Zalm met avocadosalsa + tips om avocado te (leren) eten


Er staat weer een heerlijk receptje voor jullie klaar. Deze keer mocht ik aan de slag met de avocado’s van EAT ME. Daarmee maakte ik een hele lekkere avocadosalsa die perfect samen gaat met gebakken zalm. En als je ook aan de slag wilt met avocado’s moet je zeker even verder lezen, we zijn namelijk opzoek naar dé avocadoking of -queen!

Avocadosalsa met zalm

Ik weet nog goed dat ik tijdens een weekendje weg met vriendinnen voor het eerst bewust avocado at. Een paar meiden hadden het meegenomen als broodbeleg. De avocado werd geprakt en op smaak gebracht met zout en peper waarna het op brood werd gesmeerd met daarop een plakje kipfilet. Na de eerste happen was ik direct om en heb ik dit thuis vaak gegeten.

Nog steeds eet ik avocado het liefst op een boterham bij de lunch. Lekker met kipfilet, gerookte zalm of een gekookt eitje. Maar je kunt er nog zoveel meer mee!

avocadosalsa recept

EAT ME Avocado’s

Het lastigste aan het eten van avocado is misschien wel dat je opzoek moet naar een rijpe avocado. Avocado’s die niet rijp zijn, zijn namelijk te hard en niet lekker. Ze smaken heel anders dan de lekkere rijpe avocado. EAT ME avocado’s van Nature’s Pride zijn dé oplossing. Deze avocado’s zijn te herkennen aan het paarse stickertje met daarop de rijppijl. Deze zijn altijd eetrijp.

De rijpe EAT ME avocado’s zijn onder andere verkrijgbaar bij supermarkten zoals Deen, Dekamarkt, Coop, Plus, Dirk maar ook bij veel groenten- en fruitspeciaalzaken. Klik hier om te checken waar de avocado’s bij jou in de buurt worden verkocht.

Een paar tips: bewaar EAT ME avocado’s in de koelkast, zo kun je ze langer bewaren. En (wat ik eerlijk gezegd wel altijd doe deed) knijp niet in de avocado om te checken of ze rijp genoeg zijn. Hierdoor ontstaan er bruine plekken in de vrucht die je mee naar huis neemt! Avocado’s met het paarse EAT ME stickertje van Nature’s Pride zijn altijd rijp, ook als de vrucht iets harder aanvoelt.

Gezocht: avocadoking of -queen!

Wil je (vaker) koken met avocado’s? Geef je dan nu via deze link op als mijn bloginsider en inspireer jouw vrienden, familie en andere volgers door middel van verschillende avocado-opdrachten op social media met #favocado. Als je geselecteerd wordt als mijn bloginsider ontvang je een mooie box vol met lekkere EAT ME avocado’s.

Dé avocadoking of -queen 2017 die de lekkerste avocado-recepten deelt ontvangt een heel leuk verrassingspakket vol met Nature’s Pride producten.

avocadosalsa met zalm

Zalm met avocadosalsa – recept

Nog steeds eet ik avocado het liefst als lunch op een boterham (zoals bij deze poké toast) maar je kunt er natuurlijk nog veel meer mee. Het meest bekend is misschien wel guacamole, de Mexicaanse dipsaus die gegeten wordt met tortillachips en andere Mexicaanse gerechten.

De avocadosalsa die ik bij de zalm serveer is op deze saus gebaseerd. Het is een mengsel van blokjes avocado met tomaat en ui en daarbij een beetje limoensap wat het lekker fris maakt. Dit past perfect bij een moot gebakken zalm.

Zalm met avocadosalsa

20 minuten
4 personen

Ingrediënten

 • 4 verse zalmfilets
 • paprikapoeder
 • komijnpoeder
 • zout en peper
 • olie om in te bakken

Voor de avocadosalsa:

 • 1 EAT ME avocado
 • 1 kleine tomaat
 • halve rode ui
 • sap van een halve limoen
 • zout en peper

Bereiding

 • Dep de zalmfilets droog met keukenpapier. Breng op smaak met komijnpoeder, paprikapoeder, zout en peper. Bak de zalmfilets in een koekenpan met olie aan beide kanten aan.

Bereid de avocadosalsa:

 • Halveer de avocado over de lengte en verwijder de pit. Lepel de avocado uit de schil, snijd 3/4 van de avocado in blokjes. Prak de overige 1/4 fijn met een vork. Breng dit op smaak met zout en peper.
 • Snijd de tomaat in blokjes en snipper de ui fijn. Roer dit samen met de avocadoblokjes door het avocadoprutje. Roer tot slot het limoensap er door.
 • Serveer de gebakken zalm met de avocadosalsa.
Pin dit recept
Afdrukken

Ben je opzoek naar meer avocado-inspiratie? Neem eens een kijkje bij deze smoothie, of de omeletwraps, wraps met zalm, dit couscous-gerecht, avocado met tomatensalsa of de Mexicaanse salade.

Dit artikel is een samenwerking met Nature’s Pride, lees mijn disclaimer


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
2 comments
 1. Er zitten voor mij, 2 heerlijke recepten bij, de kip zonder aardappel (ik eet koolhydraat beperkt) en de zalm met avocado heerlijk heb er kopietjes van gedraaid en zijn beide volgende week aan de beurt.
  Bedankt hoor.

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk