Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

Pompoencake

Of eigenlijk is het een pompoentaart. Een variant op de welbekende worteltjestaart/carrotcake. En deze is zo lekker, echt een aanrader! Ik heb hem zelfs vandaag op mijn verjaardag nog een keer gemaakt!

Pompoencake

Omdat het de tijd voor pompoen is vond ik het tijd voor een zoete pompoentaart. Ik heb in mijn omgeving gemerkt klassieke pumpkin pie niet altijd in de smaak valt. Sommigen vinden hem toch te pompoen-achtig.

Deze pumpkincake is een milde variant, geïnspireerd op de beroemde worteltjestaart. Met pumpkinspice (of speculaaskruiden) en amandelen. De taart is niet zo zoet, en de mascarponecreme bovenop maakt het een lekker fris taartje.

Pompoencake

Pompoencake

20 minuten
+ 26 minuten
12 stukken

Ingrediënten

  • 150 gram boter
  • 200 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 150 gram geraspte pompoen
  • 2 theelepels pumpkinspice kruiden of speculaaskruiden
  • snuf zout
  • 2 eieren
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 100 gram geschaafde amandelen of gehakte amandelen

Voor de topping:

  • 200 gram mascarpone
  • 50 gram poedersuiker
  • 1 theelepel pumpkin spice kruiden of speculaaskruiden
  • 1 theelepel vanille aroma

Extra benodigd: een taartvorm (vierkant of rond) en bakpapier

    Bereiding

    • Verwarm de oven voor op 175°C en bekleed de bakvorm met bakpapier.
    • Smelt de boter in een pannetje op laag vuur. Meng de suiker met eieren, zout en pumpkin spice. Roer de boter door het eimengsel.
    • Spatel het zelfrijzend bakmeel, bakpoeder, geraspte pompoen en de amandelen er door.
    • Verdeel het pompoenmengsel over de taartvorm en bak dit 50 minuten in de oven.
    • Laat de taart na het bakken helemaal afkoelen.
    • Roer de mascarpone los en meng dit met de poedersuiker, pumpkin spice en vanille. Verdeel dit mengsel over de afgekoelde pompoencake.
    • De pompoencake kun je het beste in de koelkast bewaren.

    Pompoencake

    Deel dit bericht:

    Share on facebook
    Share on twitter
    Share on whatsapp
    Share on email
    Reacties

    3 Reacties

    1. Belinda 27 november 2018 om 19:30

      Oeh deze ga ik binnenkort maken! Lijkt me superlekker! Ik vroeg me af wat voor soort boter, en welke soort pompoen je hebt gebruikt?

    2. Mirjam 28 november 2018 om 11:35

      Hoi Brenda, welke pompoen soort zou je voor deze taart aanbevelen?

    3. Jorn 21 december 2018 om 15:13

      Wauw Brenda! Ziet er echt super lekker uit. Ik ga het binnenkort ook proberen te maken, misschien zelfs voor de kerst!

    Laat een reactie achter

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeel recept