Recepten als deze, ik ben er gek op. Gevalletje kleine moeite met groots (en vooral heel erg lekker) resultaat. Met deze croissantrol met karamel steel je de show bij het ontbijt, lunch of de (paas)brunch!
Door Joor – Sommige (weekend)ochtend vragen om een specialer ontbijt. Iets anders dan een schaaltje yoghurt met muesli of een snelle boterham. Maar er is niet altijd zin (en tijd) om lang in de keuken te staan. In dat geval komt dit recept van pas.
Een croissant, maar dan anders. Met een twist. Voor dit recept maken we van kant-en-klaar croissantdeeg uit een blikje één grote rol. De croissantrol hebben we besmeerd met heerlijke zoete karamel en kleine stukjes pecannoten. Superlekker, heel makkelijk en ideaal voor lange zondagochtenden!
De rol hebben we besmeerd met Bebogeenpasta, de supermarkt verkoopt dit van de Ruijter. Maar je kunt bijvoorbeeld ook dulce de leche gebruiken.
P.s. dit recept doet het ook goed bij de paasbrunch! Klik hier voor meer paasinspiratie.
Croissantrol met karamel
Ingrediënten
- 1 rol supercroissantdeeg uit de koeling
- 4 grote eetlepels Bebogeenpasta of dulce de leche
- 70 gram pecan- of hazelnoten
Extra nodig: akeblik van 24 cm, bakpapier
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een cakeblik van 24 cm met bakpapier.
- Rol de rol croissantdeeg uit en druk met je vingers de naden dicht.
- Verdeel de Bebogeenpasta met een lepel of mes over het deeg. Houd 1cm van de rand vrij.
- Snijd de pecan- of hazelnoten klein en verdeel ze over de karamel.
- Rol het croissantdeeg nu op aan de korte zijde. Zo krijg je een dikke rol die precies in de cakevorm past.
- Zet de cakevorm 20-25min in de oven en bak de croissantrol af. Haal uit de cakevorm en serveer direct.

