Spaghetti tonijn bolognese

Vandaag gaan we voor spaghetti tonijn bolognese. Een variatie op de klassieke spaghetti bolognese, maar dan zonder gehakt en met tonijn.

Als er bij ons thuis pasta met rode saus op tafel staat is het eigenlijk altijd goed. Joost geniet er van en Fem ook, zo leuk om haar zo lekker te zien smullen (meestal dan).

Deze keer besloot ik geen gewone spaghetti bolognese te maken maar een variant met vis. Eens kijken hoe ze daarop zouden reageren ;) Ik koos voor tonijn uit blik, wat me een lekkere combinatie leek met de tomatensaus. Het bleek een succes, want de hele pan ging leeg.

 Spaghetti tonijn bolognese recept

Spaghetti tonijn bolognese

40 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 400 gram volkoren spaghetti
  • 1 ui fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 1 winterwortel in blokjes
  • 200 gram champignons in plakjes
  • 10 Cherry tomaatjes in kwarten
  • 1 blik tomatenblokjes 400 gram
  • 2 blikjes tonijn op water 160 gram per stuk
  • 3 takjes verse basilicum
  • 2 eetlepels olijfolie
  • snufje zout en peper

Bereiding

  • Kook de blokjes wortel 5 minuten voor.
  • Verhit de boter in een pan (wok) en bak de ui en knoflook even aan. Voeg de wortel en champignons toe en bak dit even mee.
  • Doe de tomatenblokjes erbij en breng dit aan de kook. Laat het op zacht vuur 15 minuten pruttelen.
  • Voeg hierna de cherrytomaatjes, tonijn en basilicum toe. Breng op smaak met een klein beetje zout (tonijn is ook al zout) en peper. Laat dit nog 5 minuten pruttelen.
  • Kook de spaghetti af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Serveer de spaghetti met de tonijn bolognese.
| Afdrukken
 Spaghetti tonijn bolognese recept


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
3 comments

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk