Ga naar de inhoud

BBQ Chicken tosti met rode paprika en kaas

Dit weekend hebben we wel iets lekkers verdiend toch? Daarom vond ik het tijd om aan de slag te gaan met een toffe tosti van Leonie ter Veld. Het werd deze lekkere BBQ Chicken tosti met rode paprika en kaas. Als je de titel van dit recept lees hoeft ik...
22 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

BBQ Chicken tosti met rode paprika en kaas

Dit weekend hebben we wel iets lekkers verdiend toch? Daarom vond ik het tijd om aan de slag te gaan met een toffe tosti van Leonie ter Veld. Het werd deze lekkere BBQ Chicken tosti met rode paprika en kaas.

Als je de titel van dit recept lees hoeft ik het recept eigenlijk niet meer te geven. De titel zegt precies wat het is. Barbecuesaus, kip, rode paprika en kaas in een tosti. Super lekker, en super simpel om te maken.

Wil je liever een andere ultieme tosti eten? Ga dan voor deze super tosti Hawaii.

Als je opzoek bent naar lekkere tosti-recepten dan ben je bij Leoni aan het goede adres. Op haar blog deelt ze regelmatig tosti-recepten en daarom kon het Toffe Tosti’s boek niet ontbreken. (Klik hier voor meer informatie en het bestellen van het kookboek bij bol.com)

In Toffe Tosti’s vind je lekkere klassieke tosti’s, maar ook hartige en zoete tosti’s plus anti-kater tosti’s. De ongewone tosti’s kunnen niet ontbreken. Wat dacht je van een Sinterklaastosti met kruidnoten en marsepein? Tosti met nacho’s, cheddar en mais? Of tosti met frikadel, kroket of kipknakworst? Je vind ze allemaal in dit boek.

BBQ Chicken tosti met rode paprika en kaas

De BBQ Chicken tosti sprak me meteen aan, daarbij had ik de ingrediƫnten in huis dus kon ik meteen aan de slag. Vriendlief had geluk, hij kwam onverwachts eerder thuis van zijn werk waardoor ik de tosti met hem moest delen. Ook hij keurde de tosti meer dan goed.

Bij het boter VS geen boter verhaal zitten Leonie en ik niet op Ć©Ć©n lijn, ik vind het een must om de buitenkant van mijn tosti te besmeren met margarine. Vind ik veel lekkerder dan roomboter, en het fijne is ook dat het lekker smeert. Dit heb ik daarom ook toegevoegd aan het recept, houd je daar niet van ben je natuurlijk vrij om deze stap over te slaan.

En ik wil ook nog even kwijt dat ik zeker weten #teamketchup ben. Een tosti met ham en kaas kan niet zonder ketchup. Al is de barbecuesaus in dit recept een hele goede vervanger.

Ingrediƫnten

tosti
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze bbq chicken tosti met rode paprika en kaas

Voorbereiding: 22 minuten
Stap 1
Snijd de paprika in kleine stukken en meng dit in een kom met de kipfiletreepjes en barbecuesaus.
2
Stap 2
Besmeer de sneetjes brood met margarine .
3
Stap 3
Beleg de onbesmeerde kant van het brood beide met een plak kaas en verdeel de kip met saus erover.
4
Stap 4
Vouw de tosti dicht, druk een beetje aan en bak dit in 6 minuten af in het tosti-ijzer.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Soesjestaart
Cajun kip met rijst en spinazie
Witte chocolade koeken met karamel en pretzels
Ketjap-noedels met zalm en broccoli

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op