Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Foodfoto’s #1 – juli 2017 01

Collage foodfotos 01

Dinsdag, tijd om mijn foodfoto’s van de afgelopen weken met jullie te delen! De afgelopen twee weken was ik voornamelijk hard aan het werk, en verjaardagen van andere mensen aan het vieren ;) Het is echt bizar hoeveel verjaardagen er ieder weekend weer op de planning staan. Ook namen we weer een aantal leuke filmpjes voor mijn YouTube-kanaal op (abonneer je hier gratis om niets te missen!) en was ik gister even een dagje lekker offline.

En ja je ziet het goed, de rubriek heeft een andere naam gekregen. vanaf vandaag gaat het door als foodfoto’s. Dit is een stuk duidelijker, je weet wat je krijgt (mijn foodfoto’s van de afgelopen weken) en daarbij sluit het aan bij een aantal veranderingen die ik binnenkort op brendakookt.nl ga doorvoeren.

Foodfotos 01 - juli 0101

Sinds tijden maakte ik weer eens een smoothie klaar, en dan was hij ook nog groen! Dubbel gezond dus ;)

Foodfotos 01 - juli 0107

En deze foto is te schattig om niet te delen. Fem is ook gek op smoothies. Het is zo schattig als ze door een rietje drinkt.

Foodfotos 01 - juli 0103

Verjaardag staat voor taart. En ja ik vind het te lekker om af te slaan.

Foodfotos 01 - juli 0108Dat je om 07.35 uur al in de keuken staat om te bakken. Maar dan wel in heel goed gezelschap. Fem vindt het zeer interessant om op het krukje bij de keuken te staan en te kijken als ik aan het koken ben.
Foodfotos 01 - juli 0109

Zomerse receptjes in the making!

Foodfotos 01 - juli 0111

En hier zit ik voor de camera. Actie!
Foodfotos 01 - juli 0112

Deze leuke krukjes die aan het aanrechtblad staan spotte je misschien al op de vorige foto? Ik ben er heel erg blij mee. En ze zitten ook nog eens lekker ;)

Foodfotos 01 - juli 0113

Hi, daar ben ik weer. Deze keer ben ik messen aan het slijpen. Jasper van Knives and Tools kwam langs om mij een demo messen-slijpen te geven. Het was ontzettend interessant, ik heb veel geleerd met name ook over het gebruik van mijn messen. Tips deel ik later met jullie in een apart artikel.

Foodfotos 01 - juli 0114

Dat hij gaat sporten en dan thuiskomt met deze appelrollen. Dat is niet goed. Maar wel lekker.

Foodfotos 01 - juli 0115

De spitskoolschotel in bladerdeeg stond bij ons weer eens op tafel. Hij blijft lekker, zowel groot en klein smullen hier van.  Foodfotos 01 - juli 0116Leuk! In een huis dat op Funda  te koop staat kwam mijn moeder mijn boek tegen in de keuken.

Foodfotos 01 - juli 0117

Dat je op de markt 3 avocado’s koopt maar er 5 mee krijgt zodat de kans groter is dat er een perfecte tussen zit. <3
Foodfotos 01 - juli 0118

En dat je naar IKEA gaat om kasten te kopen en terugkomt met heel veel leuke bordjes en kommetjes. Jullie snappen vast dat ik dit ook allemaal ontzettend nodig heb.
Foodfotos 01 - juli 0119

Terug in de auto naar huis zat er ineens gezelschap naast me. Al is het tijdens het rijden niet helemaal ideaal dat je telkens die papiertjes van de chocolade moet halen.

Foodfotos 01 - juli 0120

WEEKEND! Dus weer op verjaardag.
High tea collage van dis

En door naar een high tea, de babyshower van vriendinnetje Merle.

De high tea was bij Restaurant Van Dis in Hoogkarspel (hier organiseerde ik twee jaar geleden alweer mijn high tea voor bezoekers, en vorig jaar organiseerde we hier de lancering van mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist!), het was zoals altijd weer heerlijk.

Foodfotos 01 - juli 0121

Daarna moest ik thuis aan de bak. Onze nichtjes kwamen slapen en die houden natuurlijk van pannenkoeken (net als tante Brenda).

Foodfotos 01 - juli 0122

Gister was ik even toe aan ontspanning en ging ik offline bij Fort Resort Beemster. Even lekker relaxen in de sauna. Foodfotos 01 - juli 0123

En dat was heerlijk. We hebben ook lekker gegeten, maar het was dus heel erg gek dat ik er geen foto van kon maken. Het is een gewoonte geworden dat ik fotografeer wat ik eet. (ik at zuurdesembrood met smeerseltjes, een proeverij met gefrituurde garnalen in filodeeg, geitenkaaskroketje en bitterbal en een burger met Beemsterkaas en spek met patatjes.

 

De komende weken werk ik lekker door en worden er minder verjaardagen gevierd. Wel staat onze housewarming voor vrienden en familie op de planning en ik hoop dat de volgende editie van mijn foodfoto’s ook barbecuefoto’s bevat. Dat mis ik namelijk in dit overzicht ;)

EXTRA MEDEDELING – Nu ik toch tegen jullie aan het kletsen ben heb ik ook nog een kleine mededeling. Brendakookt.nl gaat vanaf nu in even in zomerstand. Veel van jullie zijn of gaan op vakantie en genieten in het weekend van het mooie weer. Zelf vind ik het ook fijn om in de zomer nog even met vakantie te gaan. Daarom publiceer ik net als voorgaande jaren tijdens de zomer minder artikelen. Maandag tot en met vrijdag publiceer ik 4 tot 5 artikelen, in het weekend komt er niets nieuws online, maar natuurlijk kun je wel terecht voor zomerse receptjes die al op de blog staan. (deze vind je bijvoorbeeld hier, hier en hier

Als je niets wilt missen van brendakookt.nl like dan mijn facebookpagina, hier deel ook in het weekend recepten van mijn blog. En wil je persoonlijke updates zien? Volg me dan ook op Instagram! (username brendakookt)

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

3 Reacties

 1. Danella 4 juli 2017 om 09:54

  Leuk overzicht! Ben benieuwd naar de veranderingen die je gaat doorvoeren:).

 2. Lianne 5 juli 2017 om 23:51

  Oh, je krukjes zijn echt heel erg leuk! En wat grappig dat Fem al zo groot is, ik weet nog dat ik je post zo leuk vond: ‘er groeit wat in mijn oventje’. Ik vond dat zo leuk en nu is het echt al een peutertje. :)

  1. Brenda Kookt 6 juli 2017 om 06:37

   Ja wat gaat dat snel he? Dat is inmiddels twee jaar geleden :)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *