Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Pre-order actie: ontvang nu een gratis bewaarmapje bij de scheurkalender!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 Makkelijk & Snel agenda 2022!


Pre-order actie:
ontvang nu een gratis bewaarmapje bij de scheurkalender!

Snap shots Juni #2

Snap Shots juni 02 collage

De snap shots zijn deze keer iets later dan jullie van me gewend zijn. Ik zou deze editie gister vroeg in de ochtend publiceren, maar daar was even iets tussen gekomen. Ik had (en heb) wat last van mijn oog waardoor ik even niet op de laptop kon werken. Inmiddels gaat het een stuk beter en heb ik mijn foodfoto’s van de afgelopen weken voor je op een rijtje gezet.

De afgelopen weken waren weer lekker zonnig (zo fijn, van mij mag dit zomerweer tot eind september aanhouden), er zijn dan ook veel ijsjes gegeten en er is ook gebarbecued. Al blijk ik daar gek genoeg geen foto’s van te hebben gemaakt. Waar ik wel foto’s van heb gemaakt? Dat zie je hieronder!

Snap Shots 2017 juni 0218

Het is zo leuk dat Fem steeds groter wordt (ze is nu 1,5 jaar oud) en we steeds meer met haar kunnen ondernemen. Zo bezochten we een kleine dierentuin wat ze super leuk vond. En wij dus ook. En ja als je dan even gaat zitten neem je lekker een stuk warme appeltaart.

Snap Shots 2017 juni 0208

Ik ben nog steeds heel erg blij met mijn keuken! (Ben je benieuwd hoe de keuken er precies uit ziet? Klik dan hier!)

We wonen trouwens ontzettend fijn op onze nieuwe stek. We waren de afgelopen weekenden nog aardig aan het klussen maar inmiddels is het bijna af. Zo leuk!

Snap Shots 2017 juni 0217

En check mijn nieuwe aanwinsten voor in de keuken! Voor het eest in mijn leven heb ik een goede (en mooie!) messenset. Ik schaam me dood dat ik die nog niet had. En ook een goede houten snijplank mocht in mijn nieuwe keuken niet ontbreken. Nu moet ik alleen nog even leren om te snijden en hakken als een pro ;)

De messen en snijplank bestelde ik bij Knivesandtools, ze zijn allemaal van het merk Eden. Hier had ik ook al een een paar andere messen van. 
Snap Shots juni 2017 0221

Met mijn lieve foodvriendinnetjes at ik bij Restaurant The Lobby in Amsterdam. Ik heb lekker gegeten, maar vond de gerechten wel wat zwaar voor deze tijd van het jaar. Het leek wel herfst.

Snap Shots 2017 juni 0220

En mijn boek Snelle klassiekers met een twist is nog steeds verkrijgbaar. Bij de lokale Bruna lag ik in goed gezelschap ;) Binnenkort deel ik nieuws rondom mijn kookboek. Stay tuned!

Snap Shots 2017 juni 0215

Ik heb mijn nieuwe oven nog niet helemaal onder de knie. Dit zijn mislukte koekjes.
Snap Shots 2017 juni 0214

En dit zijn ook mislukte koekjes…

De derde keer ging het gelukkig goed, de koekjes waren om te smullen! Komend weekend hoop ik het recept met jullie te delen!

Snap Shots 2017 juni 0219Frietjes met truffelmayo. Dit moet een zondag zijn.

Van aardappel en zoete aardappel sneed ik frietjes die ik in de Airfryer bakte, een groot succes!

Snap Shots 2017 juni 0212

Nog een test uit de Airfryer: Oven kaassoufle’s van Mora. Dit is niet gesponsord, hier was ik gewoon erg benieuwd naar. En ik vond dit zeker voor herhaling vatbaar. De kaassoufle’s hebben hele lekkere krokante korst, misschien nog wel lekkerder dan de kaassoufle’s die uit de frituurpan komen.

In het nieuwe huis hebben we besloten de frituurpan op te bergen en de Airfryer neer te zetten. Tot nu toe bevalt dat erg goed.

Snap Shots 2017 juni 0211

‘s Ochtends om 6 uur granola bakken. Ik kan dat.

Snap Shots 2017 juni 0210

Gelukt! Smullen hoor! En de hele dag rook het huis heerlijk naar gebakken granola.

Snap Shots 2017 juni 0213

Ik kookte een lekker receptje van de blog: Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus met pasta. Té lekker!

Snap Shots 2017 juni 0207

De nieuwe buren kwamen op bezoek en dus zorgde ik dat er iets lekkers op tafel stond. Voor bij de koffie maakte ik deze lekkere taart. Het recept werk ik nog even uit en dan deel ik het recept snel met jullie. #aanrader!

Snap Shots 2017 juni 0206

Een ontbijtbakje voor hem, haar en mezelf.

Snap Shots 2017 juni 0205

Van het ontbijt gaan we door naar de lunch op zaterdagmiddag. Ook met z’n drietjes.

Snap Shots 2017 juni 0203

‘s Avonds aten we met vrienden bij restaurant Bij Meta in Hoorn. Erg lekker! Het heeft de gezellige sfeer van een eetcafe, maar dan met beter eten.

Snap Shots 2017 juni 0204

Als toetje ging ik (net als de andere meiden) voor een plateautje van meerdere toetjes. Maar de volgende keer als ik er eet ga ik toch echt voor de brownie. De brownie was de lekkerste die ik ooit gegeten heb (En dat zegt wat want ik heb al heel veel brownies gegeten in mijn leven), hij was super zacht, en echt van chocolade.

Snap Shots 2017 juni 0202

The day after, op vaderdag, ontbijten met scrambled egg’s met bacon. Beter katervoedsel is er toch niet?

Snap Shots 2017 juni 0201

Beschuit met muisjes! Zondag was sowieso een hele mooie dag, ons lieve neefje Jordi is geboren <3

Zondagmiddag hebben we gezellig met vrienden gebarbecued, en na zondag werd het dus iets minder leuk en heb ik even geen foto’s meer gemaakt. Maar inmiddels gaat het de goede kant op en ben ik er weer klaar voor, ik hoop dat het zonnige weer nog even aanhoudt. En verder ga ik lekker aan de gang met zomerse recepten. Zodat er deze zomer genoeg lekkers te eten is voor ons allemaal ;)

Hoe gaat het met jullie? Genieten jullie van het mooie weer?

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

2 Reacties

 1. Janine 24 juni 2017 om 11:36

  Hoi brenda,
  Hoe krijg je die frietjes zo mooi goudbruin in de airfryer?
  Groetjes janine

  1. Brenda Kookt 26 juni 2017 om 15:01

   Ik heb frietjes in de schil gesneden, met beetje zout peper en paprikapoeder bestrooid en een klein beetje zonnebloemolie. Daarna in de Airfryer, 180 C, en volgens mij 20 minuten. Maar dat weet ik niet meer zeker.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *