Zomerse salade met avocadodressing

Salades, daar kunnen we niet genoeg recepten van hebben toch? Zelf moet ik bekennen dat ik in de haast zeer regelmatig dezelfde salade op tafel zet. Hierin wil ik wat meer variëren, dus jullie kunnen de komende maanden verschillende frisse salades met een twist verwachten hier op de blog. Joor heeft deze lekkere zomerse salade met avocadodressing alvast voor ons gemaakt.

Bij het zien van de plaatjes loopt het water me in de mond. Ik sluit niet uit dat deze salade zeer binnenkort ook op mijn bordje belandt :)

Zomerse salade met geroosterde kikkererwten en avocadodressing

Ik weet dat veel mensen me voor gek zullen verklaren, maar ik ben niet zo gek op warmte. Zeker niet op de klamme warmte die we in Nederland vaak hebben. Sterker nog, ik heb liever 35 graden in Italië of Zuid-Afrika, dan 30 graden in Nederland. Al dat klamme gedoe. Maar gelukkig zitten er ook heel veel voordelen aan de zomer: je eet lekker buiten – ook ’s avonds – en je kunt iedere dag heerlijke zomersalades op tafel zetten zonder dat je gek wordt aangekeken.

Het liefst eet ik in de zomer iedere avond een andere zomerse salade. Ik heb er dan ook al heel wat ‘versleten’. Dit is de variant die ik de laatste keer maakte toen ik zin had in een kleurrijke, anders-dan-anderssalade. Het werd een soort Mexico-meets-zomersalade.

Zomerse salade met avocadodressing

Dankzij de zoete mango, de knapperige rode paprika en de romige dressing van avocado heeft deze salade voor ieder wat wils. En heb je geen zin in salade? Rooster dan alleen de pittige kikkererwten en eet ze als snack bij de borrel. Superlekker!

Zomerse salade met geroosterde kikkererwten en avocadodressing

Zomerse salade met avocadodressing

25 minuten
4 personen, bijgerecht

Ingrediënten

  • 1 groot blik kikkererwten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • ¼ theelepel knoflookpoeder
  • ½ theelepel chilipoeder
  • 1 mango
  • 1 rode paprika
  • 1 komkommer
  • 1 bosje munt
  • 1 avocado
  • ½ eetlepel citroensap
  • 1 -2 eetlepel s olijfolie extra vierge
  • peper en zout

Extra benodigd: keukenmachine

    Bereiding

    • Verwarm de oven voor op 185 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
    • Mix in de tussentijd de uitgelekte en afgespoelde kikkererwten met de eetlepel normale olijfolie, het knoflookpoeder en de chilipoeder. Verspreid de kikkererwten over de bakplaat en rooster ze in 15 minuten gaar in de oven.
    • Snijd terwijl je wacht de mango, de rode paprika en de komkommer in ongeveer gelijke stukken. Doe ze in een saladekom. Snijd de munt ook grof en verdeel deze door de groente-fruitmix.
    • Maak als laatste de dressing door de avocado samen met de extra vierge olijfolie en het citroensap te mixen in de keukenmachine (of blender, of staafmixer). Voeg eventueel nog wat extra olijfolie toe als je dressing te lobbig/dik is. Let op: maak de dressing ook niet te vloeibaar, dan smaakt de dressing niet meer naar avocado. Breng op ‘m op smaak met peper en zout.
    • Serveer de kikkererwten en avocadodressing los bij de fruit-groentemix of mix alles lekker door elkaar. Eventueel kun je er nog wat tacochips bij serveren voor een extra Mexicaanse touch.
    Pin dit recept
    Afdrukken

    Brenda Hoff
    Brenda Hoff
    Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
    4 comments

    Geef een reactie

    Misschien vind je dit ook leuk