Frisse pastasalade met meloen en ham

De echte tropisch warme dagen zijn voor nu even voorbij. Maar ben je nog opzoek naar een lekkere pastasalade? Dan moet je echt voor deze gaan, een snelle en frisse pastasalade met meloen en ham.

Dit gerecht was een uitprobeersel, ik maakte het met restjes die ik over had nadat ik deze smeersalade had gemaakt. Maar het viel super in de smaak bij mijn schoonfamilie. Zelfs mijn vriend, die geen fan is van pastasalades vond dit super lekker!

ls er iets is dat je op een warme zomerdag moet maken dan is het deze pastasalade. Lekker als maaltijdsalade, maar ook als bijgerecht bij de barbecue.

Pastasalade met meloen en ham

Frisse pastasalade met meloen en ham

25 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 350 g penne of andere pasta
  • 75 g selleriesalade
  • 2 el crème fraîche
  • ½ meloen in blokjes
  • 150 g hamblokjes
  • 1 tl verse bieslook fijngesneden
  • ¼ krop ijsbergsla fijngesneden
  • zout en peper

Bereiding

  • Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en laat het even afkoelen.
  • Roer de selleriesalade los en meng dit met de crème fraîche. Roer de blokjes meloen, ham en bieslook er door en breng op smaak met zout en peper.
  • Meng het meloenmengsel door de pasta en ijsbergsla tot een frisse salade.
Pin dit recept
Afdrukken

Pastasalade met meloen en ham

4 Comments

  1. Marja 17 augustus 2018 at 18:26

    Hoi Brenda,
    Ik ben zo wie zo al dol op meloen met ham, dus deze pastasalade met meloen en ham is mij op het lijf geschreven! En het gaat dus op zeker gemaakt worden. En ik weet zeker dat het een regelmatige gast wordt op mijn eettafel! Bedankt voor het idee en suc6 met de laatste loodjes.
    Een hartelijke groet en een kusje voor Fem,
    Marja

    Reply
  2. Elisabeth 20 augustus 2018 at 18:50

    Ik heb de salade vanavond gemaakt en samen met mijn achterkleindochter gegeten. We hebben gesmuld. Was echt heerlijk!!!!
    Dank je en fijne avond.
    Groeten, Elisabeth.

    Reply
    1. Brenda Kookt 21 augustus 2018 at 06:52

      Wat leuk om te horen Elisabeth! Voor herhaling vatbaar dus :)

      Reply
  3. Astrid 5 juli 2019 at 18:48

    Lijkt me heerlijk! Ga ik binnenkort zeker maken. Welke soort meloen kan ik het beste gebruiken?

    Reply

Geef een reactie