American pancakes met roerei en spek

Ontbijt als een keizer zeggen ze toch? Met deze American pancakes met roerei en spek zit dat wel goed ;)

Ik weet dat ik een dagje te vroeg ben met dit overheerlijke ontbijt. Hij is namelijk bedoeld voor moederdag. Maar ik dacht als ik hem vandaag als publiceer, is de kans groter dat meer mensen hier morgen van kunnen genieten. Dit ontbijt valt namelijk niet alleen in de smaak bij mama’s, ook bij vaders, tante’s, oma’s en vriendinnen. Eigenlijk bij iedereen. Dus als je trek hebt in een stevig en een beetje een fout ontbijt dan moet je voor deze gaan.

American Pancakes

 

Ik ben bek op pannenkoeken. Of het nou als diner, toetje, ontbijt of lunch is. Ze gaan er wel in zeg maar. Als ik ergens ga lunchen of brunchen en er staan pannenkoeken op de kaart moet ik ze bijna altijd kiezen. En het fijne: ze stellen me nooit  teleur!

Pannenkoeken kun je eten in vele combi’s. Bij American pancakes mag wat mij betreft gebakken spek of bacon écht niet ontbreken. Liefst bestel ik zelfs een portie bacon extra on the side erbij. En wist je dat het ook super lekker is om hier roerei bij te serveren? Klinkt gek, maar is erg lekker. Probeer maar gewoon, en geniet van dit mega lekkere ontbijt. Of het nou voor moederdag is, of gewoon iets lekkers voor jezelf en je lover.

American pancakes met spek en roerei

30 minuten
4 personen

Ingrediënten

 • 1 eetlepel bakpoeder
 • snuf zout
 • 225 gram tarwebloem
 • 1 theelepel witte basterdsuiker
 • 8 eieren
 • 30 gram roomboter gesmolten en afgekoeld, plus om in te bakken en mee te serveren
 • 300 ml karnemelk
 • 50 ml melk
 • 8 plakjes gerookte ontbijtspek
 • zout en peper
 • maple syrup

Bereiding

 • Mix in een kom het bakpoeder met zout, bloem, suiker, 2 eieren, afgekoelde roomboter en karnemelk tot een luchtig mengsel. Verwarm een koekenpan op het vuur met een klein klontje boter. Bak de pannenkoekjes met 3 tegelijk in de pan om en om goudbruin en luchtig op medium vuur. Houd de gebakken pancakes warm op een bord onder aluminiumfolie.
 • Roer de overige eieren in een kom los, voeg de melk erbij en breng op smaak met zout en peper. Verwarm een schone koekenpan op laag vuur en verwarm hier een klein beetje boter in. Verdeel het eimengsel over de pan en roer het mengsel met een spatel (continue)door zodat het ei niet te veel stolt. Als het mengsel mooi dik is geworden van structuur, en op een soort dikke vla lijkt is de roerei klaar.
 • Bak in een andere droge koekenpan ondertussen het spek krokant door aan beide kanten te bakken.
 • Verdeel de pancakes over 2 of 3 borden en stapel ze op. Serveer met het gebakken spek en de roerei. Nog lekkerder met een beetje maple syrup erover.
Pin dit recept
Afdrukken

American Pancakes met roerei en bacon


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
4 comments
 1. Met recht een ontbijt voor een keizer! En ik vind het heerlijk, maar de porties zijn mij veeeeeeel te groot. Ik ben inmiddels 63 kg afgevallen dus mijn maag is ook veel kleiner geworden. Er kan ‘s morgens echt niet meer in dan een boterham en een beker melk en natuurlijk een kop koffie. Dan zit ik tot de lunch vol. Dus dit “keizerlijke ontbijt” is voor ons saampjes wel heel erg royaal dan. Kan ik gewoon alles halveren, om te beginnen? Dan is het voor 2 pers. Nog steeds te veel voor mij, maar wie weet lust mijn man het ook wel als lunch. Ik vind het anders zo zonde om voor 4 te maken terwijl we met 2 zijn. Alles is toch best wel duur en om het dan in de kliko te moeten gooien……dat gaat me aan het hart! Dus 1vraagje…kun je het halveren? Of is dan de verhouding niet goed meer? Alvast bedankt.
  Hartelijke groetjes en een kusje voor Fem,
  Marja

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk