Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

Broccolischotel met kip en zoete aardappel

Gerechten zoals deze broccolischotel met kip en zoete aardappel doen het bij ons thuis altijd goed. Het is makkelijk om te maken, en als ik een gerecht als deze op tafel zat weet ik bij voorbaat al dat het hele gezin er van smult.

Het is zo leuk om jullie reacties (en feedback) op de podcast te horen. De tweede aflevering van de Brenda Kookt Podcast staat inmiddels online! Luister de aflevering via Itunes of Spotify.

In deze tweede aflevering staat slim koken centraal. Zodat je na een drukke dag toch een gezonde maaltijd op tafel zet. Ik deel mijn belangrijkste tips, en tijdens het opnemen van de aflevering ga ik ook aan de kook. Ik maak deze broccolischotel met kip en zoete aardappel (af).

Heb je de eerste aflevering gemist? Klik hier voor alle informatie over de Brenda Kookt Podcast, én om de eerste podcast aflevering te luisteren.

Broccoli schotel met kip en zoete aardappel

Broccolischotel met kip en zoete aardappel

De broccoli combineer ik in dit geval met aardappel en zoete aardappel. De zoete aardappel is licht-zoet van smaak en zacht van structuur. De kipfilet kruid ik met cayennepeper voor een smaakkick. Ik gebruik geen saus in deze schotel, maar maak het af met geraspte kaas.

De broccolischotel is super simpel om te maken, en is een ideaal gerecht om voor te bereiden. Maak de schotel klaar tot hij de oven in gaat, dek af met huidhoudfoile en bewaar in de koelkast. Zo hoef je na een dag werken de schotel alleen even de oven in de schuiven voor je aan tafel kunt.

Een super simpele ovenschotel, ideale makkelijke maaltijd.

Broccoli schotel met kip en zoete aardappel

Broccolischotel met kip en zoete aardappel

25 minuten
+ 20 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 2 kipfilets in blokjes
  • 400 gram aardappelen
  • 400 gram zoete aardappel
  • 2 broccoli’s in roosjes
  • 250 gram champignons in plakjes
  • 1/2 tl cayennepeper
  • 120 gram geraspte kaas
  • zout

Bereiding

  • Kook de broccoliroosjes beetgaar. Kook de blokjes aardappel en zoete aardappel ook voor in ruim water. Giet hierna af.
  • Bestrooi de kipfilet met zout, peper en cayennepeper en bak dit in een koekenpan met olie even aan. Doe de champignons er bij en bak even mee.
  • Breng de blokjes aardappel op smaak met zout en peper en een beetje paprikapoeder. Roer er een eetlepel olijfolie door.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in.
  • Verdeel de blokjes aardappel over de ovenschaal. Verdeel hierover de broccoli en de blokjes kip met champignons.
  • Bestrooi met kaas en verwarm nog 20 minuten in de oven.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

4 Reacties

  1. Yvonne 3 juli 2019 om 07:51

    Ha Brenda,
    Lijkt mij heel erg lekker, maar ik zou toch de saus missen.
    Kaassaus er over denk ik ?

  2. Margreet 20 januari 2020 om 21:20

    Ik heb de champignons er uit gelaten omdat ik ze niet in huis had. We hebben er lekker van gegeten. Mijn man en kinderen vonden het ook lekker! En niemand heeft de saus gemist.

  3. Will 3 juni 2020 om 21:23

    Wij hebben dit gerecht ook zonder champignons en saus gemaakt en het smaakte verrukkelijk!?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept