Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

Bloemkoolrijst met kip en sweet chilisaus

Bloemkoolrijst met kipYes, het is weer tijd voor een gerecht boordevol groente. Aan het einde van de zomer snak ik er naar om gezond te doen en meer groente te eten. Met deze bloemkoolrijst met kip en sweet chilisaus gaat dat helemaal lukken.

In de zomer gaat de broekriem ongemerkt een gaatje losser.. Ik hoop dat ik niet de enige ben die hier last van heeft ;) Barbecues, ijsjes en ander zomer- (en vakantie)voedsel zorgen er voor dat ik in de zomer net even wat meer snoep. Ik geniet er ontzettend van, maar aan het einde van de zomer heb ik ook zin om weer wat gezonder te doen. Om meer fruit en groente te eten.

In dit gerecht heb ik geen rijst, pasta of andere koolhydraten toegevoegd, maar fijngemalen bloemkool als rijst gebruikt. Naast de bloemkool voeg ik ook andere groente toe die ik lekker mee bak. De omeletreepjes, spekjes, krokante kip en sweet chilisaus maken dit gerecht extra lekker.

Bloemkoolrijst met spekjes en kip

Bloemkoolrijst met kip en sweet chilisaus

Bloemkoolrijst met kip en sweet chilisaus

30 minuten

Ingrediënten

  • 125 gram spekjes
  • 2 krokante kip schnitzels
  • 1 ui
  • teentje knoflook
  • 400 gram fijne soepgroente
  • 1,5 eetlepel gembersiroop
  • halve bloemkool
  • 4 eieren
  • 2 eetlepels melk
  • 4 stengels lente ui
  • zout en peper
  • sweet chilisaus

Bereiding

  • Bak de spekjes in een droge koekenpan (zonder olie of boter) krokant. Bak de kipschnitzels in een andere koekenpan met een beetje olie aan beide kanten aan.
  • Snipper de ui en pers de knoflook. Verwarm een beetje olijfolie in een wok en fruit de ui met de knoflook hier in aan. Voeg de soepgroenten, breng op smaak met peper en de gembersiroop. Bak dit tien minuten mee.
  • Maal de bloemkool in een keukenmachine of het bakje van de staafmixer fijn. Doe de bloemkool bij de groente en bak dit ongeveer 4 minuutjes mee.
  • Roer de eieren door elkaar, meng met de melk en breng op smaak met zout en peper. Bak van het eimengsel twee dunne omeletjes.
  • Snijd de lente ui in ringen, de kipschnitzels in blokjes en de omeletten in reepjes.
  • Verdeel de bloemkoolrijst met groenten en spekjes over de borden. Verdeel de blokjes kipschnitzel hierover, samen met de omeletten en de ringen lente ui. Serveer met sweet chillisaus.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

17 Reacties

  1. sanne 1 september 2017 om 12:06

    Erg lekker recept, voor herhaling vatbaar!

  2. Robert 6 september 2017 om 18:30

    Was een bijzonder smakelijk recept. Gaan ik nog wel n keer maken.

  3. gerda 20 september 2017 om 19:19

    wat een lekker recept, dit ga ik meer maken, ik heb kippedij gebruikt, en in repen gesneden, en gebakken, het eet lekker weg, en nog gezond en snel klaar

    1. Brenda Kookt 21 september 2017 om 06:54

      Wat goed om te horen Gerda, wij vonden hem ook echt heel erg lekker. Gaan dit zeker vaker eten.

  4. Esther 12 oktober 2017 om 23:42

    Erg lekker, zoonlief was er ook zeer over te spreken. In de stappen vond ik de sojasaus niet meer terug… ik heb hem met de gembersiroop toegevoegd. Wat was jouw idee, Brenda?

    1. Brenda Kookt 13 oktober 2017 om 06:51

      Wat goed dat je dat gezien hebt Esther. De sojasaus heb ik uiteindelijk niet meer toegevoegd, omdat ik voor de gembersiroop ben gegaan.

  5. Elly Timmerman 18 oktober 2017 om 09:41

    Heerlijk hoor! Wij zullen dit nog heel vaak eten!

  6. Gerdien 31 oktober 2017 om 09:26

    Wat een heerlijk recept!
    Ik heb de gewone kipsnitzel gebruikt maar ook dat smaakte super! Heerlijke combinatie zo alles bij elkaar, dank je wel!

  7. Corrien 15 november 2017 om 14:09

    Gisterenavond gemaakt. Het recept wel verdubbeld ivm aantal personen.
    Was heerlijk! Leuk recept en bomvol groente! Het lijkt me dat dit recept ook past in een koolhydraatarm dieet?

  8. Anouk 7 maart 2018 om 18:31

    Bovenstaande recept is echt een aanrader!
    Heb wel champignons en spekjes met ketjap en knoflook geroerbakt, heerlijk!
    Maar de krokant gebakken schnitzel reepjes….schot in de roos!

  9. hinke 14 maart 2018 om 16:41

    kun je dit gerecht ook invriezen?
    zodat je het later weer kan opwarmen?

  10. Christa 17 april 2018 om 17:29

    Lijkt me erg lekker. Ga ik binnenkort maar eens maken. Maar even een vraag. Ik ben me aan het verdiepen in KHA of beperkt eten, maar ben nog een leek in het tellen endergelijke. Hoeveel KH bevat dit recept?.

    1. Brenda Kookt 17 april 2018 om 19:38

      Daar kan ik je niet mee helpen Christa, ik ben ook een leek in KH tellen ;)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept