Of eigenlijk is het een pompoentaart. Een variant op de welbekende worteltjestaart/carrotcake. En deze is zo lekker, echt een aanrader! Ik heb hem zelfs vandaag op mijn verjaardag nog een keer gemaakt!
Omdat het de tijd voor pompoen is vond ik het tijd voor een zoete pompoentaart. Ik heb in mijn omgeving gemerkt klassieke pumpkin pie niet altijd in de smaak valt. Sommigen vinden hem toch te pompoen-achtig.
Deze pumpkincake is een milde variant, geïnspireerd op de beroemde worteltjestaart. Met pumpkinspice (of speculaaskruiden) en amandelen. De taart is niet zo zoet, en de mascarponecreme bovenop maakt het een lekker fris taartje.
Pompoencake
20 minuten
+ 26 minuten
12 stukken
Ingrediënten
- 150 gram boter
- 200 gram lichtbruine basterdsuiker
- 150 gram geraspte pompoen
- 2 theelepels pumpkinspice kruiden of speculaaskruiden
- snuf zout
- 2 eieren
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 2 theelepels bakpoeder
- 100 gram geschaafde amandelen of gehakte amandelen
Voor de topping:
- 200 gram mascarpone
- 50 gram poedersuiker
- 1 theelepel pumpkin spice kruiden of speculaaskruiden
- 1 theelepel vanille aroma
Extra benodigd: een taartvorm (vierkant of rond) en bakpapier
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 175°C en bekleed de bakvorm met bakpapier.
- Smelt de boter in een pannetje op laag vuur. Meng de suiker met eieren, zout en pumpkin spice. Roer de boter door het eimengsel.
- Spatel het zelfrijzend bakmeel, bakpoeder, geraspte pompoen en de amandelen er door.
- Verdeel het pompoenmengsel over de taartvorm en bak dit 50 minuten in de oven.
- Laat de taart na het bakken helemaal afkoelen.
- Roer de mascarpone los en meng dit met de poedersuiker, pumpkin spice en vanille. Verdeel dit mengsel over de afgekoelde pompoencake.
- De pompoencake kun je het beste in de koelkast bewaren.
