Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Witlofschotel met ham en kaas | Video

Deze keer heb ik mijn favoriete AVG-gerecht voor jullie op video gekookt, namelijk witlofschotel met ham en kaas.

Al van jongs af aan ben ik gek op witlof met ham en kaas uit de oven. Thuis aten we witlof meestal ‘gewoon’ gekookt met een groente-sausje. Ook dat vond ik erg lekker, maar als we witlof uit de oven aten dan was het feest, het was mijn lievelingsgerecht. Onze buurvrouw Lia stond er om bekend dat ze de lekkerste witlofovenschotels maakte. Toen mijn ouders weg waren en wij bij haar mochten eten stond dat steevast op tafel. Zo lekker!

Daarom leek het me een goed idee om de witlofovenschotel eens na te maken. Deze witlofschotel is extra lekker omdat de witlofrolletjes verstopt zitten in de aardappelpuree. Hierdoor zit de kaas echt in de schotel verwerkt. En deze schotel is een ideale makkelijke maaltijd: bereid de schotel vooraf en zet hem afgedekt in de koelkast. Voor je gaat eten hoef je hem alleen nog even in de oven te schuiven.

Bekijk nu de video waarin ik de ovenschotel bereid:

Klik hier als je de video niet kunt zien. Klik hier om mijn andere filmpjes te bekijken, en vergeet je niet gratis te abonneren op mijn YouTube kanaal. Zo kun je mijn video’s als aller eerste bekijken!

witlofschotel recept

Witlofschotel met ham en kaas

25 minuten
+ 30 minuten
2 -3 personen

Ingrediënten

  • 500 gram aardappelen
  • 3 grote stronken witlof
  • 6 plakken ham
  • 6 plakken kaas
  • 120 ml melk
  • 1 eetlepel Mosterd
  • 3 eetlepels Panko of paneermeel
  • extra geraspte kaas om te garneren
  • 7 kleine blokjes roomboter

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 °C en vet een ovenschaal in.
  • Schil de aardappelen en kook ze gaar. Halveer de stronken witlof en kook deze 10 minuten voor. Giet de aardappelen en de witlof af, laat de stronken witlof goed uitlekken, bijvoorbeeld in een vergiet.
  • Verwarm de melk in de magnetron of een pannetje. Voeg 2/3 van de melk bij de aardappelen, samen met de mosterd, een beetje peper of zout. Roer goed door elkaar.
  • Voeg een beetje van de overgebleven melk toe als je de aardappelpuree te dik vindt.
  • Rol de halve stronkjes witlof in een plak kaas en ham.
  • Verdeel de rolletjes witlof over de bodem van de ovenschaal. Verdeel hierover de aardappelpuree. Bestrooi met geraspte kaas en de paneermeel of panko. Verdeel tot slot een paar kleine blokjes koude boter over de schaal.
  • Verwarm de witlofschotel 30 minuten in de oven.

witlofschotel met ham en kaas recept

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

19 Reacties

  1. Tanja 21 oktober 2017 om 08:06

    Heerlijk! Omdat je halve rolletjes maakt kun je de bittere kern er helemaal uitsnijden. Anders eten mijn dochters geen witlof. Destijds, toen ze nog 1 peuter en 2 kleuters waren sneed ik de witloof al voor het koken in reepjes en daar reepjes ham en kaas doorheen voordat het de oven inging. Verder volgens jou recept. Zo hoefde we aan tafel minder te snijden ;-)

  2. Marlies 21 oktober 2017 om 15:23

    ik ben nu bezig om deze witlofschotel te maken,ik ben benieuwd.

  3. sandra 16 november 2017 om 15:21

    Ik vond deze witlofschotel heerlijk en zeker voor herhaling vatbaar,

  4. irma en jopie 12 januari 2018 om 19:08

    erg lekker deze schotel.
    thanx Brenda.
    gr irma , jopie

  5. Laura 1 maart 2018 om 19:53

    Het was lekker! Bedankt voor het recept.
    Groetjes Laura

    1. Brenda Kookt 4 maart 2018 om 15:56

      Wat leuk dat je een berichtje achter laat Laura, leuk om te horen!

  6. Betsie 5 maart 2018 om 17:47

    5 Maart 2018

    We hebben heerlijk gegeten voor herhaling vatbaar

    Groetjes Betsie

  7. Claudy 20 maart 2018 om 18:37

    Nou, echt heerlijk! Wel heb ik citroensap door witlof gedaan ivm verkleuring. En doordat ik fysiek zwaar werk verricht een extra stukje vlees bereid, hamburger, en wat mayo maar dat doe ik bij iedere warme maaltijd.

  8. Wendy 24 september 2018 om 19:22

    Geweldig recept! Deze avond klaargemaakt voor mij, Mn vriend en mijn ouders, we hebben er echt van genoten! Helaas kan ik de foto hier niet uploaden maar het resultaat was geweldig, inclusief de krokante laag ?!

  9. Gerda 16 oktober 2018 om 14:11

    Hoi Brenda.
    Ik doe de aardappels als ze gaar zijn in een vergiet en dan na het uit lekken weer even in de pan.
    Ook doe ik er tijdens het koken van de aardappels er een bio blokje bij met tuin kruiden geeft een heerlijk smaak aan de aardappel.
    Na dat ik de aardappels heb gekookt doe ik er geen melk maar 1 of 2 eieren er bij daar wordt de puree heerlijk luchtig van.
    Groet Gerda

  10. Sabine Hensens 3 januari 2019 om 18:49

    Vandaag deze schotel gemaakt. Het was echt heerlijk!!! Deze blijft hoor ?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept