Ga naar de inhoud

Overnight oats met bosbessen

We delen weinig ontbijtjes op de blog de laatste tijd. Nu het zomer is, is het tijd voor een lekker fris en fruitig ontbijt. Overnight oats met bosbessen! Overnight outs zijn een mengsel van havervlokken en melk die een nachtje hebben geweekt. Het is erg lekker om hier extra smaakjes...
10 minuten Voorbereidingstijd
4 uur Bereidingstijd
Delen op

Overnight oats met bosbessen

We delen weinig ontbijtjes op de blog de laatste tijd. Nu het zomer is, is het tijd voor een lekker fris en fruitig ontbijt. Overnight oats met bosbessen!

Overnight outs zijn een mengsel van havervlokken en melk die een nachtje hebben geweekt. Het is erg lekker om hier extra smaakjes van bijvoorbeeld fruit aan toe te voegen. Overnight oats staan regelmatig bij mij op de ontbijttafel. Niet alleen omdat ze zo makkelijk van tevoren te bereiden zijn, maar ook omdat ik er de hele ochtend goed vol van zit. Ideaal, op die manier heb ik nooit trek om tussendoor te snoepen.

overnight oats met bosbessen

Overnight oats met bosbessen

Ik maak de overnight oats altijd met kokosyoghurt en kokosmelk, maar je kunt ze ook makkelijk maken met gewone melk of haver- of amandelmelk.

Deze versie van overnight outs met bosbessen maak je door eerst een soort smoothie te maken van bosbessen en yoghurt. Op die manier krijgen je overnight oats niet alleen een leuke paarse kleur, je kunt zo ook makkelijk wat extra fruit bij moeilijke fruiteters naar binnen smokkelen!

overnight oats met bosbessen

Ingrediƫnten

porties

Extra nodig: blender

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze overnight oats met bosbessen

Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 4 uur
Stap 1
Doe de bosbessen samen met de helft van de (kokos)yoghurt en (kokos)melk in een blender en blend tot je een geheel hebt (je kunt ook alle yoghurt gebruiken, dan heb je straks alleen geen laagjes).
2
Stap 2
Meng de bosbessenyoghurt goed met de havermoutvlokken en doe de mix in 4 schaaltjes of kommetjes en zet deze minimaal 4 uur weg in de koelkast.
3
Stap 3
Haal vlak voor het serveren uit de koelkast en verdeel de rest van de yoghurt over de kommetjes of schaaltjes. Garneer met fruit, zoals aardbeien of bosbessen.
Bekijk ook andere recepten
Eton mess met lemoncurd
Croissantkrans met roerei, spinazie en kaas
Caesar salad recept
Bladerdeegnestjes met Nutella

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op