Ga naar de inhoud

Bamischijven – van Koken met Karin

Yes, bijna weekend! Daarom deel ik vandaag een echt weekendrecept met jullie. Je kunt aan de slag met bami, om zelf bamischijven te maken! Ik houd er van om zo nu en dan te snacken. Vooral in het weekend is het gewoon heel erg lekker om een frikadel, kroketje of...
1 uur Voorbereidingstijd
5 minuten Bereidingstijd
Delen op

Bamischijven – van Koken met Karin

Yes, bijna weekend! Daarom deel ik vandaag een echt weekendrecept met jullie. Je kunt aan de slag met bami, om zelf bamischijven te maken!

Ik houd er van om zo nu en dan te snacken. Vooral in het weekend is het gewoon heel erg lekker om een frikadel, kroketje of bamischijven te eten. Natuurlijk kun je dit in iedere in de supermarkt kopen vanuit de diepvries. Maar je kunt het ook zelf maken! Nadat je zelf in de keuken hebt gestaan smaken de zelfgemaakte bamischijven namelijk veel lekkerder.

Bamischijf koken met karin recept

Dit recept om zelf bamischijven te maken vond ik in het nieuwe kookboek van Karin Luiten, Slim zĆ³nder pakjes en zakjes. Karin is anti koken uit pakjes en laat op haar websiteĀ en haar kookboeken zien dat je eigenlijk alles zelf kunt maken zonder te veel gedoe. Zo vind je in dit nieuwste kookboek recepten om te koken met de seizoensgroenten. En daarbij houdt Karin niet van verspilling, ze geeft ook heel veel tips om kliekjes te verwerken.

Uitgeverij Nieuw Amsterdam | Verkoopprijs ā‚¬ 24,99
Klik hier om het boek te bestellen via bol.com

Bamischijven recept maken

Bij het doorbladeren van het boek viel mijn oog direct op dit recept, hiermee wilde ik aan de slag! Vooral omdat mijn vriend gek is op bamischijven en het tijd werd dat ik dit eens zelf ging maken.

Het maken van de bamischijven is eigenlijk heel eenvoudig, er komen geen ingewikkelde dingen aan te pas. De bereide bami (bijvoorbeeld een restje) meng je met een bechamelsaus en laat je opstijven in de koelkast. Daarna is het een kwestie van het maken van de porties, paneren en frituren maar!

Persoonlijk vond ik het wel lastig om de bamischijven te paneren. De bami bleef niet helemaal netjes in model. Om dit te voorkomen kun je er voor zorgen dat je het bami mengsel goed aandrukt voordat je de bami laat opstijven.

Het recept is ideaal als je een restje bami over hebt, tip! Je kunt dit recept gemakkelijk halveren zodat je bijvoorbeeld 4 stuks maakt.

Bamischijven Recept van Koken met Karin

Bamischijven zelf maken recept

Ingrediƫnten

stuks
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze bamischijven – van koken met karin

Voorbereiding: 1 uur
Bereiding: 5 minuten
Stap 1
Week het blaadje gelatine in koud water.
2
Stap 2
Maak de bechamelsaus door de boter in een pannetje te smelten. Voeg de bloem toe en laat dit al roerend 1 minuut meebakken. Giet het water erbij en laat al roerend binden tot een dikke saus. Doe sojasaus en sesamolie erbij en laat dit op laag vuur 5-10 minuten sudderen.
3
Stap 3
Snijd de bami wat kleiner en snijd de lente-ui in dunne ringen. Hak de koriander fijn.
4
Stap 4
Meng de uitgeknepen gelatine door de bechamelsaus en schep vervolgens de bami, lente-ui en koriander er door. Proef. Is het te pittig? Doe er een beetje suiker of ketjap manis door. Te flauw? Voeg een lepeltje sambal toe.
5
Stap 5
Verdeel het bami mengsel in een schaal zodat je een laag van 2 cm krijgt. Druk dit goed aan en laat dit in de koelkast een half uur opstijven.
6
Stap 6
Snijd vierkantjes, of steek met een kookring cirkels.
7
Stap 7
Haal de bami pakketjes een voor een door de bloem, losgeklopt ei en paneermeel. Leg tot gebruik in de koelkast.
8
Stap 8
Verhit 2 vingerdiktes olie in een hapjespan (of gebruik de frituurpan) en bak de bamischijven met 4 tegelijk in 3 minuten goudbruin, draai de bamischijven halverwege om. Laat uitlekken op keukenpapier.

Tip van Karin: bewaar ongebakken bamischijven tussen velletjes bakpapier in de vriezer. Liefst ontdooien voor het bakken.

Bekijk ook andere recepten
Eton mess met lemoncurd
Croissantkrans met roerei, spinazie en kaas
Caesar salad recept
Bladerdeegnestjes met Nutella

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op