5x Gevulde eieren – variatierecepten

Op feestjes doen de gevulde eieren het altijd goed. Ook ik ben zo iemand die een gevuld eitje altijd moet proeven. Voor een lekker gevuld eitje heb je weinig nodig. Maar je kunt er wel lekker mee variëren. Daarom delen we in dit artikel 5x gevulde eieren. Variatierecepten op het klassieke (en ik mag hem ook wel old school noemen) gevulde eitje.

5x gevulde eieren recepten - variatierecepten

5x Gevulde eieren

Door Joor – We delen vandaag 5 verschillende versies op het gevulde ei. En daarbij is er voor ieder wat wils. Van vlees tot vis en van kip tot groente. Allemaal even makkelijk en lekker!

Voor de foto hebben we de eieren wat anders neergezet dan we jullie aanraden. Pel de eieren eerst, halveer ze. Verwijder het eigeel en vul dit gat met de vulling van jouw keuze. Eet smakelijk :)

5x gevulde eieren recepten - variatierecepten

Gevulde eieren maken – 5 recepten

20 minuten
5 per vulling

Ingrediënten

  • 10 hardgekookte eieren
  • 4-5 eetlepels mayonaise
  • peper en zout

Vulling 1: avocado

  • 1 rijpe avocado
  • 1/2 chilipepertje of chilipeper uit de molen

Vulling 2: bacon

  • 8 plakjes ontbijtspek

Vulling 3: tonijnsalade

  • klein blikje tonijn op water
  • ½ rode ui
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 theelepel suiker
  • kappertjes

Vulling 4: gerookte zalm

  • 10 takjes bieslook
  • 4 plakjes gerookte zalm

Vulling 5: BBQ-kip

  • 1 kipfilet
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • ½ theelepel uienpoeder
  • 1 eetlepel ketchup
  • 5 takjes bieslook

Bereiding

Algemeen

  • Doe de eieren in een pan met ruim koud water. Breng het water aan de kook, zet het vuur middelhoog en laat het water 8-10 minuten doorborrelen (niet te hard).
  • Schep vervolgens de eieren in een schaal met heel koud water en laat eventueel het water er ook nog overheen stromen. Zet de eieren zo’n 5 minuten weg en pel ze vervolgens.
  • Snijd de eieren over de lengte in twee helften en verwijder het eigeel. Doe het eigeel van alle eieren bij elkaar in een kom. Prak met een vork totdat het eigeel een geheel vormt.
  • Voeg de mayonaise toe. Eventueel heb je meer mayonaise nodig. Breng op smaak met flink wat peper en zout.

Vulling 1: avocado

  • Prak de avocado klein met een vork en roer vervolgens door het eigeel. Snijd de chilipeper heel klein en roer door het mengsel heen.

Vulling 2: bacon

  • Bak het ontbijtspek in een pan zonder olie totdat het bruin en knapperig is. Laat kort uitlekken op een stukje papier. Breek vervolgens 2/3 in kleine stukjes en roer door het eigeel heen. Gebruik de rest van de bacon om de eieren mee te garneren.

Vulling 3: tonijnsalade

  • Snipper de rode ui klein en meng vervolgens met de azijn en de suiker in een kommetje. Laat even zo staan. Laat vervolgens de tonijn uitlekken en roer de tonijn door het eigeel. Voeg vervolgens 2 theelepels kappertjes toe, met een klein beetje kappertjesvocht erbij.
  • Serveer de tonijnsalade met de zoetzure ui erbovenop.

Vulling 4: gerookte zalm

  • Snijd 2/3 van de zalm in kleine stukjes en roer door het eigeel. Gebruik de rest van de zalm om het ei mee te garneren.

Vulling 5: BBQ-kip

  • Leg de kipfilet in een pannetje met flink gezouten, koud water. Breng het water vervolgens aan de kook en laat 8-10 minuten doorkoken. Kijk of de kip gaar is en laat anders eventueel nog een paar minuten doorkoken. Haal de kip uit het water als de kip gaar is en gebruik twee vorken om de kip uit elkaar te trekken. Meng in een kommetje met het eigeel en voeg ook ketchup, paprikapoeder, uienpoeder en in stukjes gesneden bieslook toe.
  • Schep de vulling vervolgens in de halve eieren. Je kunt dit heel rustiek doen, maar ook met een behulp van een spuitzak.
5x gevulde eieren recepten - variatierecepten
Pin dit recept
Afdrukken

Klik hier voor een overzicht van de paasrecepten. En check deze pagina voor nog meer lekkere hapjes.

5x gevulde eieren recepten - variatierecepten

 


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
3 comments
  1. Grappig, kijkend naar de foto’s kan ik al inschatten wie het gerecht heeft gemaakt: Joor of Brenda. Deze is ongetwijfeld van Joor :) Leuk, kan ik de inspiratie wel gebruiken!

  2. Ik heb ook nog een leuke variant voor de gevulde eieren, misschien
    ken je hem al maar zoniet dan moet je hem echt proberen.
    Ik meng namelijk altijd het eigeel met Heinz Sandwichspread (de
    normale variant vind ik het lekkerste), naar smaak doe ik er nog wat
    currykruiden van Jonnie Boer bij. Iedereen bij ons vindt ze altijd
    superlekker.

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk