Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

5x Zomertoetjes met fruit

5x zomertoetjes collage

Nu het zomer is kun je als toetje makkelijk een bak ijs op tafel zetten. Maar het is ook lekker om eens even iets anders te doen. Om een echt zomertoetje te serveren. Ik geef je in dit artikel 5 lekkere ideeën.

5x Zomertoetjes met fruit

Aardbeien Verrine

Aardbeien verrine

De aardbeien verrine is een receptje uit de oude doos. Het is alweer 5 jaar geleden dat ik deze maakte en op het blog plaatste, recept is van Carolines blog. Maar als ik deze foto’s zie (die ik in mijn achtertuin heb gemaakt) loopt het water me weer in de mond.

Een lekker fris toetje die je van te voren klaar moet maken. Ideaal, want zo kun je lekker aan tafel zitten bij de gasten.

Mojito cheesecake recept

Mojito cheesecake

Nog zo’n lekker fris toetje is de mojito cheesecake. Dit gerechtje nam ik vorig jaar mee op het vrijgezellenfeest van een vriendin. Het was de perfecte start van het feest, maar dit lijkt me ook erg lekker om als toetje te serveren. Kun je daarna weer door aan de wijn, bier of misschien wel de echte mojito’s?

Eton_Mess_08

Eton mess

Super simpel om te maken, maar ook super lekker. Dat is eton mess! De ingrediënten: meringue (liefst wel zelfgemaakt), homemade aardbeiensaus, slagroom en aardbeien.

Gegrilde ananas 02

Gegrilde ananas

Niet iedereen houdt van verwarmd fruit, maar dit receptje moet je echt eens proberen.

Wil je na de barbecue nog iets lekker zoets serveren? Bereid de gegrilde  ananas naar dit recept. Slagroom en pistache nootjes er bij en je bent klaar.

Limoncello Semifreddo

Limoncello semifreddo

Ik sluit dit overzichtje af met een topper, de limoncello semifreddo. Ook dit is een recept uit de oude doos, en ik heb hem zelf al vaak gemaakt. Het originele recept is afkomstig uit Delicious. Magazine. Nu vijf jaar later maak ik dit gerecht nog steeds,  soms zelfs in opdracht van familie of vrienden voor een verjaardag.

Het fijne is dat dit recept voor 10 tot 16 personen voldoende is. Ideaal dus als er een grote groep komt eten.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

2 Reacties

  1. femke 3 september 2017 om 17:24

    ziet er erg goed uit maar misschien is het een idee om een speciale afdruk variant te maken
    zodat je gewoon een duidelijk overzicht hebt van ingrediënten en de bereidingswijze

    1. Brenda Kookt 4 september 2017 om 07:08

      Daar zijn we achter de schermen inderdaad mee bezig. Op dit moment kun je de stukken die je niet wilt afdrukken ‘wegklikken’. Als je in de afdrukversie bijvoorbeeld op een foto klikt, of stuk tekst dan wordt dit verwijderd in de afdrukversie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *