Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

Hutspot ovenschotel met vissticks

Vandaag deel ik eindelijk weer een lekkere ovenschotel met jullie. Een recept dat wij thuis de afgelopen jaren al regelmatig gegeten hebben, maar ik nog niet eerder heb gedeeld. Het bekende gerecht van winterpeen met ui met een twist, een hutspot ovenschotel met vissticks.

Na de mooie nazomer is het nu (eindelijk) echt herfst. Eerlijk gezegd heb ik hier wel naar uit gekeken, kan ik lekker warm op de bank knuffelen met baby Jill. En daarbij houd ik echt van winter-voedsel. Een kom warme soep, kruidige stoofschotel en stevige stamppot en dampende ovenschotel gaat er bij mij altijd wel in. Dit soort gerechten kun je de komende tijd dus ook verwachten hier op brendakookt.nl.

hutspot ovenschotel maken

Hutspot ovenschotel met vissticks

Deze schotel eten wij thuis al jaren, mijn nicht heeft hem me eens getipt. De ene keer eten we hem met vissticks, andere keer zonder. Als we de schotel zonder vissticks maken eten we er vaak een andere vissoort bij.

De hutspot is extra lekker doordat de ui even aangebakken wordt met knoflook. Later gaat de zoete ketjap erbij. Vissticks en geraspte kaas maken de schotel helemaal af.

Hutspot ovenschotel recept

Hutspot ovenschotel met vissticks

30 minuten
+ 25 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 400 gram wortels in reepjes of plakjes
  • 700 gram aardappelen
  • 3 uien in halve ringen
  • teentje knoflook
  • 2 eetlepels zoete ketjap
  • zout en peper
  • 12 vissticks diepgevroren
  • 100 gram geraspte oude kaas
  • olie om in te bakken en om in te vetten

Bereiding

  • Kook de wortels beetgaar, en kook de aardappelen gaar in een andere pan.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C en vet een ovenschaal in.
  • Verwarm olie in een koekenpan of wok en bak hier de uien in aan. Bak de knoflook mee en breng op smaak met zout en peper. Doe de voorgekookte wortels samen met de ketjap erbij en bak dit mee.
  • Giet de aardappelen af en bewaar het kookvocht. Stamp de aardappelen fijn voeg 1/3 van het kookvocht toe en breng op smaak met zout en peper.
  • Verdeel het wortelmengsel over de ovenschaal. Verdeel hierover de aardappelpuree en beleg dit met de vissticks. Bestrooi tot slot met de geraspte kaas.
  • Verwarm de hutspot ovenschotel 25 minuten in de oven.

Hutspot ovenschotel met vissticks

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

5 Reacties

  1. Ans 30 oktober 2018 om 20:06

    Hoi Brenda,
    we hebben vanavond je recept van hutspot met vissticks gegeten het wad echt lekker

    1. Brenda Kookt 1 november 2018 om 15:53

      Wat leuk dat jullie er zo snel mee aan de slag zijn gegaan!

  2. Maths 30 oktober 2018 om 22:38

    Leuk recept! Dit ga ik zeker proberen.

    Verbeterpuntje: Tweede zin ‘geduld’ –> gedeeld*

  3. Marjan 7 november 2018 om 11:52

    Wat een heerlijk en makkelijk recept! Iedereen vond het lekker.
    Ik had wel wat meer wortelen en uien gebruikt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept