Ga naar de inhoud
1 beoordeling

Pompoencake

Of eigenlijk is het een pompoentaart. Een variant op de welbekende worteltjestaart/carrotcake. En deze is zo lekker, echt een aanrader! Ik heb hem zelfs vandaag op mijn verjaardag nog een keer gemaakt! Omdat het de tijd voor pompoen is vond ik het tijd voor een zoete pompoentaart. Ik heb in...
20 minuten Voorbereidingstijd
26 minuten Bereidingstijd
Delen op

Pompoencake

Of eigenlijk is het een pompoentaart. Een variant op de welbekende worteltjestaart/carrotcake. En deze is zo lekker, echt een aanrader! Ik heb hem zelfs vandaag op mijn verjaardag nog een keer gemaakt!

Pompoencake

Omdat het de tijd voor pompoen is vond ik het tijd voor een zoete pompoentaart. Ik heb in mijn omgeving gemerkt klassieke pumpkin pie niet altijd in de smaak valt. Sommigen vinden hem toch te pompoen-achtig.

Deze pumpkincake is een milde variant, geïnspireerd op de beroemde worteltjestaart. Met pumpkinspice (of speculaaskruiden) en amandelen. De taart is niet zo zoet, en de mascarponecreme bovenop maakt het een lekker fris taartje.

Pompoencake

Pompoencake

Ingrediënten

stukken

Voor de topping:

Extra benodigd: een taartvorm (vierkant of rond) en bakpapier

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze pompoencake

Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 26 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 175°C en bekleed de bakvorm met bakpapier.
2
Stap 2
Smelt de boter in een pannetje op laag vuur. Meng de suiker met eieren, zout en pumpkin spice. Roer de boter door het eimengsel.
3
Stap 3
Spatel het zelfrijzend bakmeel, bakpoeder, geraspte pompoen en de amandelen er door.
4
Stap 4
Verdeel het pompoenmengsel over de taartvorm en bak dit 50 minuten in de oven.
5
Stap 5
Laat de taart na het bakken helemaal afkoelen.
6
Stap 6
Roer de mascarpone los en meng dit met de poedersuiker, pumpkin spice en vanille. Verdeel dit mengsel over de afgekoelde pompoencake.
7
Stap 7
De pompoencake kun je het beste in de koelkast bewaren.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Soesjestaart
Witte chocolade koeken met karamel en pretzels
Eton mess met lemoncurd
Bladerdeegnestjes met Nutella

8 reacties

Bianca

Vorige week gemaakt, echt heel lekker. Ik heb zelf amandelen gehakt, krijg je een beetje een bite. Ook suiker deels vervangen voor sukrin en iets minder omdat ik gauw baksels te zoet vind. Perfect gelukt. Vierkante springvorm gebruikt. Voor herhaling vatbaar. Dank voor het recept.

Laat een bericht achter

Bianca Belksma
5/5 sterren

Vandaag gemaakt van een (gewone?) Ronde oranje bio pompoen. Ook wat meer pompen toegevoegd maar mag nog wel iets meer als je echt pompoen wilt proeven. Heb gehakte amandelen erin gedaan dus af en toe een bite, erg lekker. zelf de kruiden gemaakt maar mag van mij nog iets meer ook omdat ik minder suiker gebruik omdat ik baksels gauw te zoet vind. Ongeveer 25 gram minder suiker gebruikt en half gewoon en half sukrin suiker. Al met al, lekkere cake/taart en voor herhaling vatbaar. Bedankt voor het recept.

Laat een bericht achter

Gerianne

Hij is (weer) heerlijk geworden. Had al even de rijpe pompoenen liggen maar was je recept kwijt. In andere recepten voor pompoencake moet je eerst pompoenpuree koken en gaat er veel suiker en boter in of andere ingrediënten die ik niet heb. Deze is lekker licht! En kan zelfs zonder de boter. Ik klop de eieren met de suiker in enkele minuten eerst goed luchtig. En voeg er rozijnen en walnoten aan toe, of ter decoratie wat pompoen pitten bovenop.

Laat een bericht achter

Jorn

Wauw Brenda! Ziet er echt super lekker uit. Ik ga het binnenkort ook proberen te maken, misschien zelfs voor de kerst!

Laat een bericht achter

Mirjam

Hoi Brenda, welke pompoen soort zou je voor deze taart aanbevelen?

Laat een bericht achter

Belinda

Oeh deze ga ik binnenkort maken! Lijkt me superlekker! Ik vroeg me af wat voor soort boter, en welke soort pompoen je hebt gebruikt?

Laat een bericht achter

Zonnewende

Ik vond de pompoen cake echt super lekker! Iedereen die het geproefd had ook. Een aanrader is om er wat meer pompoen bij toe te voegen, dan komt de smaak wat meer naar boven. Op de topping heb ik er wat walnootjes bij toegevoegd voor de krokante toets. Zeker een aanrader! :)

Laat een bericht achter

De beoordelingen van het recept
1 beoordeling
Wil je dit recept delen?
Delen op