Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Oranje tiramisu met mandarijncurd

Oranje boven! Omdat we komend weekend met het hele land Koningsdag vieren, is het tijd voor een echt koningstoetje. En wel een heerlijke oranje tiramisu met mandarijncurd.

Weten jullie al wat jullie gaan doen met Koningsdag? Het weerbericht lijkt wel steeds slechter te worden, maar ik hoop dat we toch van een mooie dag kunnen genieten. Wij blijven lekker in het dorp, vrienden komen bij ons borrelen en de kids vermaken zich ook vast weer goed. Qua eten serveer ik Hollandse hapjes (kaas, worst en bitterballen doen het tenslotte altijd goed bij de borrel). Mocht je nou nog opzoek zijn naar een lekker oranje toetje, of iets lekkers bij de koffie dan raad ik je deze lekkere variant op tiramisu aan.

Oranje tiramisu met mandarijncurd

Deze oranje tiramisu die Joor voor ons maakte  is opgebouwd uit laagjes lange vingers die (eventueel) gedoopt worden in oranje bitter. Wil je het toetje ook serveren aan jonge kinderen? Dan kun je dit vervangen door een oranje limonade.

Het meest verrassende element is misschien wel de chocolade die verwerkt is in de mascarponemousse. En als kers op de taart maken we ze tiramisu af met een mandarijncurd die je heel makkelijk zelf maakt. Check snel het recept hieronder!

Oranje tiramisu met mandarijncurd

Oranje tiramisu met mandarijncurd

40 minuten
5 a 6 porties

Ingrediënten

Voor de mandarijncurd:

 • 2 mandarijnen
 • 75 gram suiker
 • 50 gram boter in blokjes
 • 1 ei + 1 eidooier

Voor de tiramisu:

 • 125 ml slagroom
 • 2 eetlepels poedersuiker
 • 250 gram mascarpone
 • 50 gram pure chocolade
 • 150 gram lange vingers
 • 3 mandarijnen
 • evt. 20 ml oranjebitter
 • oranje snoep ter garnering wij gebruikten oranje M&M's

Bereiding

 • Maak allereerst de mandarijncurd. Rasp hiervoor de schil van de 2 mandarijnen en pers ze uit. Die rasp en sap samen met de suiker, de boter, het ei en de eidooier in een steelpannetje en breng op laag vuur aan de kook. Roer voortdurend. Laat 1 minuut doorkoken en zet het vuur dan uit. Je zult zien dat de curd wat dikker wordt. Schenk in een kommetje en laat afkoelen (eventueel in de koelkast).
 • Klopt de slagroom stijf. Voeg dan het poedersuiker en de mascarpone toe en klop nog even door. Snijd in de tussentijd de chocola in kleine stukjes. Voeg deze toe als de mascarpone en slagroom goed gemixt zijn.
 • Pers de 3 mandarijnen uit boven een lage kom. Voeg daar eventueel het oranjebitter aan toe (hoeft niet). Breek de lange vingers in ongeveer 3 stukjes per lange vinger. Haal straks steeds de stukjes lange vinger door het sap.
 • Maak nu laagjes in de glaasjes: eerst een laag lange vingers, dan een laag mascarponemix. Weer een laagje lange vingers en weer een laag mascarpone. Sluit af met een flinke schep mandarijncurd.
 • Garneer met oranje snoep en / of wat mandarijnpartjes.

Klik hier voor meer lekkere toetjes.

Oranje tiramisu met mandarijncurd

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept