Ga naar de inhoud

Springrolls met krab

Gerechten als deze wil je maken (en eten) op een mooie zomerdag. Springrolls met krab. Dit is het tweede gerecht dat ik maakte uit GROENTE! het nieuwe kookboek van Niven Kunz (hier lees je meer over dit mooie groente-kookboek). Mijn oog viel op dit gerecht omdat het een warme dag...
20 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

Springrolls met krab

Gerechten als deze wil je maken (en eten) op een mooie zomerdag. Springrolls met krab.

Dit is het tweede gerecht dat ik maakte uit GROENTE! het nieuwe kookboek van Niven Kunz (hier lees je meer over dit mooie groente-kookboek). Mijn oog viel op dit gerecht omdat het een warme dag was en ik geen zin had om uitgebreid te koken. En daarbij vond ik het leuk dat de springrolls in dit geval met krabvlees zijn gemaakt, dat is weer eens wat anders dan de garnalen en kip die ik meestal in het rijstpapier rol.

Springrolls met krab

Ik deel niet vaakĀ twee recepten uit hetzelfde kookboek. Maar deze springrolls zijn zo lekker dat jullie ze allemaal moeten kunnen maken.Ā De springrolls draai je super snel in elkaar, en het is een lekker fris gerechtje. Dat komt medeĀ door de limoen die in het gerecht is verwerkt. Precies wat je nodig hebt als je lekker in de tuin wil zitten genieten van een lichte maaltijd.

Aantekening:Ā het originele gerecht heb ik iets aangepast, zo heb ik geen rettich gebruikt (sorry, vind ik niet lekker) en de taugĆ© heb ik weggelaten. Als je het receptĀ precies zo wilt maken als Niven het bedoeld heeft dan voeg je beide toe aan het groentemengsel.

Zomer springrolls met krab recept

Springrolls met krab

BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Ingrediƫnten

stuks
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze springrolls met krab

Voorbereiding: 20 minuten
Stap 1
Meng het krabvlees met de zure room en rasp van 1/2 limoen. Breng dit op smaak met zout en peper en zet dit in de koelkast tot je het gebruikt.
2
Stap 2
Snijd de paksoi in dunne reepjes, de komkommer in dunne reepjes in de lengte.
3
Stap 3
Meng de paksoi met komkommer en wortel. Besprenkel dit met olijfolie, sushi-azijn, limoenrasp en breng op smaak met zout en peper.
4
Stap 4
Week de rijstvellen in koud water tot ze flexibel zijn. Leg dit op het aanrecht en dep droog.
5
Stap 5
Verdeel de groente over het midden van de rijstvellen en leg het krabmengsel hierop. Rol de rijstvellen op als loempia, snijd de zijkanten er af voor een strakkere rol.
6
Stap 6
Serveer eventueel met sojasaus om in te dippen.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Salade met gegrilde courgette, mais en feta
Cajun kip met rijst en spinazie
Romige pasta met asperge en pesto
Bloemkoolschotel met gehakt en kaassaus

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op