Ga naar de inhoud

Kip piri piri met rijst

Laatst deelde ik een lekker broodje kip piri piri met jullie. Dit bracht me op het idee van deze makkelijke maaltijd. Kip piri piri met rijst en groenten. Een lekker snel gerechtje. Deze keer mengen we de piri piri saus door een mengsel van gebakken groenten met tomatenpuree. Het oorspronkelijke...
30 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

Kip piri piri met rijst

Laatst deelde ik een lekker broodje kip piri piri met jullie. Dit bracht me op het idee van deze makkelijke maaltijd. Kip piri piri met rijst en groenten. Een lekker snel gerechtje.

Deze keer mengen we de piri piri saus door een mengsel van gebakken groenten met tomatenpuree. Het oorspronkelijke gerecht is lekker heet. Wij zijn echter niet gewend aan erg heet eten, daarom heb ik het gerecht wat minder pittig gemaakt. Houd je juist wel van lekkere pittig? Voel je dan vrij om gerust meer pepertjes toe te voegen.

Het broodje kip was lekker, hier hebben we een weekend lang van gegeten. En ook dit gerecht met rijst, kip en het piri piri prutje is een blijvertje hier in huis.

Tip: restjes doen het ook erg goed als koude lunch!

Kip piri piri met rijst recept

Kip piri piri, het recept!

Kip piri piri recept

Ingrediënten

personen

Voor de piri piri

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze kip piri piri met rijst

Voorbereiding: 30 minuten
Stap 1
Meng 1 eetlepel olijfolie met paprikapoeder, tijm, knoflook, zout en peper en besmeer de kip hiermee. Verwarm een koekenpan op het vuur en bak de kipfilets hierin aan.
2
Stap 2
Bereid de piri piri saus: Snijd de ui in ringen, en tomaat in blokjes en pers de knoflook. Snijd de peper fijn. Roer de ui met tomaten, knoflook en chilipeper met een klein beetje olijfolie door elkaar. Laat dit op heet vuur goed roosteren, zodat de groenten zacht en gekarameliseerd zijn. Doe dit mengsel samen met azijn, olijfolie, tijm en paprikapoeder in een keukenmachine of maal het fijn met een staafmixer. Pureer er een gladde massa van en breng op smaak met zout en peper.
3
Stap 3
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
4
Stap 4
Snipper de rode ui en bak dit aan in olijfolie. Snijd de courgette en paprika in blokjes en bak dit 10 minuten mee. Voeg tomatenpuree toe en bak dit even mee, doe hierna het water erbij en laat dit 10 minuten sudderen. Meng 1,5 eetlepel van de piri piri saus door het groentemengsel en verwarm dit ook mee. Proef het groentemengsel en bepaal of je nog een beetje extra piri piri saus wilt toevoegen.
5
Stap 5

Roer de gekookte rijst door het groentemengsel gen snijd de kip in plakken. Verdeel de rijst over de borden en beleg dit met de gebakken kipfilet. Maak af met taugé.

Bekijk ook andere recepten
Croissantkrans met roerei, spinazie en kaas
Caesar salad recept
Mini plaattaartjes met ham, ei en MonChou
Club egg met bacon

6 reacties

Maaike A

Ha Brenda, klopt het dat ik de paprika bereiding mis bij de piripiri? Staat wel bij de ingrediënten.

Laat een bericht achter

Astrid

Ha Brenda, is dit ook geschikt voor de slowcooker

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Hoi Astrid, dat zou zeker moeten kunnen. Al heb ik dat zelf met dit recept (nog) niet geprobeerd. In dat geval zou ik inderdaad alles (behalve de rijst) in de slowcooker doen zodat de kip in de saus gaart.

Zoe

Hi Brenda. Wat een leuk recept. Staat deze week op de planning. Hoe lang kan je het piri piri pretje bewaren? Kan je het ook invriezen? Alvast bedankt!

Laat een bericht achter

Demi | StudioKOOK

Ziet er echt heerlijk uit!

Laat een bericht achter

Laura

Lekker! Deze ga ik opslaan. Ik vervang de kip voor vega kip, maar dat gaat tot nu toe bij al jouw recepten heel goed! In de tekst bovenin schrijf je ''En ook dit gerecht met couscous, kip en het piri piri prutje is een blijvertje hier in huis'''. Maar bij de ingrediënten heb je het over zilvervliesrijst en niet over couscous. Foutje denk ik? :)

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op