Ga naar de inhoud

Croissantrol met karamel en pecannoten

Recepten als deze, ik ben er gek op. Gevalletje kleine moeite met groots (en vooral heel erg lekker) resultaat. Met deze croissantrol met karamel steel je de show bij het ontbijt, lunch of de (paas)brunch! Door Joor – Sommige (weekend)ochtend vragen om een specialer ontbijt. Iets anders dan een schaaltje...
20 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

Croissantrol met karamel en pecannoten

Recepten als deze, ik ben er gek op. Gevalletje kleine moeite met groots (en vooral heel erg lekker) resultaat. Met deze croissantrol met karamel steel je de show bij het ontbijt, lunch of de (paas)brunch!

Croissantrol met karamel

Door Joor – Sommige (weekend)ochtend vragen om een specialer ontbijt. Iets anders dan een schaaltje yoghurt met muesli of een snelle boterham. Maar er is niet altijd zin (en tijd) om lang in de keuken te staan. In dat geval komt dit recept van pas.

Een croissant, maar dan anders. Met een twist. Voor dit recept maken we van kant-en-klaar croissantdeeg uit een blikje Ć©Ć©n grote rol. De croissantrol hebben we besmeerd met heerlijke zoete karamel en kleine stukjes pecannoten. Superlekker, heel makkelijk en ideaal voor lange zondagochtenden!

De rol hebben we besmeerd metĀ Bebogeenpasta, de supermarkt verkoopt dit van de Ruijter. Maar je kunt bijvoorbeeld ook dulce de leche gebruiken.

P.s. dit recept doet het ook goed bij de paasbrunch! Klik hier voor meer paasinspiratie.

Croissantrol met karamel

Croissantrol met karamel

Ingrediƫnten

tot 8 stukken

Extra nodig: akeblik van 24 cm, bakpapier

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze croissantrol met karamel en pecannoten

Voorbereiding: 20 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een cakeblik van 24 cm met bakpapier.
2
Stap 2
Rol de rol croissantdeeg uit en druk met je vingers de naden dicht.
3
Stap 3
Verdeel de Bebogeenpasta met een lepel of mes over het deeg. Houd 1cm van de rand vrij.
4
Stap 4
Snijd de pecan- of hazelnoten klein en verdeel ze over de karamel.
5
Stap 5
Rol het croissantdeeg nu op aan de korte zijde. Zo krijg je een dikke rol die precies in de cakevorm past.
6
Stap 6
Zet de cakevorm 20-25min in de oven en bak de croissantrol af. Haal uit de cakevorm en serveer direct.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Hartige groentecake
Krieltjessalade met lentegroenten en honing-mosterd
Eton mess met lemoncurd
Croissantkrans met roerei, spinazie en kaas

3 reacties

Marjolein

Hi. Vandaag gemaakt voor onze paasbrunch met familie. Maar.... Bij het aansnijden bleek het van binnen helemaal niet gaar te zijn ?? Dus... Mocht je dit recept maken dan ik hem echt langer bakken dan 25 minuten. Zo bruin als op deze foto werd hij bij mij ook niet in deze tijd..

Laat een bericht achter

Marja

Hoi Brenda, Wat is Bebogeenpasta en is de rol daarvan zo donker? Het lijkt me erg lekker, in elk geval met Dulche de Leche want ik ben dol op karamel. Dus dat is voor mij een schot in de roos en ik overweeg dan ook om deze te maken voor mijn paasontbijt! Ik hoop dat je antwoord voor me hebt en tot een volgende keer maar weer. Hartelijke groetjes en een kusje voor Fem en Jill.

Laat een bericht achter

Tineke

Bebogeen (van de ruijter) kun je kopen in potje van supermarkt

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op