Zijn jullie een beetje fris vandaag? Gister genoten van een gezellige Koningsdag? Als je vandaag trek hebt in comfortfood ben je hier op het juiste adres. Ik maakte laatst namelijk een hele lekkere Mexicaanse tomatensoep met nacho’s. De hoogste tijd om het recept met jullie te delen!
Mexicaanse tomatensoep met nacho’s
Bij een Mexicaanse soep denk je misschien aan bonen, mais en pittigheid. Bij deze soep laat ik dat allemaal achterwege. Dit is een licht-pittige tomatensoep met paprika. Door de soep te serveren met een beetje limoensap, een lik crème fraîche en nacho’s wordt de soep nog lekkerder.
Mexicaanse tomatensoep met nacho’s
15 minuten
+ 15 minuten
4 kommen
Ingrediënten
- 1 rode ui grof gesneden
- 2 teentjes knoflook geperst
- 4 tomaten in blokjes
- 1 rode paprika in blokjes
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1 eetlepel lichtbruine basterdsuiker
- 1 liter groentebouillon
- 500 ml passata
- sap van 1 limoen
- 4 eetlepels crème fraîche
- 120 gram nacho’s
- halve avocado in blokjes
Bereiding
- Verwarm olie in een pan en fruit hier de ui met knoflook kort in. Doe hierna de paprika en tomaten erbij.
- Doe de komijn er bij en bak dit even mee. Doe hierna de suiker, passata en bouillon er bij en breng dit aan de kook. Laat op zacht vuur 15 minuten pruttelen.
- Pureer de soep glad en verwarm het hierna nog even kort door.
- Serveer de Mexicaanse tomatensoep met een beetje limoensap, een lik crème fraîche en nacho’s samen met de blokjes avocado.
