thuis vaak in de keuken?
Elke dag minstens 3 keer, soms veel meer maar zelden veel minder!

“Het liefst eet ik elke week roast dinner”

 

 

Welk gerecht eet je het liefst iedere week?
Het liefst eet ik elke week wel een keertje ‘roast dinnner’. Dan doe ik allemaal groenten en aardapeltjes in de oven met wat peper/zout/rosemarijn en dat laat ik dan 45 minuten in de oven roosteren. Super simpel, gezond, en heel erg lekker! Heel soms leg ik er ook nog een stukje zalm in aluminium folie bij, dat is echt een top maaltijd!

En wat kook je het liefste, wat is je specialiteit in de keuken?
Mijn specialiteit is brood. Ik bak al sinds dat ik uit huis ben (18 jaar) elke dag mijn eigen verse brood. Daar ben ik nu inmiddels wel goed in geworden. Ik bak het brood trouwens ook heel vaak in een pan (en dan in de oven).

Wat kook je als familie of een groep vrienden bij je komt eten?
Ik maak eigenlijk altijd een broodje, een focaccia bijvoorbeeld bij de borrel vooraf aan het diner.
Dan bereid ik meestal mijn favorite quiche van Bart Fishtales (tip: bekijk hier de inhoud van de koelkast van Bart!), met zalm. En als er echt super veel mensen komen eten dan maak ik vaak pasta met aubergine of een lekker soepje. Als toetje maak ik dan graag een ouderwetse appeltaart!

Heb je een guilty pleasure?
Chocoladekoekjes, en ik hou heel veel van croissants!

Hoe vaak doe je boodschappen?
Twee a drie keer per week

 

“De koelkast stond vol met expirimenten, dat stonk!”

 

 

Wat is het lekkerste of gekste dat ooit in jouw koelkast heeft gestaan?
Voor Kooltje hebben we allemaal groenten ingemaakt. Dat is echt heel vet, want door het inmaak proces kan je seizoensgebonden producten veel langer bewaren. Maar op een gegeven moment stond onze koelkast helemaal vol met inmaak experimenten en gekkigheid en stonk de hele koelkast ontzettend erg!

Wat staat er altijd in de koelkast?
Er staat altijd chocolade in de koelkast, veel groenten en kaas. Er liggen ook altijd fotorolletjes in de koelkast en altijd wel een zelfgemaakt soepje of burgers die nog over zijn. Er staat ook altijd melk en yoghurt in de koelkast.

Heeft alles in de koelkast een vaste plek?
Nee Mathijs en ik zijn heel chaotisch dus het is altijd een klein troepje.

 

“Soms let ik even niet op en zit onze kat Moos in de koelkast”

 

Wat komt er nooit in jullie koelkast?
Onze kat Moos, die ruikt meteen de kaas en voor je het weet heeft hij dat weer te pakken en zitten we weer zonder kaas. Maar soms let ik niet op en dan zit hij er toch weer in.

Waar verwerk je met restjes uit de koelkast in?
Vaak maken we soep van de restjes of een salade die we eten tijdens de lunch. We kunnen doordat we 3 kookboeken hebben gemaakt inmiddels super goed koken met restjes! Want tijdens het maken van een kookboek hou je zo ontzettend veel over, dat ga je niet weg gooien, dat is zonde!

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

3 Reacties

 1. jonna@burgertrutjes 30 mei 2017 om 09:26

  Dit vind ik zo’n leuke rubriek! Lekker loeren in de koelkast van andere foodliefhebbers <3

  1. Brenda Kookt 8 juni 2017 om 10:32

   Wat leuk om te horen Jonna, ik moet zeggen dat ik het zelf ook iedere keer weer een feestje vind. En het is een leuke manier om iemand beter te leren kennen.

 2. De Coen 5 juni 2019 om 18:02

  Beste,
  Ik ben op zoek naar het boek Havermoutje, maar helaas is deze overal uitverkocht.
  Weet u misschien waar ik het nog kan vinden.

  Alvast bedankt
  Met vriendelijke groeten,

  Zelia

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *