Back to normal – Actieplan

Back to normal

Mijn vakantie is voorbij, en ik moet weer aan de bak! Niet alleen op het gebied van werk, maar ook op het gebied van gezond eten. Het is tijd om weer back to normal te gaan. Hoe ik dat ga doen deel ik vandaag met jullie als een soort stok achter deur. En misschien doe je wel met me mee?

De hele zomer heb ik genoten van lekkere ijsjes en barbecues. Ook al was het niet altijd mooi weer, er was altijd wel een reden voor iets lekkers. En naarmate de zomer vorderde was er iedere dag een reden om wat lekkers te eten, ik had mezelf tenslotte 4 weken vakantie cadeau gegeven! En dat was blijkbaar genoeg reden alle remmen los te gooien en om 7 dagen per week alleen maar lekkere dingen te eten.

Als die dagelijkse lekkere dingen nou heel veel groenten, fruit en vezels bevatten was er nies aan de hand, maar het waren voornamelijk foute dingen. En dus is het weer tijd voor actie.

Ik ben benieuwd hoe jullie hiermee om gaan. Ik ben vast niet de enige die regelmatig (zo ongeveer 2 keer per jaar) tegen dit probleem aan loopt toch? Wat doe je om je gewoonte aan te passen of om misschien wel wat af te vallen. Volg je een dieet, heb je strikte regels voor jezelf of gaat het bij jou ‘vanzelf’ als je weer normaal doet?

Actieplan – Back to normal

Ik ga weer back to normal. Dat houdt in: vanaf vandaag een maand niet snoepen en veel groenten en fruit eten. Als stok achter de deur leek het me goed om mijn actie-plan met jullie te delen. En aangezien ik al bijna 2 weken goed bezig ben leek het me ook leuk om mijn gedachten met jullie te delen.

Eerder dit jaar had ik een stak schema bedacht met wat ik wel en niet mocht eten. Dit keer houd ik het losser, ik weet inmiddels namelijk dat het anders niet werkt.

Maaltijdplanner

1. Gezonde maaltijden

Ik wil geen maaltijden meer overslaan (hierdoor krijg je later op de dag juist trek om te snaaien). Daarbij wil ik gevarieerd eten en dus ga ik mijn maaltijden en tussendoortjes weer plannen met mijn maaltijdplanner.

Ik merk dat wanneer ik van te voren over de maaltijden nadenk er minder ruimte is om te snoepen en ik ook gevarieerder en lekkerder eet. Niet iedere dag een boterham bij de lunch, maar ook eens een salade of omelet bijvoorbeeld. (klik hier voor meer informatie en het bestellen van de maaltijdplanner)

2. Niet snoepen en voldoende drinken

Ik stop met snoepen van koek, chocolade en chips. Tijd voor gezonde tussendoortjes, voldoende groente en fruit. En 2 liter water drinken op een dag.

3. Inzicht in wat ik eet

Voor de grap heb ik een paar weken geleden eens in een app laten berekenen wat ik at. Hoeveel calorieën, maar ook vetten en koolhydraten ik binnen kreeg. Het bleek dat ik erg vet at. Om meer inzicht te krijgen in de voedingswaarde van producten ga ik alles wat ik eet (tijdelijk) noteren in een app. Zo kan ik controleren of ik op de goede weg ben.

4. Bewegen

Naast gezond eten vind ik beweging ook belangrijk, en lekker. Vanaf nu ga ik weer 2x per week sporten en de andere dagen minimaal 30 minuten bewegen.

Groente snack

Gedachten

Tot slot leek het me leuk een paar gedachten van de afgelopen week te delen:

Er vallen 3 nieuwe repen Tony Chocolonely op de mat. Na er 2 uur naar te hebben gekeken neem ik toch van iedere reep een stukje. En nog een en nog een. Shit, dat gaat niet goed! Om mezelf te beschermen neem ik de overige repen mee naar een etentje met vriendinnen. Dan hoef ik ze zelf niet op te eten. #goedbezig

Vergeet ik weer water te drinken, ik heb vandaag maar 2 bekers thee op – Ik veel meteen de dopper en drink hem leeg.

Ik merk dat ik na het avondeten naar de keuken loop opzoek naar zoetigheid. Gelukkig heb ik dit optijd door en kan ik nog omdraaien ;)

Fem en haar nichtjes krijgen een broodje pure hagelslag bij de lunch waarna het pak leeg is. ‘Super jammer, want ik had met mezelf afgesproken dat ik de komende maand geen nieuw pak mocht kopen. En ook geen Nutella.’

Ik heb trek in een lekker koekje. Maar ik neem (met tegenzin) een appel. Goed bezig!


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
1 comment
  1. Ik ben de laatste 4 maanden 12 kilo kwijtgeraakt door minder koolhydraten te eten en veel meer groente te eten. Minder pasta, rijst, brood en aardappelen en als ik ze wel at nam ik de volkoren variant of ik genoot er gewoon extra van. Koekjes en cake maak ik zelf en dan met ‘gezonder’ meel en geen geraffineerde suikers, zo kon ik iedere dag toch iets lekkers nemen bij de koffie. Deze eetwijze bevalt mij enorm en is goed vol te houden, zelfs in mijn vakantie maar 1 kilo gegroeid. Ik wens je veel succes met afvallen!

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk