Wraps met gehakt en tomatensaus

De lekkerste recepten ontstaan spontaan. Zo ook deze wraps met gehakt en tomatensaus die ik voor het eerst afgelopen zomer maakte, een paar dagen voor Jill geboren werd. Inmiddels hebben we de wraps met deze vulling al meerdere keren gegeten, iedere keer dacht ik: dit is een goede voor de scheurkalender. Omdat het nog bijna een heel jaar duurt voor een eventuele nieuwe versie van de scheurkalender verschijnt deel ik het recept nu alvast op de blog.

Wraps met gehakt en tomatensaus

Dit is een super simpel recept waarbij je lekker kunt variëren. Wij nemen graag courgette en paprika maar ik zou zeggen, pas het recept vooral aan met restjes groenten die je in huis hebt. Bak dit met het gehakt mee en voeg tot slot de gezeefde tomaten toe.

Het is extra lekker om de wraps met een beetje geraspte kaas te bestrooien voor ze de oven in gaan. Hierdoor ontstaan een lekker knapperig korstje.

Ben je opzoek naar meer makkelijke maaltijden? Neem dan een kijkje op deze pagina.

Wraps met gehakt en tomatensaus

Wraps met gehakt en tomatensaus

25 minuten
+ 20 minuten
4 personen

Ingrediënten

 • 1 ui gesnipperd
 • 1 teen knoflook geperst
 • 350 gram gehakt
 • 1 courgette in blokjes
 • 2 paprika’s in blokjes
 • 125 gram champignons in plakjes
 • 400 ml gezeefde tomaten
 • 1 theelepel gedroogde regano
 • 6 wraps
 • 100 gram geraspte kaas extra belegen
 • olijfolie om in te bakken
 • zout en peper

Bereiding

 • Verwarm olijfolie in een hapjespan of wok en fruit de ui met de knoflook hierin. Doe hierna het gehakt er bij en bak dit rul.
 • Voeg hierna de blokjes groenten en champignons toe en bak dit even mee. Doe hierna ook de gezeefde tomaten er bij, en breng dit op smaak met zout, peper en oregano. Breng dit aan de kook en laat het op zacht vuur nog 15 minuten sudderen.
 • Verwarm de oven ondertussen voor op 180 graden en vet een ovenschaal in.
 • Vul de wraps met het gehaktmengsel en leg ze opgerold naast elkaar in de ovenschaal. Bestrooi met geraspte kaas en verwarm 20 minuten in de oven.
Pin dit recept
Afdrukken

Wraps met gehakt en tomatensaus


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
4 comments
 1. Het is een simpel maar gezond en heerlijk gerecht. Je kunt het zelf aanpassen met groente die je lekker vind. Ook het gehakt kun je nog vervangen door kip etc.

 2. Wij hebben altijd te kort aan de aantal wraps er in een gerecht zitten. Als volwassenen persoon heb je al 3 wraps nodig. Volgens dit recept is het voor 4 personen (1,5 per persoon dus). zijn wij nu zulke grote eters of is het idd te weinig?

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk