Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Roerbak met zigeunerschnitzels – Campingrecept

Jullie weten inmiddels dat je voor lekkere makkelijke maaltijden hier bij brendakookt.nl aan het goede adres bent. Vandaag heb ik een receptje dat vooral volgens mijn vriend een mega topper is, hij is er gek op! En nog handiger: dit is ook een ideaal recept voor op de camping. Deze roerbak met zigeunerschnitzels is snel klaar, in 1 pan te bereiden (dus weinig afwas) en ook nog eens heel erg lekker zonder dat je er veel voor nodig hebt. Win-win!

De afgelopen jaren hebben we (oké, wel luxe in een chaletje) gekampeerd. Het ideale campingvoedsel is wat mij betreft nog steeds de barbecue. Je kunt lekker relaxed voor je tent, caravan of andere accommodatie zitten en bent ondertussen gezellig samen aan het eten. Maar voor de afwisseling moet je ook op de camping soms wel iets anders eten.

Roerbak met zigeunerschnitzel campingrecept

Roerbak met zigeunerschnitzels

Een snel eenpansgerecht met veel groenten komt dan goed van pas. Dit gerechtje hebben wij de afgelopen jaren op de camping gegeten en ook thuis staat het soms op tafel (opvallend vaak als mijn vriend kookt).

Je hebt er super weinig voor nodig: een zak roerbakgroenten en voorgekookte krieltjes zijn de basis. Om het gerecht smaak te geven gebruik ik op peper en zout na geen kruiden (op de camping heb je geen zin in allemaal verschillende kruidenpotjes toch?). Wél geeft het vlees, de spekblokjes en de zigeunerschnitzels, super veel smaak aan het gerecht. Doordat je dit beide in de pan met de andere ingrediënten meebakt mengen alle smaken zich met elkaar.

Het enige dat je hoeft te doen is alles in een pan bakken en wachten tot het gaar is. Dan kun je heerlijk smullen voor de tent of caravan. Maar natuurlijk gewoon in je achtertuin.

Tip: Zowel de spekblokjes als de zigeunerschnitzels die ik in dit recept gebruik is varkensvlees. Wil je meer weten over duurzaam vlees neem dan een kijkje op vlees.nl. Op dit platform vind je alle informatie over varkensvlees, rundvlees en kalfsvlees. Ook vind je hier meer informatie over dierenwelzijn, verschillende bereidingswijzen en voedingswaarden.

Roerbak met zigeunerschnitzel campingrecept

Roerbak met zigeunerschnitzel - campingrecept

25 minuten
4 personen

Ingrediënten

 • 150 gram spekreepjes
 • 1 ui
 • 250 gram champignons
 • 600 gram roerbakgroenten
 • 600 gram voorgekookte krieltjes
 • 3 zigeunerschnitzels
 • zout en peper

Bereiding

 • Bak de spekreepjes in een koekenpan aan.
 • Snipper de ui en snijd de champignons in plakjes. Bak de ui even met de spekjes mee. Voeg hierna de groenten samen me de champignons toe en bak dit een paar minuten mee. Breng op smaak met zout en peper.
 • Doe de krieltjes erbij en bak dit ook lekker mee.
 • Snijd de zigeunerschnitzels in reepjes. Schuif hierna de aardappeltjes en groenten aan de kant en bak in het midden van de pan de reepjes schnitzel rondom aan tot ze goudbruin en gaar zijn.
 • Roer het nog even in de pan door elkaar en verwarm mee, zet de pan hierna op tafel.

Dit artikel schreef ik in samenwerking met vlees.nl, lees mijn disclaimer.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept