Wat eten we vanavond?

Kip piri piri met rijst

Laatst deelde ik een lekker broodje kip piri piri met jullie. Dit bracht me op het idee van deze makkelijke maaltijd. Kip piri piri met rijst en groenten. Een lekker snel gerechtje.

Deze keer mengen we de piri piri saus door een mengsel van gebakken groenten met tomatenpuree. Het oorspronkelijke gerecht is lekker heet. Wij zijn echter niet gewend aan erg heet eten, daarom heb ik het gerecht wat minder pittig gemaakt. Houd je juist wel van lekkere pittig? Voel je dan vrij om gerust meer pepertjes toe te voegen.

Het broodje kip was lekker, hier hebben we een weekend lang van gegeten. En ook dit gerecht met rijst, kip en het piri piri prutje is een blijvertje hier in huis.

Tip: restjes doen het ook erg goed als koude lunch!

Kip piri piri met rijst recept

Kip piri piri, het recept!

Kip piri piri met rijst

30 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • • 2 kipfilets
  • • 1 5 eetlepel olijfolie, plus extra om in te bakken
  • • 1 5 theelepel paprikapoeder
  • • 2 takjes tijm
  • • 2 tenen knoflook
  • • zout en peper
  • • 300 gram zilvervliesrijst
  • • 1 rode ui
  • • 2 paprika's ik nam rood en geel
  • • 1 courgette
  • • 1 blikje tomatenpuree
  • • 150 ml water
  • • 75 gram tauge

Voor de piri piri

  • • 1 rode ui
  • • 2 tomaten
  • • 1 rode paprika
  • • 2 tenen knoflook
  • • 4 chilipepers neem 1 of 2 pepers als je hem minder pittig wilt maken
  • • 1 eetlepel rode wijn azijn
  • • 3 eetlepels extra vergine olijfolie
  • • 2 takjes tijm
  • • 1 theelepel gerookt paprikapoeder

Bereiding

  • Meng 1 eetlepel olijfolie met paprikapoeder, tijm, knoflook, zout en peper en besmeer de kip hiermee. Verwarm een koekenpan op het vuur en bak de kipfilets hierin aan.
  • Bereid de piri piri saus: Snijd de ui in ringen, en tomaat in blokjes en pers de knoflook. Snijd de peper fijn. Roer de ui met tomaten, knoflook en chilipeper met een klein beetje olijfolie door elkaar. Laat dit op heet vuur goed roosteren, zodat de groenten zacht en gekarameliseerd zijn. Doe dit mengsel samen met azijn, olijfolie, tijm en paprikapoeder in een keukenmachine of maal het fijn met een staafmixer. Pureer er een gladde massa van en breng op smaak met zout en peper.
  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  • Snipper de rode ui en bak dit aan in olijfolie. Snijd de courgette en paprika in blokjes en bak dit 10 minuten mee. Voeg tomatenpuree toe en bak dit even mee, doe hierna het water erbij en laat dit 10 minuten sudderen. Meng 1,5 eetlepel van de piri piri saus door het groentemengsel en verwarm dit ook mee. Proef het groentemengsel en bepaal of je nog een beetje extra piri piri saus wilt toevoegen.
  • Roer de gekookte rijst door het groentemengsel gen snijd de kip in plakken. Verdeel de rijst over de borden en beleg dit met de gebakken kipfilet. Maak af met taugé.

Kip piri piri recept

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

3 Comments

  1. Laura 1 november 2017 at 12:43

    Lekker! Deze ga ik opslaan. Ik vervang de kip voor vega kip, maar dat gaat tot nu toe bij al jouw recepten heel goed! In de tekst bovenin schrijf je ”En ook dit gerecht met couscous, kip en het piri piri prutje is een blijvertje hier in huis”’. Maar bij de ingrediënten heb je het over zilvervliesrijst en niet over couscous. Foutje denk ik? :)

    Reply
  2. Zoe 8 april 2018 at 10:20

    Hi Brenda. Wat een leuk recept. Staat deze week op de planning. Hoe lang kan je het piri piri pretje bewaren? Kan je het ook invriezen?
    Alvast bedankt!

    Reply

Geef een reactie

Misschien vindt je dit ook leuk: