Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Picknickrecepten – 5x lekker bij de picknick

Deze week staan picknickrecepten en food to go centraal hier op brendakookt.nl. Met dit artikel wil ik jullie een aantal lekkere recepten/hapjes tippen die ideaal zijn om mee te nemen als lunch.

Het meenemen van een goed belegde boterham is natuurlijk altijd goed en lekker. Maar juist als je gaat picknicken of uitgebreid wilt lunchen is het lekker om eens voor wat anders te gaan. Ik tip je 5 lekkere receptjes!

Picknickrecepten – 5x lekker bij de picknick

Klik op de titel van het gerecht om het recept direct te bekijkencaesarwraps

Ceasarwrap

Een wrap is ideaal om mee te nemen. Je belegd hem, rolt hem op, verpakt hem in aluminiumfolie en hij is ready to go. Fijn ook dat je geen bestek nodig hebt bij het opeten. Tip: verpak een salade in een wrap! Zoals ik heb gedaan bij deze caesarwrap.

Gevuld stokbrood

Ook handig om mee te nemen: een gevuld stokbrood. Snijd het brood doormidden en hol het uit. Dit kun je vervolgens vullen met een lekker mengsel. Ook leuk om dit vervolgens in plakjes te snijden en uit te delen als hapje.

Bekijk hier het recept van mijn gevulde stokbrood met serranoham en roomkaas.

Koude pannenkoeken

Pannenkoeken zijn altijd een goed idee, dus waarom niet meenemen naar een picknick. Kies in dit geval wel voor een pannenkoek die ook lekker is om koud te eten. Deze bleuberry pancakes met citroen zijn bijvoorbeeld erg lekker. Maar je kunt ook gaan voor een basispannenkoek met kaneelsuiker bijvoorbeeld.

Quiche Lorraine

Hartige taart – Quiche Lorraine

Een hartige taart of quiche is ideaal om mee te nemen naar bijvoorbeeld een picknick. Het is lekker om koud te eten en ook hier heb je geen bestel voor nodig. Een punt je kun je zo afhappen.

Mijn favoriete hartige taart om mee te nemen is de quiche lorraine, De quiche is compact en valt niet zo snel uit elkaar.

Omeletwrap

Als laatste deel ik nog een wrap, maar dan anders. Wist je dat je van gebakken ei of een omelet ook een wrap kunt maken? Laat de omelet afkoelen voor je hem belegd en oprolt. Bewaar de omeletwrap koud, bijvoorbeeld in een koelbox.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *