Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Couscoussalade met falafel en sperziebonen

Inmiddels is het eind oktober, niet meer helemaal de tijd om een saladerecept te delen, of te eten. Maar deze couscoussalade is zo lekker dat ik hem jullie niet wil onthouden. Deze couscoussalade met falafel en sperziebonen kan namelijk ook heel goed op een wat koudere herfstdag.

Couscoussalade met falafel en sperziebonen

Deze couscoussalade is een recept van mijn buurvrouw, tijdens de buurt BBQ was dit een van de salades die op tafel stond. Ik vond hem zo lekker dat ik direct haar recept hebt gevraagd en diezelfde week nog aan de slag ben gegaan. Inmiddels heb ik de salade ook een tweede keer gemaakt. En deze keer meteen een grotere batch zodat ik het in porties kon invriezen. Dit is namelijk een ideale lunchsalade.

Het is een kruidige (spelt)couscoussalade met knapperige sperzieboontjes, romige feta, ringetjes lente-ui, natuurlijk falafelballetjes en tot slot fruitige granaatappelpitjes. Je kunt deze salade zowel lauw-warm als koud eten.

Couscoussalade met falafel en sperzieobnen

Couscoussalade met falafel en sperziebonen

40 minuten
6 porties

Ingrediënten

  • 250 gram speltcouscous
  • groentebouillon
  • 2 uien
  • 5 stengels bleekselderij
  • 2 theelepels kaneel
  • 500 gram sperziebonen
  • 250 gram falafelballetjes
  • 5 stengels lente-ui
  • 100 gram granaatappelpitjes
  • 120 gram feta
  • 2 eetlepels rode of witte wijnazijn
  • 1,5 theelepel ras el hanout
  • olijfolie om in te bakken
  • zout en peper
  • eventueel hummus om erbij te serveren

Bereiding

  • Wel de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar gebruik groentebouillon in plaats van water.
  • Snipper de ui en snijd de bleekselderij fijn. Bewaar het blad van de bleekselderij voor straks. Fruit de ui in een koekenpan met olijfolie. Voeg hierna het bleekselderij erbij en breng op smaak met zout, peper en kaneel. Laat dit even mee bakken.
  • Halveer de sperziebonen en kook deze beetgaar. Spoel hierna af met koud water.
  • Bak in een andere koekenpan met olijfolie de falafelballetjes rondom aan en snijd de balletjes in kwarten.
  • Snijd de lente-ui in ringen en het blad van de bleekselderij fijn. Snijd de feta in blokjes.
  • Besprenkel de couscous met de rode of witte wijnazijn. Roer het uimengsel door de couscous en meng vervolgens de sperziebonen, feta, lente-ui en granaatappelpitjes erdoor. Breng op smaak met ras el hanout en verdeel tot slot de falafel over de salade.
  • Serveer de salade eventueel met een lik hummus.

Couscoussalade met falafel en sperzieobnen

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

1 Comment

  1. kenneth 15 november 2019 at 22:28

    Een lekkere salade! Ik heb er in plaats van bleekselderij kerstomaatjes in partjes door heen gedaan.

    Reply

Geef een reactie

Misschien vindt je dit ook leuk: